poczatek

Tematy ogólne związane z sokolnictwem.
ODPOWIEDZ
baxebola
pisklę

poczatek

Post autor: baxebola »

od 11 lat interesuje sie obserwacja p.drapieznych,,,spedzajac czasem cale dnie przeszukujac lasy w poszukiwaniu ich gniazd i i ch samych,,,,,obecnie wyprowadzam sie na wies i chce sprobowac sokolnictwa/hodowli(nie chodzi mi o polowanie) raczej o trzymanie ptaka do lotow i moze z czasem rozmanazac i przywracac je naturze,,,,jakies pozwolenia czy inne wymagania musze spelnic.....?
haggard
sokolnik

Post autor: haggard »

temat powracający jak bumerang i wałkowany już setki razy. poczytaj forum.
JoHn DuMbaR
sokolnik

Post autor: JoHn DuMbaR »

Marzyciel, duzo tu takich pozdrawiam!
garbus2
Site Admin
Kontakt:

Re: poczatek

Post autor: garbus2 »

baxebola pisze:od 11 lat interesuje sie obserwacja p.drapieznych,,,spedzajac czasem cale dnie przeszukujac lasy w poszukiwaniu ich gniazd i i ch samych,,,,,obecnie wyprowadzam sie na wies i chce sprobowac sokolnictwa/hodowli(nie chodzi mi o polowanie) raczej o trzymanie ptaka do lotow i moze z czasem rozmanazac i przywracac je naturze,,,,jakies pozwolenia czy inne wymagania musze spelnic.....?
1. do latania wystarczy ptak z odpowiednimi dokumentami
2. przywracac naturze bez zezwolenia ministra srodowiska nie wolno
3. na poczatek poczytaj forum jak ci tu podpowiedziano i warto chocby jedna ksiazke przeczytac
baxebola
pisklę

moze tez bylo

Post autor: baxebola »

ale czy ptak zakupiony za granicami panstwa z dokumentami moze byc trzymany w polsce bez komplikacji z prawem?,,,,bo nie ma klopotu z zakupem ptaka w UK,i nikt tego nie utrudnia tym co chca zaczac w przeciwienstwie do polskich "forumowiczow" piszacych "wiemy ale nie powiemy"
garbus2
Site Admin
Kontakt:

Re: moze tez bylo

baxebola pisze:ale czy ptak zakupiony za granicami panstwa z dokumentami moze byc trzymany w polsce bez komplikacji z prawem?,,,,bo nie ma klopotu z zakupem ptaka w UK,i nikt tego nie utrudnia tym co chca zaczac w przeciwienstwie do polskich "forumowiczow" piszacych "wiemy ale nie powiemy"
tak i miedzy innymi w UK trafiaja sie telefony do moich znajomych typu " Panie kupilem harrisa ale on chleba nie chce jesc..."
Nikt tu nie mowi ze nie powie - jesli tak twierdzisz znaczy ze niestety mijasz sie z sensem istnienia tego forum.
Kup sobie ptaka w UK i jak ci padnie po drodze albo wkilka dni po przywiezieniu moze wtedy pomyslisz ze warto bylo sie dowiedziec chocby podstaw. Takie slowo "odpowiedzialnosc" proponuje przestudiowac. Z checia pomoge jak i wiekszosc osob tu piszacych i odpowiem na sensowne pytania i kazde inne nawet gdzie i za ile kupic ale postawione w odpowiednim czasie i w odpowiedni sposob. Krytykować zawsze jest łatwiej niż posłuchać
kaja
młodszy sokolnik

Post autor: kaja »

A co tak piszesz?toć wiele razy każdy odpowiadał na take pytania,i po co te niepotrzebne słowa w cudzysłowiu pytasz i zaraz stwierdzasz to co tu Ci tłumaczyć e tam ... :wink:
JoHn DuMbaR
sokolnik

Kolego jestes wyjatkowo nieobiektywny...to co napisales to powielanie schematu osob ktore nic soba nie reprezentowaly i jak sie nia mialy juz na czym wyzyc to zaczynaly ublizac spolecznosci tego forum. Napisales zaledwie 2 posty i w jednym z nich juz wystawiasz ocene osobom tu dzialajacym. Bedziesz dzialal z glowa to nikt ci jej tutaj nie utnie, ale gdy glowy do tego miec nie bedziesz szybko skonczysz na szafocie :).
TB
młodszy sokolnik

Post autor: TB »

garbus2 pisze:2. przywracac naturze bez zezwolenia ministra srodowiska nie wolno
Adam, jak wypuszcze 100 szczygłów czy 10 jastrzebi w "nocy" i po "cichu" to co mi zrobią?
Zawsze moge powiedziec, ze mi uciekły....Mozesz rozwinąc temat?
JoHn DuMbaR
sokolnik

Probowalem cie dzis nie zauwazac, nie dalem rady...
Ale skoro juz o radach mowimy, mam jedna dla Ciebie.
Za kadym razem gdy sie nudzisz zamiast pisac bzdury na forum wyjdz z domu i sprobuj poderwac jakas dziewczyne, to calkiem przyjemne...
Ostatnio zmieniony pn lis 23, 2009 8:45 am przez JoHn DuMbaR, łącznie zmieniany 2 razy.
TB
młodszy sokolnik

Post autor: TB »

Kolego, ale dlaczego nie chcesz mnie zauważyc?
Nie mozesz odpowiedziec mi na pytanie?
Wiem, ze z Tobą mozna rozmawiac na argumenty, wiec napewno była by to ciekawa dyskusja...

Co do 2 czesci posta - ciekawa propozycja :mrgreen:
garbus2
Site Admin
Kontakt:

TB pisze:Kolego, ale dlaczego nie chcesz mnie zauważyc?
Nie mozesz odpowiedziec mi na pytanie?
Wiem, ze z Tobą mozna rozmawiac na argumenty, wiec napewno była by to ciekawa dyskusja...

Co do 2 czesci posta - ciekawa propozycja :mrgreen:
chyba jednak ci znowu tego bana zaloze bo znowu zaczynasz glupoty wypisywac - jak nie miasz nic kreatywnego do napisania to nie pisz! Jeszcze jedno pytanie w stylu 100 szczyglow i 10 jastrzebi to wiecej tu nic nie napiszesz !!!!! :twisted: :twisted: :twisted:
ODPOWIEDZ