Kolejna szansa na uproszczenie przepisów
Kolejna szansa na uproszczenie przepisów
Drodzy forumowicze!
Dostałem email od jednej z osób która wykonuje pomiar obciążeń administracyjnych na potrzeby Ministerstwa Gospodarki. Badany jest między innymi sens wydawania zezwoleń na łowienie zwierzyny przy użyciu ptaków łowczych. Jak zapewne wiecie zezwolenie takie wydawane przez MŚ jest w zasadzie niepotrzebnym dublem samego faktu uzyskania uprawnień sokolniczych i właśnie dzięki raportowi jaki ma powstać możliwe iż uda się znieść ten kolejny absurd prawny. Zwracam się więc z prośbą do polujących sokolników, którzy już mieli okazję doświadczyć konieczności uzyskania pozwolenia od MŚ o wypełnienie ankiety dostępnej pod adresem:
http://www.sokolnictwo.pl/ankietaptakilowcze.xls
Wypełnioną ankietę należy czym prędzej wysłać na email mgolcz@deloittece.com
Szczegóły co do ankiety można uzyskać od:
Maria Gólcz
Consulting
Deloitte Business Consulting SA
Al. Jana Pawła II 19, Warszawa, 00-854, Polska
Tel/Direct: +48 22 511 01 89 | Mobile: +48 502 548 148
mgolcz@deloittece.com| www.deloitte.com/pl
Dostałem email od jednej z osób która wykonuje pomiar obciążeń administracyjnych na potrzeby Ministerstwa Gospodarki. Badany jest między innymi sens wydawania zezwoleń na łowienie zwierzyny przy użyciu ptaków łowczych. Jak zapewne wiecie zezwolenie takie wydawane przez MŚ jest w zasadzie niepotrzebnym dublem samego faktu uzyskania uprawnień sokolniczych i właśnie dzięki raportowi jaki ma powstać możliwe iż uda się znieść ten kolejny absurd prawny. Zwracam się więc z prośbą do polujących sokolników, którzy już mieli okazję doświadczyć konieczności uzyskania pozwolenia od MŚ o wypełnienie ankiety dostępnej pod adresem:
http://www.sokolnictwo.pl/ankietaptakilowcze.xls
Wypełnioną ankietę należy czym prędzej wysłać na email mgolcz@deloittece.com
Szczegóły co do ankiety można uzyskać od:
Maria Gólcz
Consulting
Tel/Direct: +48 22 511 01 89 | Mobile: +48 502 548 148
mgolcz@deloittece.com| www.deloitte.com/pl
Ostatnio zmieniony czw sty 01, 1970 1:00 am przez garbus2, łącznie zmieniany 1 raz.
- Nowogrodzki
- sokolnik
- Kontakt:
Ankieta jest ździebełko zakręcona , ale może taka jej uroda. Najbardziej mi się podoba punkt: cyt.
Część 5. Ocena poziomu irytacji wykonawcy OI
5.1. Czy wykonywanie tego OI jest dla Pani/Pana irytujące ? Jeśli tak, to jak bardzo?
5.2. Jaki aspekt wykonywania tego OI jest dla Pani/Pana najbardziej uciążliwy, a przez to irytujący?
Część 5. Ocena poziomu irytacji wykonawcy OI
5.1. Czy wykonywanie tego OI jest dla Pani/Pana irytujące ? Jeśli tak, to jak bardzo?
5.2. Jaki aspekt wykonywania tego OI jest dla Pani/Pana najbardziej uciążliwy, a przez to irytujący?
Tu można jeszcze znaleźć oficjalne pismo wicepremiera Pawlaka:
http://www.sokolnictwo.pl/reformaregulacji.pdf
A co do szczegolow i wyjasnienia zawilosci ankiety odsyłam do p. Gółcz
http://www.sokolnictwo.pl/reformaregulacji.pdf
A co do szczegolow i wyjasnienia zawilosci ankiety odsyłam do p. Gółcz
Własnie w tym rzecz ze potrzebne sa opinie osob a nie organizacji bez osobowosci prawnej. Co wiecej nie rozumiem aluzji do "placenia" - jesli nie masz ochoty pomoc to nie wypelniaj i nie odsylaj. Przyszla prosba z realna szansa na uproszczenie przepisow i sa dwie opcje: narzekac ze trzeba cos zrobic i pozniej narzekac ze sie nic nie zmienilo lub wypelnic ankiete i wyslac (mi zajelo to 15 minut...)
