Filmy z youtube

Tematy ogólne związane z sokolnictwem.
ODPOWIEDZ
Wolperlira
młodszy sokolnik

Post autor: Wolperlira »

haggard
sokolnik

Post autor: haggard »

wojtektkn
młodszy sokolnik

Post autor: wojtektkn »

irek
młodszy sokolnik

Post autor: irek »

o Boże, jaki wstyd dla całego polskiego sokolnictwa. I ten koleś jeszcze śmie kogoś krytykować za pokazy na targach. Ta sowa ledwie żyje, raróg potłuczony- i jeszcze się tym chwali, harris bez apelu, siada dziecku na gołym przedramieniu !!! Żenada do potęgi. Powinna straż ochrony przyrody wpaść i zrobić porządek :shock:
Irek
ZaP
sokolnik
Kontakt:

Post autor: ZaP »

sam ledwo zyjesz !
rarog rozbity - wole jak jest ma delikatnie rozbitą woskówkę przez akcje debila sąsiada niz 24h w kapturze na krotko w jednej wolierze z 4 innymi ptakami!

harris bez apelu? szok - jesteś lepszy od kaszpirowskiego ! tak siada na gołym przedramieniu, siada na głowach dzieci, lata między nogami i robi 20 innych rzeczy bo o to w show chodzi a nie o polowanie na bekasy!
Wracając do wstydu to na szczescie mam w dXXXe Twoją opinię...
PS - jak umiesz szukac to jest na youtube co najmniej kilkanascie filmow z moich pokazów - najświeższy z pokazów na Litwie i dzisiejszych w mławie gdzie latało 8 ptaków...
adie
irek
młodszy sokolnik

Zap, jesteś miernota do potęgi, szkoda klawiatury na ciebie... zresztą komentarz na youtube jest adekwatny
Awatar użytkownika
kuba08111994
młodszy sokolnik

Post autor: kuba08111994 »

Nie chcę się wymądrzać bo jestem przy was gówniarz no ale jeżeli z ptakiem jest coś nie tak to się go chyba nie powinno pokazywać, pokaz sokolniczy to zarazem swoiste reprezentowanie sokolniczej społeczności i mimo wszystko że jest on dla ludzi którzy nie mają o tym wielkiego pojęcia powinien on utrzymywać jakiś poziom , tak by nikt nie mógł zarzucić żadnych argumentów przeciw sokolnictwu, a takie argumenty w tym filmiku można niestety znaleźć…
wojtektkn
młodszy sokolnik

Post autor: wojtektkn »

Pokaz jaki jest każdy widzi, zawsze można lepiej, jak widac to nie sokolnictwo tylko sowowo-harisowa pokazówka dla laików....
Awatar użytkownika
Pudlak Waldemar
sokolnik

Post autor: Pudlak Waldemar »

Eeee .....dajcie spokój !
Awatar użytkownika
Nisus
sokolnik
Kontakt:

Post autor: Nisus »

Jako ze, pojechalem ostatnio po bandzie to czuje sie zobligowany udzielic sie rowniez i tym razem.

Zap, to co jest na tych filmikach to nie show. Filmik z wyzej wymienionego linku to kleska, poprostu jak by kulawym koniem oprowadzac dzieci do okola sedesu. Sory stary, nigdy do ciebie nic nie mialem, ale to to juz jest jakosc pokazu jak parowki z biedronki. Jakim cudem rarog tak sobie rozjechal woskowke? Dostal cegla? Co robiles temu puszczykowi? Ptak jest przerazony, patrzy ci prosto w twarz jak oprawcy, to nie jest milosc do ptakow, tylko dymanie ich dla kasy. A harris... takiej lipy jeszcze nie widzialem, naprawde wez lekcje z tej krytyki, bo juz nie jedna osoba zwracala ci uwage, a jak sam widzisz rowniez osoby z poza towazystwa zaczynaja sie burzyc. Wystarczy ze ptak ma peta to polowa ludzi juz kreci nosem, jak do tego jest opiorowany jak hot wings z KFC i okaleczony jak by wrocil z wojny(to ten autaj co w czolgu jechal?) to predzej czy pozniej bedzie z tego awantura. No i na milosc boska zeby harris w parkowym terenie stroil fochy?

I narracja do jasnej cholery, 100 razy mowic oddychaj i walic niestosowne dowcipy na temat brudzenia bielizny, to ma byc edukacja?

Wiele toleruje, ale ten film zmasakrowal mi system.
Awatar użytkownika
mirek
młodszy sokolnik

Post autor: mirek »

nie chce się wtrącać ale już to robię
powiedzcie mi czy można zobaczyć pokazy któregoś z was gdzieś na Y T czy gdzie indziej
widziałem kilka pokazów sokolniczych między innymi ten na hali z targów
jak ktoś ma coś ciekawego do obejrzenia to niech gdzieś to zamieści bo chętnie bym zobaczył jak wygląda prawdziwy pokaz sokolniczy
i kolejny raz napomknę że nie mam na celu nikogo obrażać
ale chciał bym aby sytuacja się odwróciła i aby ktoś staną przed zdrową krytyką swoich przyjaciół i kolegów z forum
Dober
pisklę

Post autor: Dober »

Moim skromnym zdaniem najlepsze pokazy sokolnicze w Polsce robią chłopaki w Leśnym Parku Niespodzianek w Ustroniu. Kilkanaście latających ptaków w tym duże sowy i kilka ciekawych gatunków ptaków drapieżnych miedzy innymi aguja i bielik amerykański, perfekcyjnie przygotowane do pracy i w kompletnym upierzeniu i co najważniejsze bez strupów na głowie. I narracja też ciekawa, dostosowana do publiczności, taka że nawet czteroletnie dzieci się nie nudzą. Więc jakby ktoś kiedyś chciał robić pokazy z ptakami drapieżnymi proponuję odwiedzić to miejsce i zobaczyć jak powinien wyglądać prawdziwy pokaz sokolniczy i jak robią to profesjonaliści. Pozdrawiam.
AG
żółtodziób

;]

Post autor: AG »

Awatar użytkownika
Stachu
sokolnik

Post autor: Stachu »

Jak dla mnie to te ptaki wyglądają, jakby zostały na siłę wyciągnięte z wolier w trakcie pierzenia, bo akurat się pokaz trafił :???: i stąd te wszystkie numery.

ZaP pisze:Wracając do wstydu to na szczescie mam w dXXXe Twoją opinię...
A czy masz w d*** opinię wszystkich dookoła? Być może głąbom z warszawskiej wsi się podobało, choć z pewnością nie do końca, bo autor filmiku był na pokazie i pisze wyraźnie, że mu się nie podobało ze względu na stan ptaków. Ale oczywiście wszystkowiedzący wie lepiej, bo przecież "świetnie zna polskie prawo", jak mi się przypomniało z jakiejś wcześniejszej wymiany zdań, a do wszystkiego w sokolnictwie doszedł samodzielnie. Jeżeli ten filmik ma przedstawiać tę samodzielność i osiągnięcia, to ja dziękuję. Wolę wykładać chemię w markecie, niż przyznawać się, że jestem pasjonatem tej dziedziny życia ludzkiego...
irek
młodszy sokolnik

Stachu, dobrze piszesz.

ZaP pisze:Wracając do wstydu to na szczescie mam w dXXXe Twoją opinię...
Ja Zapa nigdy o poczucie wstydu bym nie posądził, on nie zna czegoś takiego...
ODPOWIEDZ