Anty sokolnik
Anty sokolnik
Wychodzę na przeciw Wam wprawni sokolnicy i zakładam temat, do którego do woli możecie wpisywać każdego forumowicza, który waszym zdaniem powinien odstąpić od sokolnictwa i pisania na tym forum, zanim go całego nie przeczyta. Robie to z tego względu, że przeczytałem to forum prawie całe i chyba nie pomylę się stwierdzając, że w większości tematów nie trzymiecie się tematyki i piętnujecie nowych i mniej dowiadczonych waszych kolegów. P.S. w tym temacie prosze pisać tylko nick [konkretnej osoby i uzasadnienie dlaczego dana osoba nie może być sokolnikiem] Z góry dziękuję i mam nadzieję w sercu, że choć w tym temacie nie będzie docinek i wypisywania zbędnych informacji. Na koniec podam przykład:
Kamara- nie powinien być sokolnikiem, ponieważ nie wie jak karmić Falco peregrinus, mimo iż wyczytał normę żywieniową z ksiązki, która wg mnie nie jest adekwatna do osobistych obserwacji.
Kamara- nie powinien być sokolnikiem, ponieważ nie wie jak karmić Falco peregrinus, mimo iż wyczytał normę żywieniową z ksiązki, która wg mnie nie jest adekwatna do osobistych obserwacji.
-
JoHn DuMbaR
- sokolnik
To smieszne u Falco Peregrinus wystepuje tyle pogdatunkow a nawet roznic wsrod osobnikow nalezacych do tej samej subspecies ze nie da sie generalizowac. Przeciez kazdy ptak jest 'indywidualny' zywa istota. Gdyby bylo inaczej czy sokolnictwo bylo by sztuka w takim zanczeniu w jaki mjest teraz? Watpie. Kazdy bralby danego ptaka i latal z nim w danej wadze np dla f.p.p. byloby to owiedzmy 900g, rarog 950itd...
Zadales/as niewlasciwe pytanie i niezleznie czy przeczytales wszystko od deski do deski czy tez nie wydaje m isei ze nie wyciagnales/as z tej wiedzy wlasciwych wnioskow.
Pzdr.
Zadales/as niewlasciwe pytanie i niezleznie czy przeczytales wszystko od deski do deski czy tez nie wydaje m isei ze nie wyciagnales/as z tej wiedzy wlasciwych wnioskow.
Pzdr.
Przepraszamy cie o wszechmogacy, ze raczylismy nie dosc ze nieodpowiedziec na twoje pytanie to zworcic ci uwage.
Wybacz zbladzilismy.
Twojego Sokola karm dajac mu 102 g miesa dziennie, najlepiej z mlodej dziewicy.
W razie braku dziewic, co niestety w naszych poganskich czasach jest nagminne.
Mozesz nakarmic sokola miesem nienarodzonego cielecia, w dawce 106g dziennie.
Jesli zabraknie ci rowniez i tego odetne sobie poldupek i dostarcze na zlotej tacy.
Moje mieso jest lykowate, wiec skarmic nalezy 1poldupek na dzien.
AVE
Wybacz zbladzilismy.
Jesli zabraknie ci rowniez i tego odetne sobie poldupek i dostarcze na zlotej tacy.
AVE
- Raven_Corvus
- sokolnik
Dajcie spokuj ludzie Nisus troche przesadziles, a ty kamara czy jak Ci tam jak masz zamiar tak reagowac na krytyke to lepiej idz na forum o "jak wszyscy powinni mi nadskakiwac!", zle do tego podchodzisz chlopcze. Jakies zaczepki nie maja najmniejszego sensu. Uspokuj sie i moim zdaniem na poczatek zamow sobie jakas ksiazke o ptakach przykladowo z tego forum przxeczytaj od deski do deski, a potem pytaj! Nie pokazuj jaki Ty potrafisz byc niedobry i obrazony to na nic. Pytanie, ktore zadales jest zbyt szerokie, zeby na nie odpowiedzec. Powinno sie skladac z kilku pytan. Chociaz by czy ptak jest tylko ptakiem wolierowym, czy lata, czy sie pierzy, czy poluje, czy jest zima, czy lato, czy jest w trakcie ukladania, Czy jest to mlody ptak? Wiec sam widzisz, a z tego co ja przeczytalem to wlasnie dostales odpowiedz odpowiednia do swojego pytania. Jaka jest dzienna norma zywieniowa u peregrina?
