koszt
skoro nie masz gdzie ptaka trzymać to po kiego wała ci info o cenie? pokolenie dzieci neo nauczone jest łatwizny. to nie bar szybkiej obsługi. w sokolnictwie nie ma drogi na skróty. i mam gdzieś że ktoś bedzie nas miał za snobów. ważne że napaleńcy ze słomianym zapałem nie będą mieli łatwego dostępu do ptaków własnie dla dobra ptaków. jakbyś chciał sie czegoś nauczyć i wykazał odrobinę kultury i pokory to szybko ktoś by cie wziął pod skrzydła i pomógł zostać odpowiedzialnym posiadaczem ptaka. sporo takich ludzi jest na tym forum.
kolego nie denerwuj się mnie satysfakcjonuje odpowiedz której mi udzieliłeś i już nie drążmy tematu ceny bo już mnie to nie interesuje powtórzę dowiedziałem się tego co chciałem i koniec tematu a co do mojego wieku to może byś się jednak zdziwił a jeśli ktoś ma ochotę pomóc to z chęcią skorzystam z nauki
heh no widze ze nie zrozumiales. Od kilku lat staram sie promowac sokolnictwo ale podejscie jakie zaprezentowales niestety jest czeste. Nadal nie rozumiesz i chyba nie chcesz zrozumiec ze pytanie o cene na poczatek jest zle bo jest najmniej wazne - dostales info ze cie stac. Przetlumaczylem okolo 8 ksiazek dla takich ludzi jak ty, nawet filmy dla tych ktorzy nie lubia czytac. Ale nie poradze nic dla tych ktorzy nie rzumieja tematu i nie chca sluchac tego co osoby ktore juz kilkanascie lat sie tematem zajmuja bo niestety trzeba napisac ze na ignorancje nie ma lekarstwaflasch pisze:garbus po kiego wała zapalasz zgaszone ognisko ??? jeśli czytasz to forum a przypuszczam że tak wybitny znawca jak ty śledzi je nieustannie to moja ocena nie jest oceną odosobnioną gdyż robienie tajemnicy z czegoś co nie jest tajemnicą jest objawem nienormalnego zachowania ale ja już się napisałem na ten temat i nie chcę tego kontynuować. Może nie mieszkasz w bloku i możesz sobie pozwolić na trzymanie ptaka ale wyobraź sobie kolego nie ignorancie że są ludzie którzy niestety nie posiadają takiego przywileju i nie mogą sobie pozwolić na trzymanie sokoła w domu więc takie pytanie moim skromnym zdaniem nie jest niczym nienormalnym a i jeszcze jedno nazywając kogoś ignorantem z powodu chęci poznania faktów nie jest przejawem niczego innego jak ignoranctwa właśnie więc następnym razem jak napiszesz jakieś głupoty zastanów się trzy razy bo twój post i posty podobne na tym forum nie pomogą sokolnikom w znalezieniu "przyjaciół" tego rzemiosła. Na koniec więcej pokory bo to że zajmujesz się ptakiem i jesteś nieliczny wśród polaków nie czyni cię nikim wyjątkowym i jeśli nie chcesz odpowiadać na zadawane pytania to porpostu wypij szklankę wody zamiast pisać bzdury może ci przejdzie pozdrawiam i bez urazy
tak jak napisałem już mnie satysfakcjonuje odpowiedz odnośnie ceny ale dla mnie pytania o cenę są zrozumiałe i już tłumaczę jeśli np koszt całkowity w sensie zakup ptaka zakup akcesoriów itd czyli koszt początkowy powiedzmy wynosi 20k to niektórych na takie hobby nie stać i można by było dewagować że można zawsze pomagać i się zajmować i "żyć z ptakami" ale cóż z tego jeśli nigdy się nie będzie miało swojego własnego tym samym jeśli koszt jest duży to nie ma też liczyć na to że ktoś kiedyś ci podaruje ptaka bo tym żyjesz i widać że się starasz i lepiej sobie odrazu darować niż żyć ułudami. I teraz może zrozumiecie pytania niektórych osób o cenę. PROSZĘ NIE PISZCIE JUŻ ŻE CHCĘ SIĘ DOWIEDZIEĆ JAKA JEST CENA BO JUŻ WIEM MNIEJ WIĘCEJ I TO MI WYSTARCZY!!!!!
Jeżeli kocha to zaczeka i tak samo jest w takim pięknym nie sporcie, lecz sensie życia...Tak samo ja zrozumiałem, ze będę musiał trochę poczekaćflasch pisze:i widać że się starasz i lepiej sobie odrazu darować niż żyć ułudami
A pozatym są hobby przeznaczone dla "wybranych"! Wiec albo trzeba mieć:
- warunki -
- kase -
- lub prawdziwą pasje. - tak jak jeden z userów tego zacnego forum...
Zakładam, ze jest totalnym amatorem, więc załóż sobie taki plan, że będzie w każdym miesiącu 100zł odkładał przez 3 lata, podczas których będziesz się edukował, brał praktyki u (wbrew pozorom) przyjaznych sokolników.
Ps. taka moja rada. nie odpowiadaj, ale tylko zorientuj sie gdzie w Twojej okolicy jest sokolnik...
dobra powiem tak jeśli ktoś się poczuł urażony lub kogoś obraziłem swoimi wypowiedziami to przepraszam najmocniej i kończę tą bezsensowną gadkę smutne dla mnie jest tylko że jest dużo gadania o tym że trzeba zacząć od podstaw że wszystko sprowadzam do pieniędzy itd. a tak naprawdę nikt nie napisał żadnych konkretów odnośnie rozpoczęcia przygody z sokolnictwem bo rzeczywiście jestem w tej dziedzinie laikiem. pozdrawiam wszystkich i dziękuję za uzmysłowienie mi tematu
zadales pytania o cene i cala dalsza dyskusja toczyla sie wokol kasy a do tego narzekasz ze dostajesz takie odpowiedzi - zadaj pytanie nie zwiazane z tematem kasy a pewnie i odpowiedz takowa bedzie.flasch pisze:dobra powiem tak jeśli ktoś się poczuł urażony lub kogoś obraziłem swoimi wypowiedziami to przepraszam najmocniej i kończę tą bezsensowną gadkę smutne dla mnie jest tylko że jest dużo gadania o tym że trzeba zacząć od podstaw że wszystko sprowadzam do pieniędzy itd. a tak naprawdę nikt nie napisał żadnych konkretów odnośnie rozpoczęcia przygody z sokolnictwem bo rzeczywiście jestem w tej dziedzinie laikiem. pozdrawiam wszystkich i dziękuję za uzmysłowienie mi tematu