układanie

Informacje dla początkujących sokolników i osób chcących nimi zostać
rasta
pisklę

układanie

Post autor: rasta »

Witam ponownie kolegów wiadomo temat układnie powtarza się wiele razy ale tym razem tego ciesz ko było mi znaleźć jakie są wasze sugestie pod względem układania Falco tinnunculus czyli (Pustułki ) Może ktoś miał z tym styczność z układanie tego zajebistego ptaka Wiadomo nie będzie on polował ale jest doskonały do latania i próbowanie nowych sztuczek z jego udziałem co wy na to
AG
żółtodziób

:)

Post autor: AG »

Ten post to nawet mnie załamał ;D A co dopiero was wszystkich ;D:P
rasta
pisklę

kolego może jaśniej a nie mruczenie pod nosem własnych myśli
Awatar użytkownika
Jastrząb
młodszy sokolnik

Post autor: Jastrząb »

Na forum jestes od jakiegos czasu, jak dobrze poszukasz to znajdziesz wskazówki, naprawde jest tego w brud bo tacy z takimi pytaniami jak zadałeś przewijają sie raz na dwa dni... i powiedz dlaczego akurat Pustułka ?
Awatar użytkownika
mirek
młodszy sokolnik

Post autor: mirek »

bo wypadła :)
Fallen
żółtodziób

Post autor: Fallen »

Jeśli chociaż JAKO-TAKO przeczytałeś forum to powinieneś wiedzieć że raczej wymaga się tu przynajmniej min. kultury jako że masz do czynienia z osobami dużo starszymi od siebie.

To raz. Dwa że pustułka NIE JEST ptakiem dla początkujących gdyż, bo, ponieważ jest za małym ptakiem. I manipulowanie wagą jest ryzykowne ponieważ nie można sobie pozwolić na błędy które lepiej już zniesie np. Harris.

Hmm... Trzy.
Jak sam zauważyłeś Twój temat został nie odebrany pozytywnie. Jak sam napisałeś powtarza się. Więc dlaczego nie zechciałeś napisać w starym temacie wznawiając go?

Ojj chłopie dużo przed Tobą.
AG
żółtodziób

Jak że ładnie ubrane w słowa to co napisałeś. Delikatnie a za razem przekazane co trzeba:)) Podłączam się po to
rasta
pisklę

ok jest jak jest ale jeżeli kolega od razu wychodzi z założenie że ktos nic nie wie i nie ma żadnego doświadczenia to się grubo myli bo myśli ze można takim nawkładać do głowy czegoś co nie jest słuszne i mądre

Dlaczego pustułka nie nie dlatego że wypadła z gniazda ponieważ jest zajebista do latania ponieważ o to mi tylko chodzi nie chce polować a ni nic w tym stylu jak bym chciał to bym wziął jastrzębia

Kolega mówi ze mi za to że jest zajebisty to mi do dupy ktos nakopie cytuje nie moje słowa dlaczego tak myślisz i tak sądzisz
Animal
stażysta

Post autor: Animal »

Co Ty w ogóle piszesz? :neutral:
Weź wyjdź..
Awatar użytkownika
Jastrząb
młodszy sokolnik

Post autor: Jastrząb »

Kolejny fachowiec od ...... , Translatora do Ciebie potrzeba bo nie mogłem połapać się o co Ci chodzi, jak juz było wspomniane pustułka to nie ptak dla początkującego, a jeeeli masz jakies doświadczenie to nie zadał bys takiego pytania ktore zadałeś na wstępie, LOGIKI !! jeśli dorwałeś sie do ptaka ktory wypadł z gniazda to się ładnie przejedziesz, zamiast wydac kasę na ksiązki filmy to wydasz ją za karę, a taniej by Ci wyszło kupic ze sklepiku po 10 egzemplarzy każdej ksiązki i filmu. Zastanow się co robisz, co piszesz pozniej pisz bo takich bredni czytać sie juz nie chce nikomu.
AG
żółtodziób

kto jak kto- ale że od książek przeczytania później parę spotkań z sokolnikiem i dopiero powrót do książek (wtedy dopiero pewne pojęcia zaczynają świtać jak sie zobaczy w praktyce to od razu lepiej sie czyta i wyobraźnia w dobrą stronę pracuje) I znów sokolnik i pomoc u niego. Bo na dobrą sprawę pełny laik to nawet pomagać nie da rady bo nie ma pojęcia co jest co. -ale ja wiem :P Książki sokolnik Filmy forum strony to wszystko i tak mało by móc powiedzieć coś wiem na ten temat i bez stresu podjąć się samemu
Awatar użytkownika
Pudlak Waldemar
sokolnik

Post autor: Pudlak Waldemar »

AG pisze:kto jak kto- ale że od książek przeczytania później parę spotkań z sokolnikiem i dopiero powrót do książek (wtedy dopiero pewne pojęcia zaczynają świtać jak sie zobaczy w praktyce to od razu lepiej sie czyta i wyobraźnia w dobrą stronę pracuje) I znów sokolnik i pomoc u niego. Bo na dobrą sprawę pełny laik to nawet pomagać nie da rady bo nie ma pojęcia co jest co. -ale ja wiem :P Książki sokolnik Filmy forum strony to wszystko i tak mało by móc powiedzieć coś wiem na ten temat i bez stresu podjąć się samemu

A Ty znowu tutaj ? :shock:
AG
żółtodziób

Nie rozumiem zaskoczenia?;>
Awatar użytkownika
Stachu
sokolnik

Post autor: Stachu »

Krytyka pod kątem sokolniczym już wystąpiła, a ja podpisuję się pod nią rękami i nogami. Podejście sokolnicze można powiedzieć zerowe ("sweetaśne ptaszki i ja się chcę takim pobawić"). :???:
Off-topując :mrgreen: chciałbym zapytać, co miałeś z polaka na koniec roku? Długo siedziałem i czytałem zanim zajarzyłem, o co chodzi w Twoich postach. Rzeczywiście potrzeba tłumacza do odcyfrowania zarówno niektórych słów, jak i sensu wypowiedzi.
rasta pisze:ponieważ jest zajebista do latania ponieważ
rasta pisze:tego ciesz ko
rasta pisze: a ni nic
rasta pisze:Kolega mówi ze mi za to że
rasta
pisklę

szkoda słów nie tylko ja tak sadze ale także inni sokolnicy których znam ze te forum jest tylko po to aby nie pomagać innym tylko ich krytykować

przepraszam ale tylko na ten temat ma do powiedzenia :cool: :cool: :cool: :cool:
ODPOWIEDZ