ODP. uzalezniona od wielu czynnikow! (zadowolony, masz tu jasno napisana odpowiedz)
ODP. uzalezniona od wielu czynnikow! (zadowolony, masz tu jasno napisana odpowiedz)
-
JoHn DuMbaR
- sokolnik
- Raven_Corvus
- sokolnik
a moim zdaniem zachowales sie niedojzale podejrzewam, ze jestes starszy od kamary, ale jakos tego nie widac bo co do kultury osobistej to .... a mlodzi niech Ci sie nie podlizuja ze fajnie i wogule, zreszta to ich sprawa mi sie nie podobalo.
ps. mam prawo do swojego zdania i nikt nie musi sie ze mna zgadzac a Ty ketwiu niedawno Cie jeszcze zbesztal Nisus czy tkos starszy to inaczej spiewales a teraz w laske?
ps2. Niszcz chamstwo i brak kultury
ps3. Podobno sokolnicy to gantelmani (jak widac nie wszscy)
ps. mam prawo do swojego zdania i nikt nie musi sie ze mna zgadzac a Ty ketwiu niedawno Cie jeszcze zbesztal Nisus czy tkos starszy to inaczej spiewales a teraz w laske?
ps2. Niszcz chamstwo i brak kultury
ps3. Podobno sokolnicy to gantelmani (jak widac nie wszscy)
Zluzuj Raven, bo cisnieniujesz niepotrzebnie, kapletnie nie rozumiem twojego problemu.
I zamiast po mnie jechac bez powodu, przeczytaj sobie post po raz kolejny przeanalizuj kontekts. Potem zastanow sie w ktorym miejscu wykazalem sie atrybutami ktorymi mnie obsmarowales i bedzie fajnie. A jak to nic nie pomoze to mi przykro taki ze mnie paskudny cham i prostak.
A tak na przyszlosc zanim zaczniesz klepac w klawiature strzel sobie ciepla herbatke z melisa.
Stachu, a jakie to ma znaczenie czy ktos jestes wybitnym sokolnikiem czy przecietnym.
Jesli twoj ptak jest szczesliwy i zdrowy a ty czerpiesz z tego co robisz radosc to jest idealnie.
I zamiast po mnie jechac bez powodu, przeczytaj sobie post po raz kolejny przeanalizuj kontekts. Potem zastanow sie w ktorym miejscu wykazalem sie atrybutami ktorymi mnie obsmarowales i bedzie fajnie. A jak to nic nie pomoze to mi przykro taki ze mnie paskudny cham i prostak.
A tak na przyszlosc zanim zaczniesz klepac w klawiature strzel sobie ciepla herbatke z melisa.
Stachu, a jakie to ma znaczenie czy ktos jestes wybitnym sokolnikiem czy przecietnym.
Jesli twoj ptak jest szczesliwy i zdrowy a ty czerpiesz z tego co robisz radosc to jest idealnie.
-
JoHn DuMbaR
- sokolnik
- Raven_Corvus
- sokolnik
Moze i trche przesadzilem, moze iczsem przydala by sie ciepla herbatka (tyle, ze ja herbaty nie trawie
), ale trzeba tez pamietac, ze po tonie naszej wypowiedzi czesto ludzie nas postrzegaja, a nie trzeba sprawiac zlego wrazenia dla tych ktorzy czytaja to forum. jesli czujesz sie urazony moja wypowiedzia to przepraszam (z natury dobrotliwa dusza ze mnie) i wnosze o Pax! (tzw POKÓJ) Nie warto sie klucic i gniewac.
na przyszlosc prosze sobie odpuszczac tego typu wypowiedzi ktore swiadcza w pewnym sensie o niedojrzałości do dyskusji...Nisus pisze:Przepraszamy cie o wszechmogacy, ze raczylismy nie dosc ze nieodpowiedziec na twoje pytanie to zworcic ci uwage.
Wybacz zbladzilismy.
AVE
A więc chciałbym zacząc od tego że mam dopiero 14 lat, wiec moze nie pomyślałem o tym "chamstwie". Jestem jednak jeszcze tylko dzieckiem (tak się czuje) wiec reaguje bardzo spontanicznie nie myśląc o konsekfencjach. Ale Raven ja nie jestem żadnym lizusem (mam przynajmniej taką nadzieję
) i to co wcześniej napisałem to była tylko moja taka spontaniczna (trochę nie dojrzała
) reakcja. A co do tego "zbesztalnienia" mnie to uznałem to za (jak już było napisane) "krew doświadczonych sokolników, która powinna studzic krew młodych jeszcze nie sokolników". Zgadzam się oczywiście w tym że: NIE WARTO SIĘ KŁÓCIC I GNIEWAC ! Dlatego ja pragnąłbym Was przeprosic (szczerze) za moje nie dojrzałe zachowanie...