Jak, gdzie można zapisać się na kurs?

Informacje dla początkujących sokolników i osób chcących nimi zostać
JoHn DuMbaR
sokolnik

Post autor: JoHn DuMbaR »

OMG potrafisz ty czytac ze zrozumieniem...?
iskra
młodszy sokolnik

Post autor: iskra »

Nie no... chwila moment...
garbus2 pisze:
wierzba111 pisze:A czy syn mógłby przyjechać ze mną? jeżeli nie jako uczestnik kursu to czy mógłby byc ze mną na lekcjach???
zdaje sie taka sytuacja byla w ubiegłym roku i z tego co mi wiadomo to jest to dopuszczalne

Coś tu nie gra. Michał nie czepiaj się bo ja np też nie rozumiem....
Zobacz z jednej strony przepis że <18 przyjeżdżać nie można.
A z drugiej strony syn przecież też niepełnoletni...

No to co to za różnica czy ktoś zabierze ze sobą syna czy kolegę?
Czyli jak ktoś niepełnoletni będzie chciał na kurs przyjechać to musi tatuśka wyciągnąć bo tak da radę a inaczej nie da? :roll:
garbus2
Site Admin
Kontakt:

Post autor: garbus2 »

Animal pisze:A jeżeli ktoś pełnoletni z uczestników kursu weźmie niepełnoletniego pod opiekę ?
Można tak zrobić ?
nie kombinuj - za rok rowniez bedzie istnialo sokolnictwo :) Kurs jest dla osob ktore chca zdobyc uprawnienia a wiedze ogolna lepiej zdobywac u sokolnika z okolicy
garbus2
Site Admin
Kontakt:

iskra pisze: No to co to za różnica czy ktoś zabierze ze sobą syna czy kolegę?
Czyli jak ktoś niepełnoletni będzie chciał na kurs przyjechać to musi tatuśka wyciągnąć bo tak da radę a inaczej nie da? :roll:
róznica duza - zorganizuj impreze i wez odpowiedzialnosc za kilkunastu nastolatkow ktorzy bez opieki rodzicow maja okazje poszalec ze starszym gronem... Ja tej decyzji nie podejmowalem ale w pelni ja rozumiem
haggard
sokolnik

Post autor: haggard »

iskra pisze:No to co to za różnica czy ktoś zabierze ze sobą syna czy kolegę?
Czyli jak ktoś niepełnoletni będzie chciał na kurs przyjechać to musi tatuśka wyciągnąć bo tak da radę a inaczej nie da?
no cóż... jeśli ktoś przyjedzie z "tatuśkiem to ma prawnego opiekuna który jest za niego odpowiedzialny. bo w kwestii prawnej jeśli osoba niepełnoletnia przyjeżdża na kurs sama to organizatorzy i prowadzący kurs za nią odpowiadają. Zresztą jak juz Adam napisał- rok Cie nie zbawi. co nagle to po diable :wink: sokolnictwo to sztuka cierpliwości
wierzba111
żółtodziób

Post autor: wierzba111 »

A co ma zrobić mój syn który chce pojechać ze mną a ma 15 lat :?: ma czekać jeszcze trzy lata :sad: :?:
haggard
sokolnik

Post autor: haggard »

nie wiem czy dobrze interpretuję intencje organizorów kursu (szczegółowych informacji udzieli z pewnością Henryk Mąka) ale wydaje mi sie że nie powinno być problemu żebyś przyjechał z synem tyle że kursantem będziesz Ty i tylko Ty otrzymasz świadectwo ukończenia kursu. Syn może Ci poprostu towarzyszyć pozostając pod Twoją opieką. niemniej radzilbym skontaktować sie z sokolniczym i ustaliś szczegóły choćby ze względu na ograniczoną liczbę miejsc noclegowych.
wierzba111
żółtodziób

Post autor: wierzba111 »

Ok dzienki :wink:
skora
stażysta

Post autor: skora »

Witam
Czy są już jakieś szczegóły odnośnie tegorcznego kursu?
skora
stażysta

Ten temat ostatnio trochę ucichł... Także ponawiam pytanie: czy są już jakieś szczegóły odnośnie szkolenia w Czempiniu??
skora
stażysta

Mam pytanko do byłych jużuczestników kursu... W tym roku jest on od 25-30.08. Przyjazd uczestników jest rano 25.08 czy wieczorem?? Pytam bo nie wiem jak mam sobie zorganizować urlop.
proszę o odpowiedź
pozdrawiam
Awatar użytkownika
Jastrząb
młodszy sokolnik

Post autor: Jastrząb »

W zeszłym roku było z rana
skora
stażysta

Ok dzięki za odpowiedź... Będe wiedział jak zorganizować sobie urlop... A ma ktoś może już jakieś szczegółowe informacje odnośnie tegorocznego kursu bo temam tstatnio troszkę zapomniany.
pozdrawiam
garbus2
Site Admin
Kontakt:

temat nie jest zapomniany - jak tylko dostane szczegoly od sokolniczego to bedzie i komunikat i info na forum
skora
stażysta

Ok fajnie dzięki, ale wydawało mi się ze już miał być w zeszłym tygodniu. I niepokoi mnie postawa innych... Nikt już nie ma ochoty na tegoroczny kurs...??

Adamie czekamy na szczegóły!
pozdrawiam
ODPOWIEDZ