Napuszczanie

Tematy ogólne związane z sokolnictwem.
ODPOWIEDZ
HubK
sympatyk

Napuszczanie

Post autor: HubK »

Czytałem na tym forum że napuszczanie jest zabronione , nawet zakupionymi prze siebie ptakami chodowlanymi . Czy to prawda ? I dlaczego jest to nielegalne?
Awatar użytkownika
Pudlak Waldemar
sokolnik

Post autor: Pudlak Waldemar »

Jak Cię ktoś zobaczy , a do tego zrobi zdjęcie -to masz policję strasz miejska / wiejską / i prokuraturę ,,na karku '' Oskarżony za okrutne znęcanie się nad zwierzętami .
bu3o
żółtodziób

Post autor: bu3o »

Nie daj bóg byś trafił na jakiegoś Animalsa:D jeszcze ofiara może krzywde zrobić twojemu ptakowi przypadkiem :P . A z tego co wyczytałem kiedyś , po tym etapie układania zaczyna się męka dla ptaka tzn kończy ptak na słupku.

[post przeredagowany]
Ostatnio zmieniony ndz lis 23, 2014 10:32 am przez bu3o, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Pudlak Waldemar
sokolnik

Post autor: Pudlak Waldemar »

O kurcze ....
Ostatnio zmieniony ndz lis 23, 2014 1:45 am przez Pudlak Waldemar, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Raven_Corvus
sokolnik

Post autor: Raven_Corvus »

Tak bardzo mądrze... Piszcie o czymś takim na forum publicznym, Adam chyba trochę trzeba przyadminować temat.
bu3o
żółtodziób

Post autor: bu3o »

Oczywiście mój post był napisany z przymrożeniem oka i proszę nie brać go do słownie bo była to ironia w odniesieniu do pewnego artykułu .
garbus2
Site Admin
Kontakt:

Post autor: garbus2 »

jest to nielegalne i takim powinno pozostac (choćby dlatego ze moze byc to jeden z podstawowych kierunków ataku na sokolnictwo). Ptaka mozna ulozyc bez napuszczania jak sie ma dobre łowisko. Kwestia standardow. Nie ma co zamiatac pod dywan ze kiedys takie rzeczy sie dzialy niemniej wspolczesne sokolnictwo przy wszystkich mozliwosciach technicznych jakie mamy nie wymaga stosowania tego typu zabiegow. Oczywiscie ze wiele osob nie zrozumie zasady i uzna to za okrucieństwo a sam temat jest mocno kontrowersyjny. Dlatego tez chcialbym podkreslic ze w Polsce jest to NIELEGALNE i z tym dyskutować nie należy.
Ostatnio zmieniony czw sty 01, 1970 1:00 am przez garbus2, łącznie zmieniany 2 razy.
garbus2
Site Admin
Kontakt:

Post autor: garbus2 »

bu3o pisze:Oczywiście mój post był napisany z przymrożeniem oka i proszę nie brać go do słownie bo była to ironia w odniesieniu do pewnego artykułu .
potem takie mrużenie oka się wyciąga z kontekstu i udowadnia na siłe ze sokolnicy to zgraja krwiożerczych dewiantów wiec radze uważać z tym mrużeniem oka
HubK
sympatyk

Dziękuję :lol:
Karlos
pisklę

Post autor: Karlos »

Raven_Corvus, Ja bym z chęcią napuścił ptaka na jaja nieuczciwego pseudo sokolnika, który bierze sprzęt a potem za niego nie płaci.
HubK
sympatyk

Karlos pisze:Raven_Corvus, Ja bym z chęcią napuścił ptaka na jaja nieuczciwego pseudo sokolnika, który bierze sprzęt a potem za niego nie płaci.

Chyba nie chodzi o mnie co ? :lol: :mrgreen:
ODPOWIEDZ