poszukuję pióra |
Autor |
Wiadomość |
Wolperlira
młodszy sokolnik
|
Wysłany: Czw Maj 26, 2011 3:11 pm
|
|
|
zakaz trzymania jakichkolwiek zwierzat i kara pieniezna lub wiezienie. to jest calkiem powazna sprawa.
ozcywiscie musialby byc jakis extramalny przypadek zeby sie ktokolwiek jednym piorem zainteresowal ale stragner things happen |
|
|
|
 |
Furman
pisklę
|
Wysłany: Nie Lut 24, 2013 12:30 pm
|
|
|
Witam.Błagam...ostatnia deska ratunku.!!!!PILNIE poszukuję pióra orlego!!!Pióro potrzebne do rekonstrukcji stroju zbójnickiego.Tworzymy album o zbójnictwie,na terenach Żywiecczyzny,Chodzi o jedno pióro od 30 do 50cm.Bardzo proszę o pomoc. kontakt artprofi@wp.pl lub tel 666 897 588 |
|
|
|
 |
adi-zerniki
pisklę

|
Wysłany: Nie Paź 13, 2013 5:18 pm
|
|
|
Witam serdecznie forumowiczów.
Przeraziłem się gdy przeczytałem ten temat. Nigdy nie zgłębiałem się w aspekty prawne posiadania pióra.
Od dłuższego czasu szukam na alledrogo i tabliczce pióra bo chciałem ozdobić nim (orlim) kapelusz kowbojski (taki mały indiański akcent mu nadać) i dopiero ten temat mnie oświecił dlaczego nie można niczego znaleźć.
Tutaj mam pytanie. Czyje pióra możecie polecić (aby być w zgodzie z prawem ).
A może jakaś dobra dusza ma coś ładnego "na zbyciu" że tak powiem, najlepiej w jakiejś rozsądnej odległości od Gliwic to bym się jakąś karmą dla ptaka odwdzięczył...
Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
garbus2
Site Admin
Pomógł: 18 razy Dołączył: 30 Sty 2005 Posty: 2083 Skąd: KRK
|
Wysłany: Nie Paź 13, 2013 6:22 pm
|
|
|
adi-zerniki napisał/a: |
Tutaj mam pytanie. Czyje pióra możecie polecić (aby być w zgodzie z prawem ).
|
bez przymrużania oka mozna bez problemu posiadać wszelkie piora gatunkow w Polsce nie objętych ochroną gatunkową np: harrisa lub puchacza bengalskiego. |
|
|
|
 |
adi-zerniki
pisklę

|
Wysłany: Wto Paź 15, 2013 6:37 pm
|
|
|
Dzięki za odpowiedź.
A co do drugiego mojego pytania:
Cytat: |
A może jakaś dobra dusza ma coś ładnego "na zbyciu" że tak powiem, najlepiej w jakiejś rozsądnej odległości od Gliwic to bym się jakąś karmą dla ptaka odwdzięczył...
|
jak najbardziej harrisowe mogą być - a i puchaczowe by się ślicznie prezentowały.
Pozdrawiam. Adrian. |
|
|
|
 |
logpp
pisklę logpp
|
Wysłany: Czw Paź 24, 2013 7:05 pm
|
|
|
Witam.
Poszukuję piór do skrzydeł husarskich (jestem pasjonatem-zbroję i skrzydła robię wyłącznie dla siebie) i stąd moje pytanie- czy miałby ktoś takowe? (kupię, mogę zrewanżować się rysunkami, obrazkami sokołów np. etc (jestem artystą) |
|
|
|
 |
Pudlak Waldemar
sokolnik Drapole

