Filmy z youtube
Na pewno nie tak. Harris ucieka z rekawicy jak sie probuje lapac za peta, z zupelnie mizerna reakcja i do tego przebija rekawice. Puszczalem Harrisy w tak ekstremalnych miejscach i sytuacjach ze, ta hala to oaza spokoju, wiec ta wymówka odpada z miejsca.
Lenerek fajnie chodzil, ale gosciu od wabidla cos nie bardzo. Kreci na dlugim sznurku zamiast jak ptak odbije sciagnac na krotko i podniesc dynamike, a nawet nie synchronizowal polozenia wabidla i ptaka. W jednym momencie widac ze sokol wyraznie zwolnil, bo na 100% zahaczyl pazurami o wabidlo.
Na koniec narracja, powinna byc ciekawa, plynna i przemyslana. A tu przy dynamice niedzielnej mszy nikt niczego ciekawego sie nie dowiedzial i dowcip jak z familiady.
Lenerek fajnie chodzil, ale gosciu od wabidla cos nie bardzo. Kreci na dlugim sznurku zamiast jak ptak odbije sciagnac na krotko i podniesc dynamike, a nawet nie synchronizowal polozenia wabidla i ptaka. W jednym momencie widac ze sokol wyraznie zwolnil, bo na 100% zahaczyl pazurami o wabidlo.
Na koniec narracja, powinna byc ciekawa, plynna i przemyslana. A tu przy dynamice niedzielnej mszy nikt niczego ciekawego sie nie dowiedzial i dowcip jak z familiady.
mam przekonanie że sednem tego foruma jest przyp... się jak ktoś coś zrobi to nikt zrobić nie chce tego lepiej tylko pisać niektórzy umieją i to pod jakąś ksywką żeby gościa trudniej namierzyć i miche wyklepać
/ to był żart z tą michą/ widziałem pokaz Grzegorza D. ludzie sikali z zachwytu kiedy raróg latał między ludźmi. Super pokazy robił też Marek P. gdzie sokół gasił zapalone świece.
Mam za soba kilkaset pokazow, dla kapletnych ignorantow i jak bym trzasnol cos takiego to przeprosil bym na koniec widownie. To byla tylko i wylacznie kwestia zangazowania i przygotowania ptakow, dalo sie to zrobic z tymi ptakami, tylko komus sie nie chcialo dopilnowac calej sprawy.
O jakiej zlej woli Irku piszesz ? nie znam gosci, ale widze ze, pokaz zrobiony na aby aby. Kim jest narrator dowiedzialem sie dopiero dzisiaj i rusza mnie to w ogole. Moje intencje byly jak najbardziej dobre, zeby reszta wyciagnela wnioski i zrobila pokaz nastepnym razem lepiej. A jak przygotowac ptaka do pokazow na hali, to juz kazdy wykoncypuje po sekundzie zastanowienia.
Kapral, w razie jak bys nie zartowal, to zapraszam chetnych na priwa podam adres i mozemy to zalatwic klasycznie. Oczywiscie tez zartuje Ha ha ha, ubawilem sie... Mnie natomiast podoba sie pokaz na ktorym aguja z pulapu kropeczki schodzi na rekawice a pozniej zaraz po niej bielik amerykanski robi to samo i wyciskajac pulap tanczy na wietrze.
Taki wlasnie pokaz ogladalem 2 dni temu, w Polsce. I nikogo nie trzeba bylo prosic o brawa. Akurat takie rezultaty osiagnac to jest sztuka, bo w koncu sokolnictwo to sztuka tak ? W zwiazku z tym pokaz sokolniczy badz co badz do czegos obliguje, na pewnie nie do wykorzystywania ignorancji widowni i udawania ze, wszystko jest w pyte.
O jakiej zlej woli Irku piszesz ? nie znam gosci, ale widze ze, pokaz zrobiony na aby aby. Kim jest narrator dowiedzialem sie dopiero dzisiaj i rusza mnie to w ogole. Moje intencje byly jak najbardziej dobre, zeby reszta wyciagnela wnioski i zrobila pokaz nastepnym razem lepiej. A jak przygotowac ptaka do pokazow na hali, to juz kazdy wykoncypuje po sekundzie zastanowienia.
Kapral, w razie jak bys nie zartowal, to zapraszam chetnych na priwa podam adres i mozemy to zalatwic klasycznie. Oczywiscie tez zartuje Ha ha ha, ubawilem sie... Mnie natomiast podoba sie pokaz na ktorym aguja z pulapu kropeczki schodzi na rekawice a pozniej zaraz po niej bielik amerykanski robi to samo i wyciskajac pulap tanczy na wietrze.
Taki wlasnie pokaz ogladalem 2 dni temu, w Polsce. I nikogo nie trzeba bylo prosic o brawa. Akurat takie rezultaty osiagnac to jest sztuka, bo w koncu sokolnictwo to sztuka tak ? W zwiazku z tym pokaz sokolniczy badz co badz do czegos obliguje, na pewnie nie do wykorzystywania ignorancji widowni i udawania ze, wszystko jest w pyte.
- jarek
- młodszy sokolnik
- Kontakt:
Tu akurat zgodzę się z Irkiem. Bardzo łatwo jest krytykować, ale jakoś chętnych żeby przyjechać z ptakami na pokazy ZA DARMO było niewielu... Oczywiście, że robiąc na co dzień komercyjne pokazy jesteś w stanie przygotować ptaki perfect. Tylko jakoś większość ludzi jak ma przyjechać z ptakami za darmo to się wypina. Niestety cierpi na tym NASZ wspólny wizerunek. Nie pamiętam Adrian, czy jesteś członkiem Gniazda? Jeśli tak, to nie wiedzę przeszkód żebyś przyjechał na kolejny robiony przez Gniazdo pokaz i pokazał klasę (choć to oczywiście mój subiektywny punkt widzenia).
