o sokolnictwie przez pryzmat tych co wiedzą lepiej
troche juz mi sie nudzi opisywac ale Pani jest niestrudzona i mimo braku wiedzy wypisuje kłamstwa i pomówienia za co oczywiście odpowiednimi źródłami prawnymi o ile nie będzie tego prostować nauczymy ją mówić prawdę a przynajmniej przestać kłamać i pomawiać. Troche więcej tutaj bo chodzi oczywiście o moje ptaki w dużym stopniu (TPE to osobna historia). Niemniej jutro kilka kontrwywiadów:
http://www.facebook.com/groups/sokolnic ... 540647913/
http://www.facebook.com/groups/sokolnic ... 540647913/
- Pudlak Waldemar
- sokolnik
Nie tak bym był jakimś ,,seksistą '' ale tym ,,babom'' to chyba ,,chłopa'' trzeba bo w swej durnocie i zacietrzewieniu gotowe prawa przyrody zanegować .....Niezły skład tej ,,ekipy '' pewnie stare panny ,rozwódki i wdowy ...hi ,hi
Lepiej by było by sobie koło gospodyń Zakopiańskich założyły !
Jednego Romualda mają ....ale czy to na pewno facet ?
http://www.toz.zakopane.pl/?strona,menu ... 84,wladze_
Lepiej by było by sobie koło gospodyń Zakopiańskich założyły !
Jednego Romualda mają ....ale czy to na pewno facet ?
http://www.toz.zakopane.pl/?strona,menu ... 84,wladze_
Ostatnio zmieniony czw maja 10, 2012 7:39 am przez Pudlak Waldemar, łącznie zmieniany 1 raz.
-
ZaP
- sokolnik
- Kontakt:
ja pierd..le. Zakłócać dzienny tryb życia sowy -
szczegolnie pojdzka i soweczka to nocne ptaki
- zabić le michem debilizm.
od kiedy płomykówka jest w czerwonej księdze?
nie odzywam sie tu prawie rok ale patrząc na to nie wiem czy sie śmiać czy płakać.. szczególnie żal mi tych ekspetow ornitologów co na tym zdjęciu zobaczyli orła przedniego.
NIe wiem po co dywagacje - 270 zł kosztuje pozew do sądu rejonowego i koniec, gotowiec mogę podesłąć bo miałem już podobną akcję. po 3 miesiącach przyjdzie błagać żey zapomnieć o tym co pisała bo wynajęcie banera z przeprsinami na dowolnym krajowym portalu to koszt kilkuset tysięcy złotych....................................
szczegolnie pojdzka i soweczka to nocne ptaki
od kiedy płomykówka jest w czerwonej księdze?
nie odzywam sie tu prawie rok ale patrząc na to nie wiem czy sie śmiać czy płakać.. szczególnie żal mi tych ekspetow ornitologów co na tym zdjęciu zobaczyli orła przedniego.
NIe wiem po co dywagacje - 270 zł kosztuje pozew do sądu rejonowego i koniec, gotowiec mogę podesłąć bo miałem już podobną akcję. po 3 miesiącach przyjdzie błagać żey zapomnieć o tym co pisała bo wynajęcie banera z przeprsinami na dowolnym krajowym portalu to koszt kilkuset tysięcy złotych....................................
Już wiadomo- ci paskudni i źli sokolnicy znęcają się nad sowami bo puszczają je w dzień, zakłócając ich naturalny rytm!
Pytanie tylko skąd wiedzą, że to znęcanie się? Przeprowadzili potajemny wywiad z każdą sową latającą tam?
Co z tego że w Czerwonej Księdze? Dużo zwierząt trzymanych w ogrodach zoologicznych jest gatunkami zagrożonymi. Gdyby nie
rozmnażanie ginących gatunków w niewoli to by faktycznie wyginęły. Takim się jednak nie przetłumaczy, albo im majowe słońce za bardzo przygrzało.
Może to co ZaP proponuje to dobre rozwiązanie? Przymkną się na zawsze...
Co z tego że w Czerwonej Księdze? Dużo zwierząt trzymanych w ogrodach zoologicznych jest gatunkami zagrożonymi. Gdyby nie
rozmnażanie ginących gatunków w niewoli to by faktycznie wyginęły. Takim się jednak nie przetłumaczy, albo im majowe słońce za bardzo przygrzało.
