zobaczcie ptaki na wolności

Tematy ogólne związane z sokolnictwem.
LEON
żółtodziób

Post autor: LEON »

Czy błędy ortograficzne są odzwierciedleniem teg kto jakim jest sokolnikiem? Z tego wniskuje że jeżeli ktoś ma szeroką wiedze a nie jest dobrym ortografem to nie powinien się wypowiadać na tym forum.
JoHn DuMbaR
sokolnik

Post autor: JoHn DuMbaR »

Spory na temat ortografii uznajmy za oficjalnie zakonczone. Sam przestane zwracac na to uwage, co zrobia inni nie wiem. Mam jednak nadzieje, ze ta dyskusja odniesie skutek i forumowi analfabeci wezma sie za siebie. Ich jezykowe kalectwo bez wzgledu na faktyczna wiedze, sprawia, ze postronne osob odbieraja spolecznosc zwiazana z lowiectwem w bardzo stereotypowy sposob. Jak ma sie to zmienic, skoro mysliwy czy sokolnik pisze w sposob, ktory nie gwarantuje nawet zdania testow gimnazjalnych...tego niestety nie wiem.
Przy okazji pozdrawiam birkuta i garstke tych, ktorzy maja dosc ikry zeby zwracac innym uwage. Nikt nie robi tego przeciez w zlej wierze, choc do pewnego stopnia rozumiem druga strone, ktora probuje udowadniac, ze to forma wywyzszania sie czy ponizania innych...(co jest oczywiscie bzdura).
Birkut06
młodszy sokolnik

Post autor: Birkut06 »

Czy błędy ortograficzne są odzwierciedleniem tego jakim kto jest człowiekiem? Nie, ale pani od polskiego byś tego nie powiedział. Moim zdaniem nikt normalny nie chwali się tym, że nie zna zasad ortografii. Nie wiem po co ta dyskusja skoro nawet jerzy226 nauczył się poprawiać błędy. Starajmy się pisać poprawnie wtedy nie będzie niepotrzebnej dyskusji a i obcy ludzie czytający to forum nie pomyślą, że siedzi tu banda analfabetów. Z mojej strony to koniec... chyba.
Awatar użytkownika
południca
pisklę

Post autor: południca »

Tu nie chodzi o to jakim, kto jest sokolnikiem. Na to forum wchodzi spora liczba dzieciaków, które czytają te wszystkie nasze wypowiedzi. Uczą się od nas też, w jaki sposób rozmawiać, odnosić się do siebie, w jaki sposób dyskutować i jak pisać. Patrzą na nas wszystkich. Jeśli pokażemy im, że piszemy niedbale, z błędami, dzieciaki te błędy od najmłodszych lat będą sobie utrwalać. Jesteście wszyscy swego rodzaju wzorem do naśladowania. A nasze szkolnictwo i tak już reprezentuje tragiczny poziom, więc nie obniżajmy edukacji młodych ludzi jeszcze bardziej.

"Spory na temat ortografii uznajmy za oficjalnie zakończone." Zgadzam się w zupełności. :)
jerzy226
początkujący

r,p

Post autor: jerzy226 »

witam///doskonale wszystko rozumiem ,ja sie nie bulwersuje ze ktos na moj temat pisze glupoty,popelnilem bledy pisowni ale to nie jest problem sokolnictwa owego forum.powiem tak ,kto z was jest sokolnikiem z prawdziwego zdarzenia ,a moze sokolnikiem co ma 500 postow ,a w dodatku posiadl wszystkie wiadomosci ,,ja co prawda mam ponad pol wieku zycia z nikogo sie nie nabijam jak to potrafia inni posmiewni i nic nie wnosza .dlaczego sie nie wypowiadaja prawdziwi sokolnicy napewno tacy sa .a najbardziej ci sie wypowiadaja co nawet ptaka nie maja a wiedza wszystko ,jak kiedys pisalem wiedza to podstawa ,a praktyka czyni mistrza danego fachu.///forum to sama nazwa luznych wypowiedzi czy powielanie wiedzy na dany temat .nie ma ludzi doskonalych ,i dlatego prosze o wzajemny szacunek do wszystkich na forum .
Krog
stażysta

Post autor: Krog »

dlatego prosze o wzajemny szacunek do wszystkich na forum .
Trudno się z Tobą nie zgodzić!!! Choć sadzenie głupich ortów w swoich wypowiedziach, to brak szacunku dla czytających. Więc...szanujmy się.
Awatar użytkownika
Pudlak Waldemar
sokolnik

Post autor: Pudlak Waldemar »

fe91
żółtodziób

Post autor: fe91 »

Tak, gniazdo w Decorah zdobyło niezłą popularność. Ta para co rok "wypuszcza" 2-3 młode bieliki!
ODPOWIEDZ