Umieszczenie czy tez prosba o umieszczenie ankiety na forum gdzie zaglada pare osob jest o wiele lepszym sposobem zebrania informacji niz wystepowanie do organizacji ktora pozniej musilalaby to rozeslac a oddzwiek o ile by byl wrocil by po kilku miesiacach. Nie nazwalbym wiec tego "latwizna".
Temat swoja droga i tak planowalem poruszyc na walnym bo moze uda sie kilka osob wiecej namowic do wyslania ankiety, a oficjalne pismo z Gniazda w tej sprawie jest w przygotowaniu.
Swoja droga z tego co mi sie wydaje to na walnym nie bedzie za wiele czasu na tego typu rzeczy
Podsumowujac nic tak mnie nie wkurza jak osoby kręcące nosem a poźniej narzekające na to ze jest zle i nic sie nie zmienia
A co do twoich kolegow to zdaje sie szukaja dziury w calym
Umieszczenie czy tez prosba o umieszczenie ankiety na forum gdzie zaglada pare osob jest o wiele lepszym sposobem zebrania informacji niz wystepowanie do organizacji ktora pozniej musilalaby to rozeslac a oddzwiek o ile by byl wrocil by po kilku miesiacach. Nie nazwalbym wiec tego "latwizna".
Temat swoja droga i tak planowalem poruszyc na walnym bo moze uda sie kilka osob wiecej namowic do wyslania ankiety, a oficjalne pismo z Gniazda w tej sprawie jest w przygotowaniu.
Swoja droga z tego co mi sie wydaje to na walnym nie bedzie za wiele czasu na tego typu rzeczy
Podsumowujac nic tak mnie nie wkurza jak osoby kręcące nosem a poźniej narzekające na to ze jest zle i nic sie nie zmienia
A co do twoich kolegow to zdaje sie szukaja dziury w calym
Miałem to szczęście że zezwolenie od ministra załatwiłem w chwili kiedy można to było zrobic przez internet,wystarczyło zapłacic. Też,jak wszyscy uważam że zezwolenie od ministra jest dublowaniem już posiadanych uprawnień,a jeśli nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniądze,82zł xkilkadziesiąt jest pare złotych. A obywatel wie że w urzędzie trzeba za wszystko płacic.
Ankiete wypełniłem,choc widząc pod jaką flagą,to wolałbym sam za to zapłacic
,a co do moich kolegów to szukają dziur w drzewostanach III i IV kl wieku mają co robic,o rębniach Ic,Id nie wspomne sam ich dziś pytałem
Darz bór!!!
Ankiete wypełniłem,choc widząc pod jaką flagą,to wolałbym sam za to zapłacic
-
mariagolcz
- pisklę
Witam Pana,wojtektkn pisze:Adamie,czy nie lepiej by pani Maria zwróciła się bezpośrednio do Gniazda Sokolników,a nie szła na łatwizne wysyłając na forum ankiete. Może koledzy na Walnym zebraniu będą mieli inne zdanie czy ułatwic jej prace. W końcu to jej za to płacą.
Zwrócenie się do Gniazda Sokolników jest oczywiście jedną z form kontaktu z sokolnikami, natomiast zwykle kończy się otrzymaniem z ich strony oficjalnego pisma. Najistotniejsze dla projektu i jego metodyki jest jednakże wypełnienie kwestionariuszy, które dla Ministerstwa Gospodarki będą podstawą oceny zasadności (bądź braku) danego obowiązku. Stąd moja prośba o wzięcie udziału w badaniu.
Zainteresowanych forumowiczy proszę o wysłanie mailem numeru telefonu kontaktowego, co pozwoli mi skontaktować się z Państwem i przeprowadzić wywiad. Jest to najprostsza forma, z uwagi na to, że kwestionariusz rzeczywiście może być skomplikowany i żmudny przy samodzielnym wypełnianiu.
Pozdrawiam i proszę o kontakt,
Maria Gólcz
Consulting
Tel/Direct: +48 22 511 01 89
mgolcz@deloittece.com
Po raz kolejny niestety udowodniono że sokolnicy potrafią tylko narzekać i żadnemu nie chce się nawet kliknąć wypełniając ankiety. Niestety żenujące jest to że tylko ja wysłałem ankiete a jeszcze bardziej żenujące będzie że wszyscy oprócz mnie będą narzekać jakie to głupie przepisy mamy w tym kraju i jak to nikt nic nie robi..... Po prostu gratuluje wszystkim postawy obywatelskiej!