kamizelka sokolnicza
kamizelka sokolnicza
witam
chciał bym uszyc sobie kamizelke sokolnicza mam pwien pomysł jesli chodzi o wyglad
a co według was powinno sie znajdowac w takiek kamizelce jakie kieszenie otwory ito nigdy nie uzywałem kamizelki wiecej niz kilka razy sam jakos nie potrzebowałem
z góry dzieki za jakies rady i wzory przykłady itp
chciał bym uszyc sobie kamizelke sokolnicza mam pwien pomysł jesli chodzi o wyglad
a co według was powinno sie znajdowac w takiek kamizelce jakie kieszenie otwory ito nigdy nie uzywałem kamizelki wiecej niz kilka razy sam jakos nie potrzebowałem
z góry dzieki za jakies rady i wzory przykłady itp
Musisz mieć przede wszystkim kieszeń na mięso. Najlepiej z dodatkową wkładką nieprzemakalną żeby nie trzeba było prać całej kamizelki. To po prawej stronie, chyba że używasz prawej rękawicy.
Z tyłu duża kieszeń na wabidło / ułówkę.
Po lewej stronie mam kieszeń na jakieś pierdoły, a jak latam ze świeżakami to tam chowam dłużec.
Prawa wewnętrzna. Możesz tam chować ksero dokumentów.
Lewa wewnętrzna. Ja mam tam dodatkowy werblik, pętcę, pęta, paski plastikowe i obcinacz do pasków.
Góra: Może być kieszonka na kaptur lub poprostu zaczep.
Warto jest mieć kilka zaczepów na werblik czy też pęta(jak ktoś wyciąga podczas latania).
Narazie tyle mi do głowy przychodzi.
Z tyłu duża kieszeń na wabidło / ułówkę.
Po lewej stronie mam kieszeń na jakieś pierdoły, a jak latam ze świeżakami to tam chowam dłużec.
Prawa wewnętrzna. Możesz tam chować ksero dokumentów.
Lewa wewnętrzna. Ja mam tam dodatkowy werblik, pętcę, pęta, paski plastikowe i obcinacz do pasków.
Góra: Może być kieszonka na kaptur lub poprostu zaczep.
Warto jest mieć kilka zaczepów na werblik czy też pęta(jak ktoś wyciąga podczas latania).
Narazie tyle mi do głowy przychodzi.
to super ja tez ogladałem wiele ale zawsze to lepiej jest jak ktos pomoze i czasem podesle cos czego nigdy nie widziałem 
i czesto bywa tak ze te kamizleki nie szyta na kogos sa lipne pod kilkoma wzgledami
np nie mozna w nich kucnac tak aby czegos np sobie nie wywalic z kieszeni poprostu lepiej dostosowac takie cus do siebie
i czesto bywa tak ze te kamizleki nie szyta na kogos sa lipne pod kilkoma wzgledami
np nie mozna w nich kucnac tak aby czegos np sobie nie wywalic z kieszeni poprostu lepiej dostosowac takie cus do siebie
mysle że jedynym problemem jest to ze sam nie wiem jaka bedzie dobra i jaka uszyc mam gdzies w głowie zamysł ale nie jestem pewien gdzie i co rozmiescic
ale cos napewno wymysle
zastanawaim sie jak zrobic z tyłu dobrą torbe na ułówke zeby nie odstawała a jednoczesnie była funkcjonalna i spora
a mozecie zamiescic zdiecia swoich toreb sokolniczych których uzywacie ?
z góry dzieki
ale cos napewno wymysle
zastanawaim sie jak zrobic z tyłu dobrą torbe na ułówke zeby nie odstawała a jednoczesnie była funkcjonalna i spora
a mozecie zamiescic zdiecia swoich toreb sokolniczych których uzywacie ?
z góry dzieki