Kilka pytań

Informacje dla początkujących sokolników i osób chcących nimi zostać
Zwierzak
pisklę

Kilka pytań

Post autor: Zwierzak »

Witam jestem na tym forum nowy i zainteresowałem się niedawno sokolnictwem i chciałbym wiedzieć czy trzeba być pełnoletni, czy pustułka, drzemlik lub kobuz są dobre na początek chodzi mi o to który z tych jest dobry na początek jaka wielkość woliery jest odpowiednia dla niego, ile godzin muszę z nim spędzać dziennie, a i ja nie chce z nimi polować tylko latać to i tak muszę zostać myśliwym czy jak chce się tylko latać to nie potrzeba nic,

Sorry za ort czy inne rzeczy ale jestem dysgrafikiem.
JoHn DuMbaR
sokolnik

Post autor: JoHn DuMbaR »

Dlaczego pierwsza rzecza jaka robia nowi na forum jest pisanie wciaz tych samych #$%^&*$$...no Deja Vu
I na Boga...czy w obecnych czasach kazdy ma na cos papierek?
Poczytaj forum a zobaczysz ze twoje watpliwosc zostana szybko rozwiane.
Jak dla mnie temat do usuniecia...
Zwierzak
pisklę

Sorry ale nie wiedziałem o czym napisać z tego co już przeczytałem to muszę pierw przeczytać o tym zdobyć info o danym ptaku nie wybierać małych tylko te większe, a jeśli pewnie chodzi o czas to sam ustala ile z nim czasy spędzać tak.

Możesz mnie poprawić bo pewnie się mylę.
JoHn DuMbaR
sokolnik

Jak nie wiesz o czym pisac to po co w ogole zaczynasz :). Poczytaj forum kup ksiazke / film zadaj przemyslane pytanie i od razu zaskarbisz sobie ludzka przychylnosc.
pozdrawiam.
Zwierzak
pisklę

A to są książki i filmy są po ang jeśli tak to mogę coś tam z nich skumać bo nawet dobrze rozumiem ang. ale nie perfekt. Dzięki poszperam jeszcze na forum a jutro poszukam w empiku i w księgarniach a jak tam nie znajde to kupie w necie.
JoHn DuMbaR
sokolnik

kazach
stażysta

Post autor: kazach »

Zwierzak pisze:A to są książki i filmy są po ang jeśli tak to mogę coś tam z nich skumać bo nawet dobrze rozumiem ang. ale nie perfekt. Dzięki poszperam jeszcze na forum a jutro poszukam w empiku i w księgarniach a jak tam nie znajde to kupie w necie.
:roll: :mrgreen: jak znajdziesz to daj znac który to EMPIK.........
Zwierzak
pisklę

Aha zastanawiałem się czy są po polsku ale tytuły były po ang. którą byś mi proponował.
I jakiego byś mi proponował ptaka na początek to nie ma dla mnie znaczenia jaki.
Awatar użytkownika
Nisus
sokolnik
Kontakt:

Post autor: Nisus »

Mowie wam to jakas zorganizowana akcja :shock: Beeeez kitu.
JoHn DuMbaR
sokolnik

Slowacka antifa ;p
ZaP
sokolnik
Kontakt:

Post autor: ZaP »

ten jest najlepszy - pierwszy który chce zaczynać od drzemlika - to si enazywa hardcore !!
Zwierzak
pisklę

Aha, dzięki za pomoc.
haggard
sokolnik

Post autor: haggard »

zauważyliście że takie pytania zadaja ludzie w tym samym wieku? jakaś prawidłowość. Czy internet tak bardzo przyzwyczaił ludzi że nie trzeba sie o nic starac i wszystko dostaje sie na talerzu pod nos? na to wygląda. ale każde forum ma jedną zasadę- zanim zaczniesz zadawc pytania i pisać posty przeczytaj FAQ i poszukaj czy na forum nie ma już odpowiedzi na pytania które chcesz zadać. Czy dzieci neostrady które od przedszkola siedzą przed kompem tego nie wiedzą? nawet w internecie sa zasady i obowiązuje pewna kultura. lenistwu i ignorancji mówmy NIE :!:
garbus2
Site Admin
Kontakt:

Post autor: garbus2 »

Zwierzak pisze:Aha zastanawiałem się czy są po polsku ale tytuły były po ang. którą byś mi proponował.
I jakiego byś mi proponował ptaka na początek to nie ma dla mnie znaczenia jaki.
no tak faktycznie stwierdzenie "Tłumaczenie książki Training BIrds of prey" niejednoznacznie mówi ze jest to polsku, tak samo jak "Film z polskimi napisami". Bo przeciez mogłem przetłumaczyć z angielskiego na hebrajski i wrzuciłem na strone po polsku licząc ze trafie na kogos kto wlada polskim i akurat potrzebuje taki przeklad....
garbus2
Site Admin
Kontakt:

Post autor: garbus2 »

kazach pisze:
Zwierzak pisze:A to są książki i filmy są po ang jeśli tak to mogę coś tam z nich skumać bo nawet dobrze rozumiem ang. ale nie perfekt. Dzięki poszperam jeszcze na forum a jutro poszukam w empiku i w księgarniach a jak tam nie znajde to kupie w necie.
:roll: :mrgreen: jak znajdziesz to daj znac który to EMPIK.........
żebys sie nie zdziwil bo za miesiac moze byc i w empiku. Niedlugo wychodzi pierwsza ksiazka jednego z polskich sokolnikow. Fakt ze ma byc bardziej w kontekscie albumowo-ciekawostkowym ale kilka dobrych rad tam rowniez bedzie. Autor polował z jastrzebiami na czaple
ODPOWIEDZ