QUO VADIS
-
ZaP
- sokolnik
- Kontakt:
i teraz co powiesz - odezwalo sie 8 osób to chyba dużo...
@pako - nie jestem obraźliwy ale to mnie ruszyło - co mogę wnieść - NIC bo nie jestem sokolnikiem, ale mam ptaki, mam hodowlę... reszta co robię z ptakami u mnie na stronie - powiem tylko, że samych wykładów na temat drapieznikó było co najmniej kilkadziesiąt - konferencje ( w tymnt ptakó strefowych, ministerialne, ochrony gatunków zagrożonych etc etc - na forum Bocian.org.pl poczytaj to zobaczysz) a to że nie jestem z gniazda i nie poluje to sadziesz, ze jestem gorszy ??
wybacz ale w takim tonie to chyba nie mają sensu moje wypowiedzi i zdam się na swojeo shoutboxa..
best regards
ZaP
PS - @pako - jeśli masz jakieś wątpliwości to zoabcz ranking mojej strony i np strony gniazda, zakonu i forum sokolniczego i zsumuj je... ja mam site od roku...
@pako - nie jestem obraźliwy ale to mnie ruszyło - co mogę wnieść - NIC bo nie jestem sokolnikiem, ale mam ptaki, mam hodowlę... reszta co robię z ptakami u mnie na stronie - powiem tylko, że samych wykładów na temat drapieznikó było co najmniej kilkadziesiąt - konferencje ( w tymnt ptakó strefowych, ministerialne, ochrony gatunków zagrożonych etc etc - na forum Bocian.org.pl poczytaj to zobaczysz) a to że nie jestem z gniazda i nie poluje to sadziesz, ze jestem gorszy ??
wybacz ale w takim tonie to chyba nie mają sensu moje wypowiedzi i zdam się na swojeo shoutboxa..
best regards
ZaP
PS - @pako - jeśli masz jakieś wątpliwości to zoabcz ranking mojej strony i np strony gniazda, zakonu i forum sokolniczego i zsumuj je... ja mam site od roku...
- Raven_Corvus
- sokolnik
Gadacie i gadacie, a najwazniesze to sluchac! Rozumiem Piotrka, bo i mi sie dostalo pare razy na tym forum, ale niech kazdy teraz spojrzy na sibie i zapyta co mysli o mlodszych kolegach, o tych ktorzy wiedza co kolwiek i o tych ktorzy wiedza duzo mniej? czy podzieli sie swoja pasja i zarazi innych? Czy stworzy zamkniety kreg, ktory wysmiewaja tych, ktorzy zainteresowali sie "najwieksza tajemnica". Ostatnio zauwarzylem, ze troszeczke sie to zmienia. Nie wiem jak bylo na lowach ale jesli tak jak mowi Piotrek to ja osobiscie poczul bym sie zraniony, wyszydzony. Kazdy zaczyna, kazdy posiada jakas wiedze jedni wieksza drudzy mniejsza. Dla mnie Mistrzem jest ten kto umie sie ta wiedza dzielic w taki sposob, ze zostaje ona w glowach innych. Tyle do tego co napisal Zap.
- Nowogrodzka
- sympatyk
"Dziś zmykam ,bo "Domowy Organ Represji" zwany żoną wygania mnie od komputera. "
I tak oto zostałam przedstawiona na Forum. Dzięki serdeczne
Witam!
Zdecydowanie śmiało mogę powiedzieć, że jestem całkiem dobrze ułożona żoną sokolnika: do rękawicy, wabidła...
Jedynie do latawca się nie przekonam i to tylko z powodu lęku wysokości.
Koszty układania żon są ogromne - Starzy wiedzą, a Młodzi niech wezmą pod uwagę.
Im lepszy sukces w tej materii, tym większa gwarancja sukcesu w sokolnictwie i zapewne bardziej stonowane wypowiedzi na Forum.
Z wyrazami szacunku dla "sokolniczo zakręconych" Teresa N.
I tak oto zostałam przedstawiona na Forum. Dzięki serdeczne
Witam!