Może to co ZaP proponuje to dobre rozwiązanie? Przymkną się na zawsze...
prawo do wyrazania opini ma kazdy a organy typu policja czy RDOŚ mają obowiazek tego typu doniesienia sprawdzać co zreszta zrobiono. Policja po zobaczeniu dokumentow sprawe zamknela, RDOS zaproponowal spotkanie zanim wogole zacznie postepowanie a pani (OSZ)Czerska oczywiście spotykać się nie ma zamariu (co nie dziwi bo jak sie wie najlepiej to po co słuchac innych). Słowem szkoda komentowac
- Pudlak Waldemar
- sokolnik
Jak się tak dobrze przyjrzeć tej ,,dziwnej społecznej organizacji '' to jest to
-Grupa Pchająca Nosy w Nie Swoje Sprawy i Donosząca Na Bliźnich Bab -
w skrócie -G P N w N S S i D N B B - czyli takie ZOMO tylko bez jakich kol wiek uprawnień .
Adam ,a nie dało by się dać im miotły by Krupówki z pozostałości po koniach sprzątały -przynajmniej robiły by coś pożytecznego !
-Grupa Pchająca Nosy w Nie Swoje Sprawy i Donosząca Na Bliźnich Bab -
w skrócie -G P N w N S S i D N B B - czyli takie ZOMO tylko bez jakich kol wiek uprawnień .
Adam ,a nie dało by się dać im miotły by Krupówki z pozostałości po koniach sprzątały -przynajmniej robiły by coś pożytecznego !
kwestia w jaki sposob powiadomiono to przykry przyklad ze pobiezne zbadanie tematu prowadzi do nieporozumien. TOZ zadzwonil do Ministerstwa i zapytal czy wystawiali cites na sowy, Ministerstwo odpowiedzialo ze nie bo i nie mogli gdyz u nas sow w zasadzie prawie nikt nie hoduje (do niedawna). Problem w tym ze nie wzieto pod uwage ze ptaki moga miec cites z innego kraju a ze ciezko czasami pomyslec i prosciej zalozyc nielegalnosc to i oskarzono bezpodstawnie. A szkoda bo wystarczylo podejsc i zapytac czy ptaki mają dokumenty zamiast odgornie wymyslac bzdurne teorie i atakowac. Teraz czas na konsekwencje pomówienia...
- kuba08111994
- młodszy sokolnik
Kolejna bardzo potrzebna wszystkim organizacja, od czasu do czasu zrobić aferę o byle g…no, tak żeby nie było że nic nie robimy i jest fajnie, bierzemy dalej kase, i za chwile znów zaczynamy szukać igły w stogu siana by być chwilkę w gazecie. Podziwiam tylko sokolnika / opiekuna ptaka za bardzo wielką cierpliwość, nie wyobrażam sobie takiej sytuacji że jakaś nie doedukowana baba wpada mi pod wolierę i stawia jakieś absurdalne zarzuty, czy świeci w nocy po sokole latarką, a po tym wszystkim wychodzi o własnych siłach …
Kuba niestety dziś eko organizacje, eko oszołomy mają w naszym pięknym kraju więcej do powiedzenia niż ludzie naprawdę znający się w danej dziedzinie czy tez ludzie z uczelni naukowych. Jeszcze chwila a zawiąże się organizacja chroniąca komary i muchy przed zabijaniem ich laczkiem bądź packa i będą to robić w świetle prawa bo oni będą kochać te stworzonka i zrobię wszystko by je chronić. To są absurdy, niedouczenie ludzkie i tak jak napisałeś aby dostać więcej pieniędzy na swoje statutowe działania musza się pokazać i wykazać dzwonią i zawracają dupę policji jak by oni nie mieli ważniejszych zadań. a wtedy machina się nakręca sama jest TOZ, policja, media i szopka gotowa. A kto na tym cierpi w naszym przypadku ptaki i człowiek opiekun właściciel ptaka, bo musi się tłumaczyć jak byłby przestępcą 1 stopnia. Każdy z nas posiadający ptaki może mieć takie nie przyjemności z ich strony jak będzie ich coraz więcej niestety ....
- Pudlak Waldemar
- sokolnik
He ,he -mam sąsiadkę na działce która na mój widok z harrisem -zaczęła się ,,wydzierać '' ,że ten ptak powinien latać na ,,wolności '' ,a nie być przywiązany do rękawicy .Wiele nie dyskutując odpiąłem go i puściłem -jako że stała pod swoja /niską / altanką Karolek poleciał w jej kierunku i usiadł na daszku tuż nad nią -babsko z piskiem zwiało do środka i prosiło się by zabrać i przywiązać to ptaszysko które ją ,,napadło ''......teraz mam spokój jak idę z ptakiem to się pyta czy przypięty ! 
- Pudlak Waldemar
- sokolnik