Gdzie w poznaniu zdobyć koguciki?

Tematy ogólne związane z sokolnictwem.
ODPOWIEDZ
jajagrzmota
pisklę

Gdzie w poznaniu zdobyć koguciki?

Post autor: jajagrzmota »

Siemanko, mam takie pytanie. Gdzie w Poznaniu, najlepiej w okolicy piątkowa zdobyć koguciki? i czy trzeba za to płacić, czy wystarczy poprosić i w ogóle jak się za to zabrać. Umawiać się wcześniej itd. ? Chciałem swojemu stworowi nieco dietę urozmaicić bo na razie jedzie na myszach i raz szczura dostał.
Awatar użytkownika
kuba08111994
młodszy sokolnik

Post autor: kuba08111994 »

Birkut06
młodszy sokolnik

Post autor: Birkut06 »

jajagrzmota pisze:Gdzie w Poznaniu, najlepiej w okolicy piątkowa zdobyć koguciki?

A konkretnie na jakiej ulicy ma to być?

Sprawdź tu www.wylegarniakurczakownapiatkowie.pl
Awatar użytkownika
Stachu
sokolnik

Post autor: Stachu »

oderwany od temtu
Podpis delikwenta mówi sam za siebie :???:
jajagrzmota
pisklę

Ojej, nie ma co się tak denerwować. Pytam się was bo na pewno jesteście bardziej zorientowani w temacie niż ja. Po prostu pytałem gdzie w poznaniu, da się zdobić małe kogucik. Miałem nadzieję na jakieś praktyczne informacje, bo zakładam, że z tych 815 (minus ja) zarejestrowanych użytkowników jest kilku poznaniaków.
Czy ktoś mógł by napisać coś bardziej pomocnego niż link do googli albo kąśliwych komentarzy.
Czy odbywają się w poznaniu jakieś targi gdzie można nabyć pisklęta czy coś ?
Birkut06
młodszy sokolnik

Post autor: Birkut06 »

A co złego w linku do googli leniu? Wystarczy kliknąć, zobaczyć numer, zadzwonić i spytać. Mamy to zrobić za Ciebie?
jajagrzmota
pisklę

ech nie, po prostu się pytam skąd ludzie z poznania biorą koguciki i czy jest tu jakieś zaufane źródło w którym nie będzie problemów ze zdobyciem karmówki. Po prostu się chciałem dowiedzieć a wątpię czy w niedziele będą pod telefonem. To chyba nie jest jakaś wiedza tajemna zarezerwowana tylko dla niektórych? Nie pytam się o cenę jastrzębia, ani gdzie go można kupić w miarę tanio. Tylko po prostu gdzie w poznaniu da się pewnie dostać małe koguciki. Jak byś się zapytał gdzie można tanio myszy zdobyć w dobrej kondycji i w dużej ilości w poznaniu(swoją drogą myszy z tego źródła są naprawdę ładne. Duże polne myszy z hodowli a nie jakieś małe laboratoryjne pipki z zoologa) to, nie pisał bym "że se poszukaj" tylko dał namiary.

Nie wiesz? okej.
ODPOWIEDZ