Sokolnik z Lublina

Informacje dla początkujących sokolników i osób chcących nimi zostać
Grzegorz
stażysta
Kontakt:

Post autor: Grzegorz »

Może Pan Piotr da mu potrzymać ptaka na rękawicy i po opowiada o ptakach , ZaP nie jest sokolnikiem o ile dobrze pamiętam ale się zna na ptakach przecież ma ich dużo, więc kolega KUBA jakieś informacje powinien wyciągnąć od niego
Wolperlira
młodszy sokolnik

Post autor: Wolperlira »

ja tez nie jestem sokolnikiem! (nawet mam koszulke:))

a poza tym mam duzo kor i kaczek ale poza tym ze jajka znosza i ze sie dobrze gotuja to nie wiele o nich wiem:D

http://www.youtube.com/watch?v=S3qtaiQVFzU
kategoria pierwsza- zut ptakiem na odleglosc
kategoria druga - najgorsze maniery na rekawicy

heh... to chyba jeden z tych dni miesiaca dla mnie- wszystko mnie irytuje:D
JoHn DuMbaR
sokolnik

Post autor: JoHn DuMbaR »

Wolperlira U ROCK :)
kaja
młodszy sokolnik

Post autor: kaja »

Stary ten filmik,nic nie widze złego w tym że P.P.pokazuje naturalne zachowanie ptaków,a nie jak nieraz się spotyka sztuczne i wymuszone do filmiku zachowanie jaki to mój ptak grzeczny na rękawicy i take zachowania nowicjusze muszą widzieć (wolper....byś musiała zobaczyć najmowsze filmiki napewno są jeszcze inne :wink: PZ.KOL.
Wolperlira
młodszy sokolnik

kaja pisze:pokazuje naturalne zachowanie ptaków,a nie jak nieraz się spotyka sztuczne i wymuszone do filmiku
a po co nowicjusze musza wlasciwie widziec zle zachowanie ptaka/sokolnika?

niecierpie youtube i Iff bo wiecej szkody robia niez dobrego przynosza. nowicjusz zobaczy filmik i pomysli ze tak mozna!
NIE MOZNA!

gdzie duma? ja bym sobie predzej twaz wydrapala niz puscila w ogieg cos co nie jest "dobre". mam pedantyczne podejscie do zycia i wielka dume z tego co robie.

ps. john- zdiecia z autografem mozna dostac u mojego menagera:D
JoHn DuMbaR
sokolnik

Twoich zdjec nie potrzebuje, sa na IFF i wystarczy:)
Ps sam twoj stosunek do IFF sprawia ze na zdjecie trace ochote :)
Kilka osob z tego forum wie jak ja lubie forum miedzynarodowe, musze tylko zmienic swoj nick name bo podgladaja moje dzialania :)...nikczemnicy.
kaja
młodszy sokolnik

Wiem,wiem zle to ujołem a nowicjusze to lepiej niech na kursach sie uczą ,choćaż i na kursach sie pokazuje jak sie niepowinny ptaki zachowywac i siadac na rękawicy w celu wytłumaczenia zagrożeń jake się z tym wiążą -pewnie że niemożna lech czasami sie zdaża ja to tak widze- :wink: PZ.Wplp....
kuba-94
pisklę

Post autor: kuba-94 »

Nurtuje mnie jeszcze jedno pytanie, czy inne ptaki poza powszechnie stosowanymi w sokolnictwie można nauczyć wracać na rękawicę(nie muszą polować)?
kaja
młodszy sokolnik

mysle że nie ma powszechnie stosowanych,kwestia upodobania a zarazem zawansowanie w tej dziedzinie pozwala Ci do stwierdzenia jakiego ptaka chcesz nabyć-ułrzyć można kżdy gat.myśle że nie odweżył byś się przywoływać z wysokego pulapu ptaka wystawiajac rekawice .
kuba-94
pisklę

Post autor: kuba-94 »

Po prostu byłem ciekaw czy inne ptaki poza drapieżnymi(to miałem na myśli pisząc powszechnie stosowane w sokolnictwie) można nauczyć wracać, nie wyobrażam sobie czapli ale np. srokę :grin:
Wolperlira
młodszy sokolnik

JoHn DuMbaR pisze: Ps sam twoj stosunek do IFF
ja bym bez iff'u nie przezyla- plotki i ploteczki:)(widziales zdicia hobby x pere? wow!sexy!) taka moja babska natura ale prawde musisz przyznac ze balagan tam wielki. ja sie nauczylam przesiewaz "wannabe's" od konkretow ale zajelo mi to kilka lat.
ja nie postuje na iff- tylko czytam. za zdiecia odpowiedzialny jest menager:/

co do ptakow jakie mozna trenowac do rekawicy- zaleznie jakie sa prawa w polsce odnosnie corvidae.
JoHn DuMbaR
sokolnik

hobby/pere mialem tutaj zarzucic (mam juz skopiowanego na dysku a co :) ) tylko ze nie mozna wiecej zdjec wrzucac na forum, Adam co jest?;)
Wolperlira
młodszy sokolnik

a nic:) marzy mi sie:D

mialam imprint male hobby rok temu, ale w anglii jest dosc duzy problem z ecoli virus( o ktorych nikt nic nie mowi) w kurczakach i bidula zmarla mi na rekach... a moglo byc tak pieknie :cry:
haggard
sokolnik

Post autor: haggard »

sorry z OT. Michał jak zdjęcia sie nie ładuja to hostuj na imageshack bo chetnie zobaczę tego hobby/pere :] swoją drogą to chętnie coś sie dowiem na temat perlina i gyrlina bo ja wogólę lubię maluchy wszelakie.
JoHn DuMbaR
sokolnik

ODPOWIEDZ