Powitania, przedstawienia, kto i skąd? :)

Tematy ogólne związane z sokolnictwem.
ODPOWIEDZ
wojtektkn
młodszy sokolnik

Post autor: wojtektkn »

żadne pytanie nie jest głupie tylko żle zadane,życze dużo wytrwałości a pasja nie minie :)
Rzeju
pisklę

Post autor: Rzeju »

Cześć. Jestem Andrzej a.k.a Rzeju :razz: Rocznik 89, pochodzę z Kamiennej Góry, a obecnie mieszkam i studiuję we Wrocławiu. Już dawno urzekło mnie piękno tych ptaków, ale dopiero niedawno postanowiłem zgłębić wiedzę na ich temat. W przyszłości chciałbym przede wszystkim "latać", może w dalszej przyszłości polować. Puki co, moja wiedza na ten temat jest mizerna i na razie chciałbym zająć się jej zdobywanie - stąd moje pytanie: czy jest w gronie forumowiczów ktoś z Wrocławia, kto miałby czas i chęci mi w tym pomóc?
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Mbartnik
młodszy sokolnik
Kontakt:

Post autor: Mbartnik »

Początek masz niezły, więc zapraszam.
Wolperlira
młodszy sokolnik

Post autor: Wolperlira »

no to moze ja sie tez przedstawie

alicja
26 lat
monmouth, anglia (powoli mi sie juz nudzi wiec czas zmienic kraj:P)
ptaki: osobistych- duuuzo, a pod opieka jeszcze wiecej:) nie zapominajac o drobiu w ogrodku i perzepiorkach w zagrodzie... o! i kormoranie w budzie psa (znudzilo mi sie lowienie wedka:P)
trenowalam cos kolo 60 gatunkow ptakow drapieznych ale zrobilam kolko i wrocialam do polowania z harrisami:P
pies: grayhound/cole, 2 suluki i nowy nabytek szczeniak bretona
Awatar użytkownika
Pudlak Waldemar
sokolnik

Post autor: Pudlak Waldemar »

Alu jeżeli ktoś chciał to trochę informacji na Twój temat mógł zgromadzić –Internet to fajna ,,rzecz’’ Pozdrowienia . :lol: :razz:
JoHn DuMbaR
sokolnik

Post autor: JoHn DuMbaR »

choc najlepiej znac angielski :) duzo prosciej z nia pogadac Ala jest (jak na babe oczywiscie) wzglednie ok :) :wink:
Awatar użytkownika
Pudlak Waldemar
sokolnik

Michał –jak zwykle masz racje ! :razz:
Wolperlira
młodszy sokolnik

Post autor: Wolperlira »

...jak na babe!?... WZGLEDNIE!?... czuje sie urazona Johnie-sikajacy-pod-wiatr-dumbar:P

chcialam sie oficjalnie przedstawic zeby nikt nie pomyslal ze niesocjalna jestem:P wiec witam wszystkich serdecznie!
kaja
młodszy sokolnik

Post autor: kaja »

He,hE ale mu dałaś Madam :wink:
JoHn DuMbaR
sokolnik

Post autor: JoHn DuMbaR »

kocham feministki :)
Awatar użytkownika
Pudlak Waldemar
sokolnik

No Michał –musisz się ustawiać z wiatrem bo wyjdzie na to ,że Ala ma racje ! :lol: :lol:
kaja
młodszy sokolnik

Post autor: kaja »

no coś Ty z wiatrem jeszcze trudniej -bo pióra na ocz Mu zawiewa i nic nie widzi -Michał w Twoim przypatku lepiej pod wiatr,a zresztą co Ci bede gadał napewno sam już to przerobiłeś PZ.kol.(ewentualnie jakoś boczkem może? :razz: )
helix
pisklę

Post autor: helix »

Witam. Lat mam 14 i sokolnictwo interesuje mnie już od jakiegoś czasu, od kilku dni czytam to forum bardzo intensywnie. Sokolnictwem mam zamiar zająć się po 18 roku życia (oczywiście jeśli będę miał na to warunki) . Ornitologia to jedno z czterech moich zainteresowań przyrodniczych (którymi są - terrarystyka (jak ktoś nie wie co to - niestety niezbyt ścisła definicja terrarystyki ) entomologia i herpetologia.) Jako terrarysta doskonale zdaję sobie sprawę że niektóre zwierzęta są trudne w utrzymaniu i nie można ich od tak sobie kupić bez odpowiedniej wiedzy. Mimo iż że np jastrząb czy sokół to nie jaszczurka to sprawa jest podobna. Stanowczo potępiam ludzi którzy wyciągają pisklęta ptaków z gniazd albo łapią rodzime gady i płazy żeby je "hodować"...
Moje inne poza przyrodnicze zainteresowania to: łucznictwo, militaria (i nie jak w przypadku wielu ludzi nie wiąże tego z poprzednim), trochę surwiwal (mimo iż na żadnym nie byłem :mrgreen: ) i chyba tyle :razz:
Awatar użytkownika
Pudlak Waldemar
sokolnik

To Ci powinno pomoc w przejrzeniu forum :
http://sokolnictwo.pl/forum/viewtopic.php?t=1067
jajagrzmota
pisklę

Post autor: jajagrzmota »

Siemanko, jestem Jędrzej z Poznania.
Nie hoduję żadnego ptaka i nie zamierzam (chociaż od dłuższego czasu chodzi mi po głowie papużka falista albo kanarek, ale jeśli zamknę oczy, zrobię 3 głębokie wdechy i policzę w głowie do dziesięciu to mi przechodzi :razz: ) za to bardzo intensywnie zajmuję się terrarystką i bardzo lubię rodzimą przyrodę. Przybyłem na to bardzo wysublimowane forum w poszukiwaniu różnych specyficznych informacji.
ODPOWIEDZ