Pokarm
-
Agnieszka88
- pisklę
Pokarm
Witam,bardzo mi zależny na zdobyciu wiedzy na temat karmienia harrisa, sokoła w. i jastrzębia, chodzi mi tu o ilość podawanego posiłku w sztukach dziennie, i czy zawsze się tyle podaje, jak to jest w okresie pierzenia, a jak w okresie łowów i pracy z ptakami. I jeszcze jedno pytanie ile średnio lat pracuje się z jednym ptakiem. Proszę o pomoc. Z góry dziękuję.
-
Agnieszka88
- pisklę
Harris pracujący 2-4 szt. zależnie od warunków pogodowych i płci, niepracujący (pierzenie) do pełna (nawet 8-9 szt.) do momentu osiągnięcia punktu nasycenia, potem 2-3 szt.
Sokół wędrowny pracujący 3-5 szt. zależnie od warunków pogodowych i płci, niepracujący do pełna (do 7 szt.) do momentu osiągnięcia punktu nasycenia, potem 2-3 szt.
Co do jastrzębia nie wiem, bo nie mam.
Z ptakiem pracuje się różnie. Jeden służy całe życie (kilkanaście lat), inny ucieknie lub zejdzie zejdzie po miesiącu.
Sokół wędrowny pracujący 3-5 szt. zależnie od warunków pogodowych i płci, niepracujący do pełna (do 7 szt.) do momentu osiągnięcia punktu nasycenia, potem 2-3 szt.
Co do jastrzębia nie wiem, bo nie mam.
Z ptakiem pracuje się różnie. Jeden służy całe życie (kilkanaście lat), inny ucieknie lub zejdzie zejdzie po miesiącu.
-
Agnieszka88
- pisklę
-
Agnieszka88
- pisklę
- Paweł Buchowski
- żółtodziób
- Paweł Buchowski
- żółtodziób