Pióro
-
JoHn DuMbaR
- sokolnik
-
JoHn DuMbaR
- sokolnik
Jak mówi Polikarp trzeba pomacać. Jeśli jest jak każde inne pióro to myszak a jak dużo delikatniejsze to sowa.
Polecam książkę "Atlas piór rzadkich ptaków chronionych" Cieślaka i Dula.
Pustułka na piórach na rdzawe przebarwienia a tutaj ich nie widać.
Myszak nawet pasuje ale jego pióra mają zazwyczaj więcej przebarwień ( takich cieni) niż sokoły więc znów punkt w stronę pustułki (być może samca bo one mają najmniej przebarwień).
Ciężko powiedzieć po fotce.
Tak dla przykładu:

Z tym że tutaj fota samicy pustułki a ta jak mówiłam ma więcej rudych przebarwień niż samiec.
Także podsumowując stawiam albo na samca pustułki albo na starego myszołowa.
Polecam książkę "Atlas piór rzadkich ptaków chronionych" Cieślaka i Dula.
Pustułka na piórach na rdzawe przebarwienia a tutaj ich nie widać.
Myszak nawet pasuje ale jego pióra mają zazwyczaj więcej przebarwień ( takich cieni) niż sokoły więc znów punkt w stronę pustułki (być może samca bo one mają najmniej przebarwień).
Ciężko powiedzieć po fotce.
Tak dla przykładu:

Z tym że tutaj fota samicy pustułki a ta jak mówiłam ma więcej rudych przebarwień niż samiec.
Także podsumowując stawiam albo na samca pustułki albo na starego myszołowa.
Dla mnie pustułka na pewno, co do myszołowa to 100 % nie, nie pasuje i układ pasków i ich kształt. Poza tym wystarczy spojrzeć na wielkość i już nam zostaje pustulka. Teraz bym obstawiał na jedną z pierwszych lotek drugorzędowych jednak 
Te pióra które pokazaliście wszystkie są pierwszorzędowe i to od 3 wzwyż. Drugorzędowe wyglądają inaczej.
pozdrawiam
Irek
Te pióra które pokazaliście wszystkie są pierwszorzędowe i to od 3 wzwyż. Drugorzędowe wyglądają inaczej.
pozdrawiam
Irek
-
JoHn DuMbaR
- sokolnik
-
M.Kamińska
- początkujący
-
M.Kamińska
- początkujący