Swietna strona do identyfikacji
Moderator: JoHn DuMbaR
-
- sokolnik
-
- sokolnik
-
- sokolnik
- Pudlak Waldemar
- sokolnik
To co nie widać to często słychać –strona z głosami.
http://www.cwik.yoyo.pl/odg/odglosy.html
http://www.cwik.yoyo.pl/odg/odglosy.html
może ktoś pomoże??
http://img293.imageshack.us/img293/8927/dsc0111.jpg
bielik? Kania czarna? myszak? gadożer?
ten osobnik ma biały pasek jak...bielik; ale znowu rudawe skrzydła jak kania....
Z góry dziękuje!
http://img293.imageshack.us/img293/8927/dsc0111.jpg
bielik? Kania czarna? myszak? gadożer?
ten osobnik ma biały pasek jak...bielik; ale znowu rudawe skrzydła jak kania....
Z góry dziękuje!
Tak, miałem na myśli młodego bielika. Miałem też nadzieję, że napiszesz coś więcej na tema tego ptaka. Zadałem nawet pytanie pomocnicze
Jak widzę dużego ptaka i słyszę o białym pasku to w pierwszej kolejności kojarzy mi się orzeł przedni (pewnie zaraz dostanę po łbie za to, ale co tam
).
No więc co z tym paskiem? Gdzie widziałeś tego ptaka? Jaka wielkość tak mniej więcej?Bo

No więc co z tym paskiem? Gdzie widziałeś tego ptaka? Jaka wielkość tak mniej więcej?Bo
to duża rozpiętość, jeśli chodzi o gabaryty.TB pisze:bielik? Kania czarna? myszak? gadożer?
-
- sokolnik
napisałem duzy post, jednek był brak prądu i tylko streszcze...
Możliwe ptaki to : orlik krzykliwy i kania czarna no i moze bielik....
przedni na pewno nie, nie te tereny
Sądze, że bielika poznałbym po wygladzie i po locie.
Teren - okolice Kętrzyna; teren bagnisto i pomokły; łąki oraz nieużytki i olsy oraz kanał odporowadzajacy wode!
Więc i na krzykacza i na kanie pasuje biotop...
Biały pasek - miałem na mysli te 2 białe plamki, a jako, ze perspektywa jest nie ubłagana, to trudno coś rzeć...Jednak mam nadzieje, ze pomożecie
Pozdrawiam
Możliwe ptaki to : orlik krzykliwy i kania czarna no i moze bielik....

Teren - okolice Kętrzyna; teren bagnisto i pomokły; łąki oraz nieużytki i olsy oraz kanał odporowadzajacy wode!
Więc i na krzykacza i na kanie pasuje biotop...
Biały pasek - miałem na mysli te 2 białe plamki, a jako, ze perspektywa jest nie ubłagana, to trudno coś rzeć...Jednak mam nadzieje, ze pomożecie

Pozdrawiam
-
- sokolnik
Z taim podejsciem na nie to ty nigdy zolny nie zobaczysz
Dlaczego nivy przedni na 100% nie? Wytyczyles im jakies grance czy co? ciekaw jestem.
A tak na powaznie to prawie na 100% bedzie to jasny orlik krzykliwy, choc i grubodziobe potrafia miec podbna szate, tak przynajmniej ze zdjec wynika:)
Na kanie nie wyglada ale one te potrafia byc barzo roznie upierzone, chocby mlode ptaki czy podg linetus...

Dlaczego nivy przedni na 100% nie? Wytyczyles im jakies grance czy co? ciekaw jestem.
A tak na powaznie to prawie na 100% bedzie to jasny orlik krzykliwy, choc i grubodziobe potrafia miec podbna szate, tak przynajmniej ze zdjec wynika:)
Na kanie nie wyglada ale one te potrafia byc barzo roznie upierzone, chocby mlode ptaki czy podg linetus...
Znaczy ten biały pasek na skrzydle? I coś tam białego na ogonie? Ledwo widoczne
Biotop, w którym zaobserwowałeś ptaka, nie ma nic do rzeczy. Mogło sobie ptaszysko lecieć akyrat i tyle.

Podałeś 3 możliwości, z czego sam wykluczasz dwie najbardziej prawdopodobne. Ja wykluczam kanię, bo jakaś taka ciężka w locie ta ptaszyna. Pozostaje nam...Unidentified Flying ObjectTB pisze:Możliwe ptaki to : orlik krzykliwy i kania czarna no i moze bielik....