to pytanie chyba niepadło na forum.
to pytanie chyba niepadło na forum.
czy wolno polowac bez uprawnien na własna zwierzyne tzn.jak ja sam choduje.?
nie, a polowanie bez uprawnien nazywa sie klusownictwem druga sprawa co bylo juz tu pisane "zwierzyna w stanie wolnym jest wlasnoscia skarbu panstwa" czyli nawet jesli wyhodujesz sobie bazanta to jak go wypuscisz to oddajesz go na rzecz RP i by go upolowac musisz miec uprawnienia
Poza tym pytanie to padlo na forum....
Poza tym pytanie to padlo na forum....
- Pudlak Waldemar
- sokolnik
a mi chodziloby o dokladniejsze czytanie i nie produkowanie po raz drugi tych samych tematow. POza tym styl wypowiedzi i zadawania pytan zbliza sie do pewnego przedstawiciela 90+ ktory juz 2 razy zostal tu zbanowany....kozak pisze:i o takie odpowiedzi mi chodziło proste kródkie i treściwe wielkie dzięki ;d
- Pudlak Waldemar
- sokolnik
- kuba08111994
- młodszy sokolnik
"zwierzyna w stanie wolnym jest wlasnoscia skarbu panstwa" czyli nawet jesli wyhodujesz sobie bazanta to jak go wypuscisz to oddajesz go na rzecz RP i by go upolowac musisz miec uprawnienia
można do tego tylko dodac,że wypuszczenie zwierzeny do łowiska jest wsiedleniem,a do upolowania jej potrzeba wszystkich wymagonych uprawnień.
można do tego tylko dodac,że wypuszczenie zwierzeny do łowiska jest wsiedleniem,a do upolowania jej potrzeba wszystkich wymagonych uprawnień.
-
ZaP
- sokolnik
- Kontakt:
ale oczywiście są od tego wyjątki.. Jeśli teren jest terenem miejskim czyli wyłączonym z obwodu łowieckiego, ogrodzonym, a zwierzyna np własny Bażant trwale oznakowany i w miejscu OGRODZONYM to też nie można ???
ZaP
ZaP
Ostatnio zmieniony ndz sty 02, 2011 7:25 pm przez ZaP, łącznie zmieniany 1 raz.