Telemetria - Luxander
Telemetria - Luxander
Witam.
Mam małe pytanko: mam troszkę uszkodzoną telemetrię, a dokładnie żeberkowany potencjometr do ustawiania siły sygnału i poszukuję części zamiennych bądź oryginalnych, czy wiecie gdzie można takowe znaleźć? szukałem w necie ale nie mogę nic znaleźć, może ktoś ma namiary na jakieś części...
Będę bardzo wdzięczny za jakąkolwiek pomocną informację.
Mam małe pytanko: mam troszkę uszkodzoną telemetrię, a dokładnie żeberkowany potencjometr do ustawiania siły sygnału i poszukuję części zamiennych bądź oryginalnych, czy wiecie gdzie można takowe znaleźć? szukałem w necie ale nie mogę nic znaleźć, może ktoś ma namiary na jakieś części...
Re: Telemetria - Luxander
mozesz skontaktować się z prducentem na stronie www.radiotracking.com a z pewnością ci pomogą. DO tego choc nie mam pewnosci tego typu potencjometr powinien byc do dostania w wiekszosci sklepow z czesciami dla serwisow rtv. Jak ci sie udało to uszkodzić? Ja mam odbiornik uzywany w zasadzie codziennie i od 5 lat poza wymiana kabelka łaczącego odbiornik z anteną nic nie musiałem robic?MAXXX pisze:Witam.
- Raven_Corvus
- sokolnik
moze i nie wyglada najlepiej ale jest o wiele tansze niz marshall i wogole nie ustepuje w kwesti znajdowania sygnalu - odbiorniki marshall i luksander dzialaja w zasadzie tak samo skutecznieNisus pisze:Tez znam przypadek przejechania Luxanderanajwyrazniej czegos co wyglada jak PRL-owskie radio nie szanuje sie najmocniej. Raz ktos nawet rzucal tym zlomem o ziemie
sprawdzane z FM1000 - brak roznic. Z FM100 nie mialem mozliwosci porownac ale z tego co wiem to po prostu ubozsza 0 900 kanalow wersja. I jedynym atutem luksandera nie jest cena ale rowniez i trwalosc oraz niezawodnosc.Nisus pisze:Trele morele...
Sprawdzcie z nowym FM, to nie bedzie co porownywac. Jego jedyny atut to cena, aczkolwiek przy pierwszym zgubionym ptaku roznica sie wyrowna
jak juz gdzies wspominalem porownaj sobie cene fm1000 z zeszlego roku z cena z tego roku (dostepny na ich stronie ale tylko dla arabow) - ten sam sprzet nagle z powodu wprowadzenia ubozszej wersji podrozal o 50%... Wiec nie wiem czy takie trele morele - kilku osobom pomoglem sciagnac zarowno marshalle jak i luksandery wiec obiektywny chyba moge byc. Wedlug mnie jesli nie potrzebujesz sprzetu dla szpanu tudziez nie patrzysz na cene to po co doplacac kilkaset zlotych za znaczek? Co innego nadajniki marshalla - deklasua luksanderowe na starcie.
na korzysc marshalla przemawia jedynie wyglad zewnetrzny i wieksza mobilnosc tego sprzetu. Fakt po wprowadzeniu fm100 ich oferta stala sie duzo bardziej atrakcyjna ale w zadnym wypadku luksandera zlomem bym nie nazwal bo to rowiez bardzo dobry sprzet i mysle ze piszac takie rzeczy nie do konca znasz ten sprzet. Nie chce lobbowac na korzysc zadnej firmy zeby nie robic z tego dyskusji wyzszosci swiat Bozego Narodzenia nad Wielkanoca lub na odwrot stad po prostu mysle ze to zadowoleni uzytkownicy pokazuja ze te obie firmy sie uzupelniaja.
ja sie na Luxandera nie obrażam bo puki co mnie nie zawiódł i uwazam że to naprawdę przyzwoity sprzęt ale w zeszłym roku szukajac mojej sokolicy miałem okazję posługiwać sie jednocześnie Luxanderem i Marshallem i muszę przyznać że Marshall pomijając oczywistą ergonomię i funkcjonalność przewyższał Luxandera odbiorem sygnału. moim zdaniem jest lepszy co nie zmienia faktu że Luxander to naprawde niezły sprzęt za rozsądna cenę.