Budowa Woliery
-
JoHn DuMbaR
- sokolnik
- Pudlak Waldemar
- sokolnik
- kuba08111994
- młodszy sokolnik
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/9f7 ... c4a61.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pel ... 19ef0.html
Zmuszony sytuacją sam zacząłem majstrować po kilku kłodach pod nogi ( spaliłem silnik od cerkularki ) musiałem ciąć wszystkie deski pilarka ręczną, udało sie stworzyć coś co w sumie jest mało estetyczne ale jak sie dobrze przyjrzeć to przypomina wolierę

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pel ... 19ef0.html
Zmuszony sytuacją sam zacząłem majstrować po kilku kłodach pod nogi ( spaliłem silnik od cerkularki ) musiałem ciąć wszystkie deski pilarka ręczną, udało sie stworzyć coś co w sumie jest mało estetyczne ale jak sie dobrze przyjrzeć to przypomina wolierę
- kuba08111994
- młodszy sokolnik
- Pudlak Waldemar
- sokolnik
Nim pooglądałem to wpierw poczytałem .........kuba08111994 pisze:Stachu pisze:Wygląda jak szalunek pod bunkier
Dzięki za docenienie![]()
![]()
Poza tym bunkier hmm sąsiad twierdzi że stajnia sąsiadka że garaż różnie można interpretować
![]()
Kuba już się spodziewałem zobaczyć skrzyżowania stodoły z bunkrem
a tu niespodzianka ......będzie dobrze -prowadź fotoreportaż z budowy aż do zasiedlenia następnie kwiatki ,rabatki byle ptaszysko ,,nietoperza nie robiło '' i czuło się komfortowo i spokojnie !
- kuba08111994
- młodszy sokolnik
już za bardzo nie ma z czego prowadzić fotoreportażu
jeszcze parę szczebelków na przód, jakieś siedziska, ostrożnie blachę narzucić żeby się nie zawaliło i gra gitara. Wie pan Panie Waldku to jest taka jedna mała bo tak szczerze to nie mam za bardzo gdzie postawić większej moze kiedyś się uda
zresztą skorzysta Pan z zaproszenia to Pan sam zobaczy . Pozdrawiam
- Pudlak Waldemar
- sokolnik
Po wykończeniu przedniej ściany i dachu ,całość się tak usztywni ,że będziesz mógł po tym łazić a na pewno się nawet nie zachwieje !Pamiętaj tylko o tym by poprzeczne siedzisko /od ściany do ściany / jeżeli takie będziesz montował było jak najdalej od drzwi byś nie musiał pod nim przechodzić .Z ptakiem na ręku prowadzi to do tego iż ten wyskakuje na poprzeczkę gdy Ty jesteś pod nią chcąc przejść do drzwi i zaczyna się ,,przekładaniec'' wprowadzający nie potrzebne zamieszanie i nerwowość sytuacji .A co do tej ,,nie wielkiej woliery '' -te betonowe płyty mają chyba 100cm ...więc po obrysie konstrukcja ma 2,40 m x 4 m ,więc nie takie znowu małe ....widziałem mniejsze i do tego funkcjonalne. 
- kuba08111994
- młodszy sokolnik
Dzisiaj przybiłem dokładnie siatkę na górę , oraz położyłem i zaplotłem tez na ziemi co by mi nic nie wlazło, no i zacząłem się bawić z przodem , jutro przykręcę szczebelki, ustawie siedziska ( zamierzam zrobić jedno w kącie pod dachem i drugie zaraz przy szczebelkach) no i jak się uda to w środę wpuszczam do środka - dostanie nowe mieszkanko na święta 
- kuba08111994
- młodszy sokolnik
- kuba08111994
- młodszy sokolnik
- kuba08111994
- młodszy sokolnik
Niby dobrze, aczkolwiek jak na mój gust te poprzeczki na drugim zdjęciu trochę za blisko ściany. Ściana południowa na którą stronę świata jest nakierowana? Pytam w kontekście naświetlenia woliery, bo patrząc na to zdjęcie, to jakby ptak cały czas w cieniu siedział, a myślę, że powinien mieć wybór (pełne słońce i cień), skoro luzem siedzi. No i a'propos luzem, to ona na jakimś dłużcu jest?