Chce zostac sokolnikiem.. potrzebuje pomocy
Z ciekawości zapytam-jakie to ptaki były? Zresztą nieważne jakie, polecam gruntowną dezynfekcję, jeśli masz zamiar trzymać w niej swojego wybrankaPaulina pisze:2)woliera - Już jest po ptakach mojego kuzyna
tutaj wlasnie dajesz swiadectwo ze nie czytasz tego co sie do ciebie pisze bo napisano juz jakie gatunki sa najlepsze (i to na poprzedniej stronie) i napisano takze dlaczego nie warto zaczynac od pustulki wiec po co powtarzasz z uporem maniaka to samo pytanie i dodatkowo sugerujesz ze i tak niezaleznie od tego co napisano i co doradzono sprawisz sobie pustulke? Czy po prostu oczekujesz ze ktos potwierdzi twoj zamysl zebys z czystym sumieniem mogla go wykonac? Jesli tak to nie ma sensu pytacPaulina pisze:A czy moglibyście mi poradzić jakie ptaki na początek są najlepsze,do latania ?
Najlepiej jeżeli były by rozmiarów pustułki![]()
dokladnie - woliera po papugach lub bazantach nie nadaje sie dla ptaka drapieznego wiec lepiej przemysl jej przebudowe chyba ze kuzyn miał ptaki drapieżne to i tak warto zdezynfekowacStachu pisze:Z ciekawości zapytam-jakie to ptaki były? Zresztą nieważne jakie, polecam gruntowną dezynfekcję, jeśli masz zamiar trzymać w niej swojego wybrankaPaulina pisze:2)woliera - Już jest po ptakach mojego kuzynaMożesz też przestudiować budowę woliery, żeby Ci się coś nie władowało do środka i nie wszamało lannerka
-
JoHn DuMbaR
- sokolnik
Paulina...
Nie wiem kto Ci w glowie miesza, bo tak to niestety z zewnatrz wyglada...
Pamietaj, ze nie jest sztuka wybierac odpowiedzi, ktore sa po twojej mysli.
Zadawanie pytan pozbawione jest wtedy zupelnie sensu.
Nie sluchasz rad innych, zamiast tego reinterpretujesz je na wlasny uzytek.
Jak chcesz pustulke to dobrze sie do niej przygotuj, masz woliere po drapolu to znaczy ze masz kogos z doswiadczeniem w okolicy, powinno wiec byc latwiej...
Nie wiem kto Ci w glowie miesza, bo tak to niestety z zewnatrz wyglada...
Pamietaj, ze nie jest sztuka wybierac odpowiedzi, ktore sa po twojej mysli.
Zadawanie pytan pozbawione jest wtedy zupelnie sensu.
Nie sluchasz rad innych, zamiast tego reinterpretujesz je na wlasny uzytek.
Jak chcesz pustulke to dobrze sie do niej przygotuj, masz woliere po drapolu to znaczy ze masz kogos z doswiadczeniem w okolicy, powinno wiec byc latwiej...
Więc ze spokojem (choć już z pianą na ustachPaulina pisze:A pytałam z tego względu iż myślałam ze rozmiar ma najmniejsze znaczenie , a większe raczej o iż trzeba utrzymywać bardzo dokładna staranność jeżeli chodzi o karmienie.
Zdanie dosyć kontrowersyjne. Może niech się wypowiedzą inni, bardziej oświeceni użytkownicy forum.Paulina pisze:No to jest raczej jasne ze po ptakach drapieżnych( bo chyba nikt nie wpuścił by drapola do woliery po papugach :/ )
Bez zbędnych pytań (skąd ta sowa, jak, po co, itd.) osobę tę należy czym prędzej skierować do kogoś, kto wie, jak się takimi sprawami zajmować. Bo co? Wpadła do domu przez okno, czy jak? No i z własnego doświadczenia nie polecam ogrodów zoologicznych, no chyba że Warszawa i Pan Kruszewicz.Paulina pisze:A i jeszcze jedno dziś dzwoniła do mnie znajoma osoba i powiedziała ze ma w domu sowe a to chyba nielegalne ( ze się tak wyrażę) ?