a plan kogos kto bedzie chcial pociagnac sprawy dalej po wyborach powinien skupic sie na uzyskaniu zezwolen na odlow dziczkow jastrzebi bo jest to na pewno rzecz do zalatwienia biorac pod uwage dosc silna populacje jastrzebia.
mam rozumec ze nie bedziesz na reelekcji?:)
ps odnosnie jastrzebi..miod na moje uszy:)
ps dosc silna populacje?:> Toz to plaga nawet juz chroniony kret jest zagrozony hehe
1. nie wiem
2. na moje tez bo dziczek to fajna sprawa choc w zyciu tylko jednego przerobilem i to rehabilitanta ktory mial przejscia zanim trafil do mnie
3. no faktycznie nawet kretom spokoju nie dadza
czy wogóle takie coś istnieje? nie lepiej zamiast dwóch słów użyc jednego - kłusownictwo?
Moim zdaniem taki początek jest jeszcze gorszy od pytania o cene...
tomek40499 pisze:to takie moje pytanie. Czy wolno posiadać np. jastrzębia z nielegalnej sprzedaży w wolierze na ogródku. Proszę o odp.
a czy wolno posiadać cokolwiek z NIELEGALNEJ SPRZEDAŻY????? pytanie nieco tendencyjne delikatnie rzecz ujmując. Szkoda ze pierwszym postem na tym forum udowadniasz "rasowość" przynależności do pokolenia 90+ i utwierdzasz JD w tym ze apokalipsa jest kwestia czasu. Przemyśl pytanie zanim je zadasz albo wyjaśnij co miałeś na myśli zadając tak "głupawo" sformułowane pytanie. Sprawa druga co do twoich zainteresowań mógłbyś sprawdzić jak się pisze słowo , którego użyłeś.
APUKALIPSA ale przynajmniej nie zaczal kozaczyc, cwaniaczyc i co gorsza kminic...takze punkt dla niego! Mam nadzieje ze to tylko nieumiejetnosc przelewania mysli na papier, bo oczywista oczywistoscia jest ze przy takim sformulowaniu pytania nawet autor nie powinien miec watpliwosc co do odpowiedzi, bo ta jest przeciez jednoznaczna.
A co do apokalipsy zegar tyka 21122012
I jeszcze jedno..jest tylko jedna rzecz ktorej boje sie bardziej od pokolenia 90+, mowa oczywiscie o pokoleniu 2000+ a z takim to forum juz wkrotce bedzie mialo do czynienia...
JoHn DuMbaR pisze:I jeszcze jedno..jest tylko jedna rzecz ktorej boje sie bardziej od pokolenia 90+, mowa oczywiscie o pokoleniu 2000+ a z takim to forum juz wkrotce bedzie mialo do czynienia...
Mbartnik pisze:Nie bój się Michale 2000+ albo nie będzie potrafiło nawet pisać, albo będzie na tyle mądre, aby nie pisać
Pamiętajcie, że takie dzieci jacy rodzice. Kolega Michał chyba nie ma jeszcze na kim się sprawdzić jako rodzic, ale Ty Marcinie chyba już nad tym pracujesz . Mój syn rocznik 2001 takich pytań nie zadaje!
Mogo mowic tylko za siebie - oczywiscie zartowalem ..swoja droga czekalem az ktorys ''tatus'' to napisze:)...wlasciwie to liczylem na Adama, bo dzieci ma fajne:)
Krog pisze:...ale Ty Marcinie chyba już nad tym pracujesz . Mój syn rocznik 2001 takich pytań nie zadaje!
Od czterech lat...
Na razie duma mnie rozpiera jak widzę co wyprawiają rówieśnicy mojej Ani i jak widzę Jej reakcje, ale jestem mało obiektywny (z oczywistych względów)... czas pokaże.
Większa zasługa w wychowaniu mojej niezastąpionej małżonki.
Chyba każdy rodzic, który układał chociaż raz drapieżnika (i chyba każdy inny) wie, że im więcej czasu poświęcisz podopiecznemu tym lepsze efekty będą w przyszłości. Oby to sprawdziło sie i u dzieci.
Postaram się stanąć w obronie młodych ludzi /celowo nie pisze dzieci jako ,że wielu takich jest i zagląda na to forum/ W brew pozorom jeżeli poświecić im trochę czasu i cierpliwości to wyrastają z ,,tego rozchwiania ‘’emocjonalnego i jest nadzieja ,że będą godnymi zastępcami ,,starych ‘’sokolników .Wielu się wykruszy – ale ci co zostaną będą w przyszłości pasjonatami którzy ,,pociągną dzieło ‘’ochrony i będą kultywować tradycje sokolnicze w przyszłości .Zauważyłem jedną prawidłowość –jeżeli przekazuje się wiedzę takiemu młodemu człowiekowi - przyjmuje ją na tyle dosłownie ,że jeżeli jest w miarę konsekwentny to popełnia o wiele mniej błędów niż ludzie starsi uważający ,że ich ,,wiek i doświadczenie życiowe ‘’są wystarczające by nie musieli słuchać porad innych !! A jak wygląda to w życiu to na pewno wiecie !Spotkaliście się na pewno z młodymi ludźmi którzy wyrośli z czasem na ekspertów i na starszych a jednak nie reformowalnych wiecznych ignorantów !!!Myślę ,że szczególnie grono pedagogiczne na tym forum się ze mną zgodzi ! Sam mogę uczyć się od 15 latka jeżeli widzę ,że przewyższa mnie wiedzą w jakiejś dziedzinie która i mnie interesuje !!!!
Ostatnio zmieniony sob maja 22, 2010 11:48 pm przez Pudlak Waldemar, łącznie zmieniany 1 raz.
tomek40499 pisze:to takie moje pytanie. Czy wolno posiadać np. jastrzębia z nielegalnej sprzedaży w wolierze na ogródku. Proszę o odp.
Tomku ujmując sprawę prosto aczkolwiek dosadnie –każdy ptak drapieżny nie pochodzący z hodowli ,byłby przetrzymywany przez Ciebie nie legalnie –jedno doniesienie sąsiada lub przypadkowej osoby mogą się skończyć dla Ciebie sprawą sądową i poważnymi nieprzyjemnościami !Jeżeli naprawdę pasjonuje Cię sokolnictwo to zacznij od czytania tego forum /całego/ - podam Ci również linki do sklepiku z książkami jak i do najczęściej zadawanych pytań jakie i na pewno i Tobie się nasuwają ! http://sokolnictwo.pl/jak_zaczac http://sokolnictwo.pl/faq http://sokolnictwo.pl/catalog/ksi-ki