Wtam wszystkich
Wtam wszystkich
Witam wszystkich ! Mam na imię Arkadiusz , mam 15 lat i mieszkam w obrębie pogórza przemyskiego na wsi zwanej niegdyś "Oskiem" . O sokolnictwie marzę odkąd o tym usłyszałem ( tj. w wieku 8-9 lat). Chciałbym zająć sie narazie lataniem rekreacyjnym , a kiedy skończę wszystkie szkoły jakie chcę ukończyć to zajmę sie polowaniem. Bardzo chciałbym zająć się sowami ( puszczyk, płomykówka , puchacz, śnieżna ) ,ewentualnie na początku harrisem ,a potem orłem stepowym. Moje pytania brzmią:
1. Mieszka gdzieś w pobliżu mnie jakiś sokolnik ?
2. Jakie są średnie ceny ptaków wyżej wymienionych ?
3. Czy istnieją jakieś miejsca gdzie odbywają się jakies pokazy (co roczne) albo mają sie odbyć ( zależy mi na takich w pobliżu przemyśla)?
Liczę na odpowiedzi i pozdrawiam !!!
1. Mieszka gdzieś w pobliżu mnie jakiś sokolnik ?
2. Jakie są średnie ceny ptaków wyżej wymienionych ?
3. Czy istnieją jakieś miejsca gdzie odbywają się jakies pokazy (co roczne) albo mają sie odbyć ( zależy mi na takich w pobliżu przemyśla)?
- kuba08111994
- młodszy sokolnik
http://sokolnictwo.pl/forum/viewtopic.php?t=1097
wiem że jest sobota, rozumiem zmęczenie tygodniem, ale czytanie czasami jest fajne i pozwala rozwiać wiele wątpliwości, Powodzenia
wiem że jest sobota, rozumiem zmęczenie tygodniem, ale czytanie czasami jest fajne i pozwala rozwiać wiele wątpliwości, Powodzenia
Myślę że to jest najlepsza odpowiedź na Twoje pytania http://sokolnictwo.pl/forum/search.php a do pytania nr 3: CzantoriaArkadis12 pisze:Moje pytania brzmią:
1. ...
2. .........
3. ......
Nie mów, że nie zauważyłeś jej na początku....Arkadis12 pisze:A Stachowi dziękuję za wyszukiwarkę- na stówę sie przyda.
Jeżeli uważasz, że informacje zawarte w linku, który zamieścił kuba, to dużo, to niestety szybko trzeba Cię sprowadzić na ziemię, ponieważ to jest NIC. Kolejnym krokiem powinno być zakupienie paru książek o tematyce sokolniczej, przeczytanie ich i przetworzenie pod czaszkąArkadis12 pisze:Te informacje już dawno przeczytałem... Wiem już dużo , ale chcę wiedzieć więcej!!!
Powiem Ci Stachu , że to sprowadzanie na ziemie jest trochę bolesne... Dowiedziałem się od nauczyciela , że w sąsiedniej wiosce jest człowiek zajmującym się ptakami. A mój zapał nie jest raczej słomiany , bo już planuję przyszłość związaną z sokolnictwem. Planuję skończyć liceum nr.1 w Przemyślu i dobrze zdać maturę. Potem chcę iść do szkoły w Tucholi i tam zrealizować marzenie. A potem będzie potem
Dziękuję za te wszystkie odpowiedzi !!!
Jak to było... Chyba : Chwal Ćwik !
P.S. Chwal Pohukiwanie
Jak to było... Chyba : Chwal Ćwik !
P.S. Chwal Pohukiwanie
a nie lepiej do technikum w Tucholi tam ciebie nauczą o ptakach , zobaczysz czy to dla ciebie ja sam jeszcze czekam narazie odbywam staż w PZŁ i dopiero po jego skończeniu zastanowie się czy zostać sokolnikiem bo to spora odpowiedzialność jesteś opiekunem ptaka one są inne od psów czy kotów są zależne od ciebie w większym stopniu , z psem wyjść może każdy a z ptakiem ... popełniony błąd w układaniu może negatywnie procętować
Witam wszystkich
Mam 12 lat i chce zostać sokolnikiem. Prosze o pomoc na tym forum bo wiem gdzie szukać profesjonalistów.
Tylko chciałbym żeby mnie nie uważano za dziecko któremu coś sie spodobało ani nie porównywać mnie do akwarystów.
Poszukuje sokolnika z okolic bieszczad najlepiej żeby miał doświadczenie z jastrzębiami.
Z góry dziękuje
Mam 12 lat i chce zostać sokolnikiem. Prosze o pomoc na tym forum bo wiem gdzie szukać profesjonalistów.
Tylko chciałbym żeby mnie nie uważano za dziecko któremu coś sie spodobało ani nie porównywać mnie do akwarystów.
Poszukuje sokolnika z okolic bieszczad najlepiej żeby miał doświadczenie z jastrzębiami.
Z góry dziękuje
- Pudlak Waldemar
- sokolnik
No i sobie pół roku dołożył !Norbios pisze:Witam wszystkich
Z góry dziękuje
-
JoHn DuMbaR
- sokolnik