Niektórym podobno trochę odbija i się wydzierają jak widzą kobietę z wózkiem czy rower. Ale raczej nikt nie będzie organizował tour de france wkoło woliery
Katou pisze:Niektórym podobno trochę odbija i się wydzierają jak widzą kobietę z wózkiem czy rower. Ale raczej nikt nie będzie organizował tour de france wkoło woliery
Dziewczyna ma 14 lat a wy jej glowe wozkami zawracacie, ja rozumiem ze to jest TO pokolenie ale poki co Polska to nie Anglia wiec nie prowokujcie nieszczesc
alisiak pisze:Na początku się przedstawię. Mam 14 lat i mieszkam w Kołobrzegu.
Ostatnio zainteresowałam się sokolnictwem. Czytam to forum od jakiegoś czasu i coraz bardziej sokolnictwo mnie interesuje. Na początku chciałabym, żebyście mi polecili jakieś książki, filmy i strony internetowe o sokolnictwie. Wiem, że w moim wieku powinnam zając się przede wszystkim nauką, ale na razie chcę opanowac jak najwięcej teoretyki. Chciałabym się też dowiedziec czy w okolicach Kołobrzegu jest jakiś sokolnik do którego mogłabym przyjechac i zobaczyc na własne oczy jak to wszystko wygląda. Mam duży dom z ogródkiem, także woliera miałaby gdzie stac. Moglibyście mi też podac nazwę jakiegoś ptaka drapieżnego, który jest najlepszy dla początkujących. Chciałabym dowiedziec się już najważniejszych rzeczy o tym ptaku.
Myślę, że powinnaś zająć się nauką iteoretycznym poznawanie ptaków, które Cię interesują. Według mnie, żeby zacząć hodować jakiekolwiek zwierzę należy być samodzielnym i niezależnym finansowo. Moim zdaniem tak powinna wyglądać Twoja droga. Nauka, praca, zwierzęta. Nie ma sensu przyśpieszać niczego.
Moglibyście powstawiac zdjęcia swoich wolier? Przeszukałam forum, ale znalazłam tylko pare zdjęc. I napisac ich wymiary, jakie ptaki w nich trzymacie itp. Chciałam zobaczyc jak to wygląda. ;]