Tak jak w opisie tematu. Czy ktoś posiada w jakiejkolwiek formie (zdjęcia, pdf etc.) to dzieło?? Wątpie żeby Watykan lub Paryż chciał się ze mną podzielić swoimi zbiorami. Pozdrawiam.
No cóż, znalazłem, poczytałem i nic to nie zmieniło. Poruszyłeś temat tłumaczenia tego dzieła z jednego z angielskich opisów na polski. Ok. Ale nadal nie mam skąd wziąć ani oryginalnej wersji ani tłumaczenia. Chyba, że chcesz się ze mną podzielić.
Ksiazka ma wartosc muzealna, ladnie wyglada na regale, ale trescia odbiega dalego od naszych realiow. Wiec jesli nie jestes kolekcjonerem, a szukasz czegos o ukladaniu to wybierz jedna z nowszych pozycji.
Zależy mi na dowiedzeniu się jak to wyglądało dawniej. Poza sokolnictwem od kilku lat bawie się w odtwórstwo historyczne jak kilku innych kolegów z forum. Chcę się z tym zapoznać tak dla siebie.
Interesuje się historią sokolnictwa i mam kilka ciekawych pozycji, którymi chętnie się podzielę, niestety De arte venandi cum avibus nie posiadam, ale za to posiadam Les livres du roy Modus et de la royne Ratio wrzuciłam na neta tylko cześć traktującą o sokolnictwie.