QUO VADIS

Tematy ogólne związane z sokolnictwem.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Raven_Corvus
sokolnik

Post autor: Raven_Corvus »

Cos ode mnie, przede wszystkim najpierw do Andrzejka, milo by bylo bez imiennych zaczepek, starczy waśni i roztrzasania wszystkiego. Popieam to co napisal Valdi i Pan Nowogrdzki, z tym ze jak zauwarzyl Valdi Swiat sie zmienia, a czy sie chce czy nie trzeba z nim nadazyc. Co do przykladu UK to srednio dobry z lektury wiem jak to wyglada, moze inaczej ale tam mozna isc do zoologicznego i kupic sobie przykladowo Harissa, o zgrozo :O, to tak poza tematem.

ps. jak juz powtarzalem kilka razy: laczmy, a nie dzielmy!
Awatar użytkownika
valdi99
młodszy sokolnik
Kontakt:

Post autor: valdi99 »

Raven_Corvus pisze:Co do przykladu UK to srednio dobry z lektury wiem jak to wyglada
Moja znajomość nie wynika z lektury, ale własnych doświadczeń tamże. Nie twierdzę jednak że tam wszystko jest super, jednak w kwestii otwartości, jasności procedur i dostępności jest o niebo lepiej!
Awatar użytkownika
Raven_Corvus
sokolnik

Nie z wlasnych doswiadczen to nie, bylem w Anglii 3 miesiace ale w celach zarobkowych, poza tym nie mam wystarczajacej wiedzy do zajmowania sie szponiastymi(jak narazie) co do otwartosci to sadze, ze masz racje.
Awatar użytkownika
Raven_Corvus
sokolnik

zle przeczytalem, przepraszam moja ostatnia wypowiedz nie jest na temat, tlumacze sie puzna pora, zmeczeniem i goraca krwia mlokosa :P
Awatar użytkownika
Nowogrodzki
sokolnik
Kontakt:

Post autor: Nowogrodzki »

Późno, spać nie chodzicie?
Heniu też nocami przy kompie.
Cały czas główkuję, jak zrobić, żeby połączyć sprawy. Tak czy inaczej zaproszę Was do Tucholi, ale muszę przemyśleć sprawy organizacyjne. Kwestie prawne napewno trzeba ruszyć i tu Adam ma pewnie wiedzę z nas najszerszą. Czasami to nie brak przepisu, tylko dobrej woli urzędników, ale jest nadzieja, przecież mówicie,że świat się zmienia.
Awatar użytkownika
valdi99
młodszy sokolnik
Kontakt:

Post autor: valdi99 »

Nowogrodzki pisze:Późno, spać nie chodzicie?
Chodzimy, ale to jedyna spokojna chwila dla siebie - za późno na obowiązki, za wcześnie na sen...
kazach
stażysta

Post autor: kazach »

........Nie schodż nigdy orle na zacnośći , nie schodz na sile ni na smiałosci, i teraz za Króla tego Stefana/w rozum i w dzielność wielkiego . Którego by Bóg jeszcze długo chował,nieprzyjaciel twój nizby NAS NIE POKONAŁ.............................................................i miało byc tak fajniepozdrawiam chwal ćwik
Awatar użytkownika
Nowogrodzki
sokolnik
Kontakt:

Czytałem ze trzy razy i mam chyba pomroczność jasną-nic nie kumam. Kazach , napisz jaśniej o co Ci biega :mrgreen:?
Tak by napisał ktoś z "Młodych jastrzębi"
Nie za głęboka paralela?
A ja zapytam wprost-co masz na myśli ,Kolego?
M
Ostatnio zmieniony ndz lis 18, 2007 9:41 pm przez Nowogrodzki, łącznie zmieniany 2 razy.
kazach
stażysta

witam panie mariuszu. mateusz tak pisał ,jak to bardzo pasuje do tej dyskusyji nielepie było porozmawiać w Busku .pozdrawiam
Awatar użytkownika
Nowogrodzki
sokolnik
Kontakt:

Wybacz, ale jeśli mam podjąć dyskusję to, o czym piszesz musi być zrozumiałe dla Wszystkich a obawiam się ,że tak nie jest.
MN
kazach
stażysta

cytat z mateusza cygańskiego jeśli sokolnicy nie wiedza to był. itak to sobie ironizuje że nie czas i miejsce na takie spory.tu myślałem o Busku do porozmawiania. pozdrawiam saker
ZaP
sokolnik
Kontakt:

Post autor: ZaP »

@kazacha text jest z 1979 roku, wydane 750 egzemplarzy - tytuł Myślistwo ptasze, strona 2, podpisany herb orła - moja uluiona lektura :) a mam ich ok 40 od początku wieku :mrgreen:
Awatar użytkownika
Nowogrodzki
sokolnik
Kontakt:

To źródło cytatu już znamy a teraz może do rzeczy. W tym poście nie chodzi o spory a o przyszłość. W Busku próbowałem to powiedzieć też, ale nie wszyscy mieli ochotę słuchać. Jest czas na gadanie i czas na działanie. Moja propozycja już padła-spotkanie w Tucholi. Czas i formę podam później, po wstępnych pracach organizacyjnych.
Jeśli macie jakąś propozycję lub pomysł na przyszłość to słuchamy.
Bardzo proszę, tylko trochę jaśniej, dziś niedziela, czas leniwy a ja ciągle mam problem ze zrozumieniem "co poeta mial na myśli?"czyli do czego cytat sie odnosi.
M
kazach
stażysta

witam panie mariuszu . własnie nie wszyscy potrafia słuchac.ichyba tu tkwi problem, jestem bardzo chętny na wszelkie propozycje aby sokolnictwo w tym kraju ,,znormalniało"ił .aczyło nie dzieliło.żeby ci starsi tez wysłuchali młodziezy(nie tylko w rozmowach gdzies na uboczu) lecz w prawdziwej dyskusji.pozdrawiam
Awatar użytkownika
PAKO
SOKOLNICZY

Post autor: PAKO »

Co znaczy "znormalniało"?
Co znaczy "prawdziwa dyskusja"?
Jestem zbyt tępy lub nie dorosłem do tych postów.Przepraszam ale naprawdę nie rozumiem, Kto Komu broni dyskutować?
ODPOWIEDZ