Pomógł: 8 razy Wiek: 56 Dołączył: 01 Mar 2010 Posty: 1292 Skąd: Racibórz
|
Wysłany: Pią Paź 25, 2013 9:19 am
|
|
|
logpp napisał/a: | Witam.
Poszukuję piór do skrzydeł husarskich (jestem pasjonatem-zbroję i skrzydła robię wyłącznie dla siebie) i stąd moje pytanie- czy miałby ktoś takowe? (kupię, mogę zrewanżować się rysunkami, obrazkami sokołów np. etc (jestem artystą) |
Na ,,moje oko '' pióra większości ptaków drapieżnych które są w naszych wolierach będą za małe ....orlich to tyle nie nazbierasz .....
Proponuję fermę drobiarską ....gęsi lub indyki . |
_________________ Ptaki są moją pasją - sokolnictwo to ukoronowanie tej pasji!!!! |
|
|
|
 |
makalena
pisklę
|
Wysłany: Pon Kwi 28, 2014 5:31 pm
|
|
|
Piora pelne mocy.
Prosze o pomoc. Potrzebuje malych pior (ok. 5-7 cm lub mniejszych)sokola lub orla. Chce podarowac prezent wyjatkowemu gosciu z wysp hawajskich, ktory kocha nature, matke ziemie i sza, slowianska kulture. Bardzo prosze o pomoc. Gosc przyjezdza w czerwcu. Mam malo czasu.
W zeszlym roku puszczy bialowieskiej podarowal misterna obrecz z pior swietych ptakow hawajskich. W tym roku chcialabym sie mu odwdzieczyc naszymi szlachetnymi piorami.
Prosze o pomoc ludziska, pasjonaci, milosnicy ))) |
|
|
|
 |
Wilq
stażysta Marcin

|
Wysłany: Pon Lip 28, 2014 4:53 pm
|
|
|
Miałby ktoś do odstąpienia kilka sterówek do samicy raroga ? |
|
|
|
 |
Stachu
sokolnik

Pomógł: 9 razy Wiek: 40 Dołączył: 25 Sie 2007 Posty: 804 Skąd: Kraków
|
Wysłany: Pon Lip 28, 2014 8:09 pm
|
|
|
Może być samiec? |
|
|
|
 |
Wilq
stażysta Marcin

|
Wysłany: Pon Lip 28, 2014 8:11 pm
|
|
|
moze byc |
|
|
|
 |
apes91
pisklę
|
Wysłany: Sob Sie 16, 2014 2:49 pm
|
|
|
Jeśli ktoś ma orle pióro i chciałby je na coś wymienić bądź zwyczajnie sprzedać to czekam na pw. Pióro chcę dla siebie do kapelusza góralskiego |
|
|
|
 |
hexer
pisklę hexer
|
Wysłany: Wto Wrz 08, 2015 9:31 am
|
|
|
Witam wszystkich.
Jak w temacie posta ja również poszukuje orlego pióra. Może znajdzie się dobra dusza która obdaruje mnie takowym.
Z góry dziękuje za pomoc
pozdrawiam
Krzysiek |
|
|
|
 |
Kira191
pisklę Kira191
|
Wysłany: Pią Lut 12, 2016 10:51 pm
|
|
|
Witam serdecznie,
trafiłam na to forum, ponieważ również poszukuję pióra orła, które ciężko jest zdobyć, ale może ktoś tutaj na forum będzie mógł pomóc, a widziałam chętne osoby.
Potrzebuję 1-2 szt piór - około 25 cm (tych twardych i szerokich) do wachlarza, który jest robiony w tradycji indiańskiej. Oczywiście bez szkody dla ptaków Będę wdzięczna, gdyby ktoś się odezwał i mógł pomóc w zdobyciu. Dziekuję ! |
|
|
|
 |
Leiraliel
pisklę Bezsenny Fantasta
Wiek: 28 Dołączyła: 15 Lut 2016 Posty: 1 Skąd: Wieluń/Łódź
|
Wysłany: Pon Lut 15, 2016 10:48 pm
|
|
|
Dobry wieczór. ; -)
Również przybywam z prośbą i pytaniem o możliwość zdobycia piór. Z jakich ptaków będę pochodzić - obojętne, każde przyjmę z chęcią. Od jakiegoś czasu zaczęłam pióra kolekcjonować, a ptaki drapieżne i ich upierzenie interesują mnie szczególnie. Dlatego jeśli ktokolwiek z Was mógłby mi pomóc, byłabym niezmiernie wdzięczna za pomoc. Jeśli ktoś byłby chętny, zapraszam na PW.
Pozdrawiam serdecznie! : -) |
|
|
|
 |
|