Ludzie,odczepcie się od tej radości,ja się ciesze bo tak jak napisałem złamanie jest świeże,rokuje dobże a przynajmniej jest okazja douczyć się czegoś i poobserwować ten piekny gatunek i nie "łomignat" a "łamignat" tak jak napisałem
jarek pisze:Zrozumiał bym radość, gdybyście kupili ptaka do sokolarni
To nie jest sokolarnia tylko Ośrodek Rehabilitacji i tam nie wolno kupować, i hodować oraz przetrzymywać ptaków bez potrzeby-takie jest prawo,jak nie znasz poczytaj albo nie pisz bzdur
Pustuł ludzie chca Ci tylko zwrocic uwage, ze uzyles tego slowa w zlym kontekscie. Wielka radosc mozna czerpac z wypuszczenia rehabilitowanego ptaka czy z odebrania go z rak klusownikow. Radosc z tego ze przybyl kolejny ranny ptak jest conajmniej niesmaczna.
Przeciez idealem byloby gdyby do osrodkow rehabilitacyjnych trafialo jak najmniej ptakow.
Nie sadze zebys cieszyl sie z tego, ze bedziecie mieli rece pelne roboty...niemniej tak to zabrzmialo.
jarek pisze:Zrozumiał bym radość, gdybyście kupili ptaka do sokolarni
To nie jest sokolarnia tylko Ośrodek Rehabilitacji i tam nie wolno kupować, i hodować oraz przetrzymywać ptaków bez potrzeby-takie jest prawo,jak nie znasz poczytaj albo nie pisz bzdur
pustul3 pisze:To nie jest sokolarnia tylko Ośrodek Rehabilitacji i tam nie wolno kupować, i hodować oraz przetrzymywać ptaków bez potrzeby-takie jest prawo,jak nie znasz poczytaj albo nie pisz bzdur
Paragraf proszę.
No i jak to się ma do tego:
haggard pisze:ano podarowalem Ośrodkowi samicę sokoła wedrownego samczyk dla niej juz sie organizuje wiec jeśli Św. Bawon pozwoli a chłopaki sie postarają Warcino dochowa sie w końcu wlasnych sokołów. trzymajmy kciuki
To,że dostaliśmy ptaka z papierami do pokazywania go na wyjazdach i w Ośrodku to jedna sprawa,rozmnażanie jest zabronione i napewno do niego nie dojdzie,wędrusek karmiony jest za nasze pieniądze i poświęca się mu uwagę tylko w przypadku kiedy nie potrzebują tego chore ptaki,pozatym otrzymaliśmy zgodę na przetrzymywanie tego jednego ptaka a nie na zakup (już pomijam bo to nierealne i nielogiczne)Bielika,więc takiew uwagi są conajmniej nie na miejscu.