kursy sokolnicze organizowane sa zwykle raz w roku w okresie poznego lata w Czempiniu pod Poznaniem. Szczegóły umieszczane są zwykle na stronie Gniazda Sokolnikow a szczegóły podawane są w komunikacie. Info można tez usyzkać w stacji Badawczej PZŁ w Czempiniu
Byłem w zeszłym roku na kursie i było tak: z samego rana wykłady o roznych tematach-choroby,trening jastrzebi jak i sokołow, utrzymanie ptaka- wszystkie podstawy. Po wykładach chodzilismy z ptakami na pole ktore przywiesli uczestnicy kursu. Kazdy mogł potrzymac ptaka na rekawicy oczywiscie za zgodą opiekuna. W tym roku kurs ponoc bedzie trwał 6 dni i egzamin teoretyczny ale wiecej na ten temat pewnie powie P.Adam Ogólnie Kurs super sprawa, super klimat mozna poznac wiele nowych osób. Jesli naprawde Cie to kreci-polecam a napewno nie bedziesz załował
Mamut Dzieki Za Info Bo Ja Mam 15 Lat I Chyba Sie Sam Tam Wybiore Bo Niemam Ptaka Ale Zamierzam Miec A Przedewszystkim Wiedza!
A Daj Jeszcze Info Ile By Kosztuwał Taki Kurs.
Z Góry Dzieki .
Witam wszystkich, jestem nowy, a co do tematu chciałbym się zapytać czy też nadawałbym się na ten kurs choć mam tylko 14 lat? Aktualnie jestem w trakcie czytania tłumaczenia książki pt. "Training Birds of Prey". Myślę, że do kursu byłbym w stanie przeczytać całe tłumaczenie więc na pewno trochę tej wiedzy do głowy by mi przyszło.
Bardzo proszę o jakąś podpowiedź lub doradzenie w tej sprawie.