Początkująca
Początkująca
Na początku się przedstawię. Mam 14 lat i mieszkam w Kołobrzegu.
Ostatnio zainteresowałam się sokolnictwem. Czytam to forum od jakiegoś czasu i coraz bardziej sokolnictwo mnie interesuje. Na początku chciałabym, żebyście mi polecili jakieś książki, filmy i strony internetowe o sokolnictwie. Wiem, że w moim wieku powinnam zając się przede wszystkim nauką, ale na razie chcę opanowac jak najwięcej teoretyki. Chciałabym się też dowiedziec czy w okolicach Kołobrzegu jest jakiś sokolnik do którego mogłabym przyjechac i zobaczyc na własne oczy jak to wszystko wygląda. Mam duży dom z ogródkiem, także woliera miałaby gdzie stac. Moglibyście mi też podac nazwę jakiegoś ptaka drapieżnego, który jest najlepszy dla początkujących. Chciałabym dowiedziec się już najważniejszych rzeczy o tym ptaku.
Ostatnio zainteresowałam się sokolnictwem. Czytam to forum od jakiegoś czasu i coraz bardziej sokolnictwo mnie interesuje. Na początku chciałabym, żebyście mi polecili jakieś książki, filmy i strony internetowe o sokolnictwie. Wiem, że w moim wieku powinnam zając się przede wszystkim nauką, ale na razie chcę opanowac jak najwięcej teoretyki. Chciałabym się też dowiedziec czy w okolicach Kołobrzegu jest jakiś sokolnik do którego mogłabym przyjechac i zobaczyc na własne oczy jak to wszystko wygląda. Mam duży dom z ogródkiem, także woliera miałaby gdzie stac. Moglibyście mi też podac nazwę jakiegoś ptaka drapieżnego, który jest najlepszy dla początkujących. Chciałabym dowiedziec się już najważniejszych rzeczy o tym ptaku.
Re: Początkująca
Skoro czytasz to forum od jakiegoś czasu to powinnaś już wiedzieć że zakładanie nowego tematu nic Ci nie da.Na tym forum jest już wiele tego typu tematów.Czytając je odpowiesz na wszystkie swoje pytania.Przykładowo pod tym linkiem : http://sokolnictwo.pl/forum/viewtopic.php?t=924alisiak pisze:Czytam to forum od jakiegoś czasu
-
JoHn DuMbaR
- sokolnik
-
JoHn DuMbaR
- sokolnik
Re: Początkująca
to generalnie masz jeszcze sporo czasu ktory jak sama napisalas dobrze jest przenaczyc na zapoznanie sie dokładniej z tematemalisiak pisze:Mam 14 lat i mieszkam w Kołobrzegu.
w zasadzie literatura polskojezyczna to 8 roznych ksiazek i 2 filmy wiec szalonego wyboru nie ma ale w kazdej ksiazek jest cos innego.alisiak pisze: Czytam to forum od jakiegoś czasu i coraz bardziej sokolnictwo mnie interesuje. Na początku chciałabym, żebyście mi polecili jakieś książki, filmy i strony internetowe o sokolnictwie.
to tak nie dziala - dajcie mi namiar a ja moze sie do niego wybiore. Raczej ty musisz byc dociekliwa i wykazac sie conajmniej podstawowa znajomoscia tematu i zainteresowaniem by ktokolwiek cie zaprosiłalisiak pisze: Chciałabym się też dowiedziec czy w okolicach Kołobrzegu jest jakiś sokolnik do którego mogłabym przyjechac i zobaczyc na własne oczy jak to wszystko wygląda. Mam duży dom z ogródkiem, także woliera miałaby gdzie stac.
to jak juz zauwazono wyzej nieco kloci sie z twoja poprzednia wypowiedzia o czytaniu forum, ba co wiecej nawet nie raczylas przeczytac dzialu FAQ na stronie bo na to pytanie wielokrotnie odpowiadanoalisiak pisze: Moglibyście mi też podac nazwę jakiegoś ptaka drapieżnego, który jest najlepszy dla początkujących. Chciałabym dowiedziec się już najważniejszych rzeczy o tym ptaku.
JoHn DuMbaR pisze:Nie to co ja Maciek D z Podkarpacia
o widzę kolega Ci chyba cos przeskrobał albo go bardzo lubisz że tak go nominowałeś ale to chyba to drugie przecież lubisz te roczniki
Ps koleżanko alisiak narazie tak jak koledzy radzą zdobywanie wiedzy z książeczek a za kilka lat wiedząca co i jak będziesz łatwo mogła rozłożyć skrzydła swoje (jeśli nie zrezygnujesz z sokolnictwa do tego czasu)
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony pt sie 06, 2010 8:44 am przez Grzegorz, łącznie zmieniany 1 raz.
Dzięki za odpowiedzi. Jak na razie to zamierzam się wziąc za literaturę.
Garbus2 jeżeli się wykaże podstawową znajomością tematu, będę dociekliwa itp. to przecież żaden sokolnik z mojej okolicy nie będzie wiedział, że chciałabym do niego przyjechac.. Dlatego się pytam na tym forum czy może jest tutaj jakiś sokolnik z okolic Kołobrzegu. A jeśli chodzi o ptaka to raczej zainteresował mnie harris. ;D
Garbus2 jeżeli się wykaże podstawową znajomością tematu, będę dociekliwa itp. to przecież żaden sokolnik z mojej okolicy nie będzie wiedział, że chciałabym do niego przyjechac.. Dlatego się pytam na tym forum czy może jest tutaj jakiś sokolnik z okolic Kołobrzegu. A jeśli chodzi o ptaka to raczej zainteresował mnie harris. ;D