Pff dogadac sie z wami idze jak zawsze, pytalem sie kto za to bral kase, dopiero Jarek mnie oswiecil. Bylo napisac odrazu ze robili to za free, w takim wypadku to juz inna sprawa i cala rozmowa wygladala by inaczej.
A ja jestem na tyle zajety, ze tluc sie przez polowe Polski, dla ludzi za ktorych wiekszoscia srednio przepadam, traci dla mnie sens.
A ja jestem na tyle zajety, ze tluc sie przez polowe Polski, dla ludzi za ktorych wiekszoscia srednio przepadam, traci dla mnie sens.
Nisus sory to nie było personalnie do Ciebie tylko na to co tu się dzieje ja znam sprawę tego pokazu i mnóstwo jest takich podobnych. Wszyscy chcą za darmo na wczoraj. Sokolnik polujący i jego ptak niema ochoty ani potrzeby robić z siebie małpe. Raz organizator pewnej imprezy policją mnie straszył jak nie będzie sokolnika:) zamiast za mordy się brać lepiej piwka się napić o ptasiorach pogadać to bardziej lubie i wiedzą o tym ci co osobiście mnie znają:)
Krzychu podsumował. podpisuję sie ręcyma i nogami. specjalnie na łowy i konkurs latawcowy w celach integracyjnych przewidziana jest nalewka z borówki amerykańskiej
co do pokazu- dobrze że Piotr sie zgodził go zrobić za free i w sumie nie było wcale najgorzej zwazywszy na fakt ze to ptaki do innych celow.
- Pudlak Waldemar
- sokolnik
Z początku filmu z rarogiem słychać głos dziecka ,,ale fajnie !!!!'' i to jest najlepszy komentarz do niego .To najmłodsi którzy są zafascynowani choćby samym widokiem ptaka drapieżnego kiedyś w przyszłości będą mieli wpływ na to czy te ptaki będą cieszyć oczy następnych pokoleń !
W domowych archiwach nie jeden z Was ma trochę leprze lub gorsze nagrania ,ale strach je wrzucić by nie narazić się na miażdżącą krytykę !A tu o widok tych ptaków przede wszystkim chodzi a nie o to czy od razu przylecą na rękawice czy jednak zdecydują się trochę na drzewie pomedytować !
W domowych archiwach nie jeden z Was ma trochę leprze lub gorsze nagrania ,ale strach je wrzucić by nie narazić się na miażdżącą krytykę !A tu o widok tych ptaków przede wszystkim chodzi a nie o to czy od razu przylecą na rękawice czy jednak zdecydują się trochę na drzewie pomedytować !
-
Wolperlira
- młodszy sokolnik
ja troche spuzniona jestem ale swoje trzy rosze terz chce dodac
juz sie na temat tego filmiku wypowiedzialam na facebooku bo ktos go postnal....
...wstyd
nie rozumiem jak mozna latac ptaki ktore nie nadaja sie do pokazow. lanner za glodny a harris zdezorietowany... jak sie nie mam ptakow do pokazow to sie pokazu nie robi...
wolalabym zobaczyc psy wykonujace ruzne komandy niz tego rodzaju latanie.
a to ze sie ludziom podoba to g znaczy. w angli sa ludzie ktorzy wychodzili z warwick castle gdzie latalismy cudowna stellar eagle i sie to ludziom podobalo ale 10min za zakretem zachwycali sie pod tesco bezogonowa, zmiazdzona od zlej woliery pustulka
chodzi o standard, a standard tego pokazu bym niski.
i tyle
powodzenia z nastepnym pokazem. mam nadzieje ze krytyka zostanie strawiona i wnioski zostana wyciagniete.
tylko dlatego ze polacy nie maja tradycji robienia pokazow to nie jest wymowka. jak sie nie wie to sie nie robi. czy to nie jest ciche motto tego forum?
moze bylo by lepiej zaplacic i sprowadzic kogos kto ma ptaki "do pokazow"
juz sie na temat tego filmiku wypowiedzialam na facebooku bo ktos go postnal....
...wstyd
nie rozumiem jak mozna latac ptaki ktore nie nadaja sie do pokazow. lanner za glodny a harris zdezorietowany... jak sie nie mam ptakow do pokazow to sie pokazu nie robi...
wolalabym zobaczyc psy wykonujace ruzne komandy niz tego rodzaju latanie.
a to ze sie ludziom podoba to g znaczy. w angli sa ludzie ktorzy wychodzili z warwick castle gdzie latalismy cudowna stellar eagle i sie to ludziom podobalo ale 10min za zakretem zachwycali sie pod tesco bezogonowa, zmiazdzona od zlej woliery pustulka
chodzi o standard, a standard tego pokazu bym niski.
i tyle
powodzenia z nastepnym pokazem. mam nadzieje ze krytyka zostanie strawiona i wnioski zostana wyciagniete.
tylko dlatego ze polacy nie maja tradycji robienia pokazow to nie jest wymowka. jak sie nie wie to sie nie robi. czy to nie jest ciche motto tego forum?
moze bylo by lepiej zaplacic i sprowadzic kogos kto ma ptaki "do pokazow"