sokolnictwo w łowcu polskim 1934-2008

Tematy ogólne związane z sokolnictwem.
kazach
stażysta

Post autor: kazach »

Jednak i z nowymi są problemy i kontroersje.Problem stary jak sokolnictwo.I nic złego niemam na myśli.
kazach
stażysta

Witam a może kilka osób by się podjeło FryderykaII ? Mam już dwóch chętnych może jeszcze ktoś ? zapraszam
Awatar użytkownika
Stachu
sokolnik

Post autor: Stachu »

Już dwóch? Ja w sumie jeszcze nie powiedziałem na 100% "TAK". Póki co można powiedzieć, że się przymierzam. Muszę się przygotować merytorycznie i jeśli przygotowania się powiodą, to wtedy będzie sakramentalne "TAK" :mrgreen: Możesz trzymać za mnie kciuki, bo nie ukrywam, że mi na tym zależy, między innymi ze względów sentymentalnych.
kazach
stażysta

witam 100lice .Sławku jest dwóch pewniaków którzy się zdeklarowali na 100.Wiec czekam na odpowieć.[/quote]
Awatar użytkownika
Marcin
młodszy sokolnik

Post autor: Marcin »

Ja przebrnąłem przez tą cegłe i uważam że byłoby fajnie jakby ktoś ją przetłumaczył. Ale myślę że nie ma sensu tłumaczyć całości. Rozdziały w których Fryderyk opisuje "systematykę" zwierzat można sobie z czystym sumianiem podarować. Natomiast rozdział o układaniu ptaków i rozdziały o polowaniu z białozorem na żurawie z rarogiem na czaple są bardzo ciekawe. Rozdział o polowaniu z wędrownym z wyczekiwania powinien każdy przeczytać, ponieważ nie stracił on nic na aktualności.
Ale tłumacza czeka cięzka robota.
kazach
stażysta

Witam Marcinie, cieszę się że to kolejny głos na TAK. Pozdrawiam mocną grupe sokolniów krakowskich.Ważny głos dzieki
Awatar użytkownika
Stachu
sokolnik

Kazach a że tak zapytam z innej beczki, jak masz zamiar rozwiązać problem kilku tłumaczy w kontekście jednego egzemplarza DE ARTE...? Chyba, że masz dostęp do większej ilości, albo ksero zadziała...?
kazach
stażysta

Sławku sam sobie odpowiedziałeś ..
Awatar użytkownika
Stachu
sokolnik

Bohunie, no więc ja już się zdecydowałem na 100%. Wezmę się za tę "cegłę" :mrgreen: . Jak będziesz miał już gotowa kopię to daj znać. Podam adres do wysyłki.
ODPOWIEDZ