Pytanie
Pytanie
Witam mam dwa pytania do kolegów. Polował lub latał ktoś z sokołem preriowym lub hybrydą wędrowny x preriowy? Chodzi mi o inf...typu: układanie, temperament,jak sobie radzą z bażantami i kaczką itp. Może ktoś widzał podczas polowania te sokoły w rękach zagranicznych sokolników? ?
Witam jeśli chodzi o hybrydy do zależy którego z rodziców ma więcej genów dany ptak czyli zagadka. Latałem dwa sezony z hybrydą wędrowny raróg ,ptak wykazywał wady i zalety każdego z rodziców,choć przewagę genów miał wędrownego ponieważ miał pasję łowiecką .Hybryda ta radziła sobie bez problemu z bażantem kaczką czy gawronem.
Mam pytanie jedno takie poważne...
DLACZEGO LUDZIE Z BRAKIEM JAKIEJKOLWIEK WIEDZY PODSTAWOWEJ O PTAKACH DRAPIEŻNYCH SĄ ICH WŁAŚCICIELAMI ??
A mianowicie ktoś ma sobie sowę w domu bo mu się tak podoba. Nie zna się na tym ale ma.
Niedawno miałem zapytanie od pana x czy nie znam kogoś kto ma małą sówkę bo chce kupić i dać znajomej w prezencie. Pytam się czy ta osoba się zna na tym. Odpowiedz mnie zamurowała....
Morał taki że i tak kupi sowę jako prezent bo ma kogoś kto mu za x sprzeda.
DLACZEGO LUDZIE Z BRAKIEM JAKIEJKOLWIEK WIEDZY PODSTAWOWEJ O PTAKACH DRAPIEŻNYCH SĄ ICH WŁAŚCICIELAMI ??
A mianowicie ktoś ma sobie sowę w domu bo mu się tak podoba. Nie zna się na tym ale ma.
Niedawno miałem zapytanie od pana x czy nie znam kogoś kto ma małą sówkę bo chce kupić i dać znajomej w prezencie. Pytam się czy ta osoba się zna na tym. Odpowiedz mnie zamurowała....
Morał taki że i tak kupi sowę jako prezent bo ma kogoś kto mu za x sprzeda.