Zdecydowanie śmiało mogę powiedzieć, że jestem całkiem dobrze ułożona żoną sokolnika: do rękawicy, wabidła...
Koszty układania żon są ogromne - Starzy wiedzą, a Młodzi niech wezmą pod uwagę.
Im lepszy sukces w tej materii, tym większa gwarancja sukcesu w sokolnictwie i zapewne bardziej stonowane wypowiedzi na Forum.
Z wyrazami szacunku dla "sokolniczo zakręconych" Teresa N.
- Nowogrodzki
- sokolnik
- Kontakt:
Przykro ale chyba się gubię. Wy tak zawsze z tymi kompleksami młodości i nie przynależnośći?.
Panowie, tak się nie da rozmawiać. Jeśli Pako pyta co możesz wnieść do sokolnictwa to pyta o propozycje a nie podważa twój dorobek. Reagując tak alergicznie zachowujesz się jak ci, których nie lubisz-zabolało?
Pako chce (tak myślę) przenieść dyskusję z abstrakcji do świata konkretów. Dość użalania się jak mnie nie kochają, mnie też nie kochają i trudno, ich strata
.
Mam parę pomysłów, może uda mi się zorganizować jakieś spotkanie w Tucholi w lutym to przyjedź i pogadamy
MN
Panowie, tak się nie da rozmawiać. Jeśli Pako pyta co możesz wnieść do sokolnictwa to pyta o propozycje a nie podważa twój dorobek. Reagując tak alergicznie zachowujesz się jak ci, których nie lubisz-zabolało?
Pako chce (tak myślę) przenieść dyskusję z abstrakcji do świata konkretów. Dość użalania się jak mnie nie kochają, mnie też nie kochają i trudno, ich strata
Mam parę pomysłów, może uda mi się zorganizować jakieś spotkanie w Tucholi w lutym to przyjedź i pogadamy
MN
-
ZaP
- sokolnik
- Kontakt:
napisalem co wnoszę - na forum Bociana, na stronie bociana w prasie - konkrety ?? prosze bardzo - kilkadziesiąt pułapek na jastrzębie zlikwidowanych, kilka spraw w sądzie z hodowcami gołębi - wygranych, odkupione w sumie ponad 50 ptaków - jastrzebi, myszołowów, puszczyków błotniaków i krogulcó od kłusoli i wypuszczonych na wolność (wcześniej zważone, zmierzone) - wyklady dla dzieci i młodzieży, artykuly w pracie nt pożyteczności drapieżników skrzydlatych, uczestnictwo i wypowiedzi na seminariach i spotkaniach leśnikó i administracji centralnej, zdjęcia drapoli w folderach - miedzy innymi urząd marszałkowski Województwa mazowieckiego zamawiał do folderów zdjecia pustułek - jeśli mało - wybaczcie to tyle co sobie przypomniałem
ZaP
ZaP
- Nowogrodzka
- sympatyk
Kolego
to skąd tyle goryczy, przy takiej ilości sukcesów.
Przecież, powtarzam, nie chodzi o Twój życiorys tylko propozycje na przyszlość.
Pytanie co chcesz wnieś do polskiego jokolnictwa nie w "posagu" tylko jakie masz propozycje ,żeby bylo lepiej.
Już jaśniej nie potrafię Ci tego wytłumaczyć. Napij sie góralskiej herbatki, wyluzuj i zastanów się nad tym co napisałem
Pozdrawiam
MN
to skąd tyle goryczy, przy takiej ilości sukcesów.
Przecież, powtarzam, nie chodzi o Twój życiorys tylko propozycje na przyszlość.
Pytanie co chcesz wnieś do polskiego jokolnictwa nie w "posagu" tylko jakie masz propozycje ,żeby bylo lepiej.
Już jaśniej nie potrafię Ci tego wytłumaczyć. Napij sie góralskiej herbatki, wyluzuj i zastanów się nad tym co napisałem
Pozdrawiam
MN
- Nowogrodzki
- sokolnik
- Kontakt:
- Raven_Corvus
- sokolnik
- Nowogrodzki
- sokolnik
- Kontakt:
Pako, tu zawsze tak bywa nerwowo?
Sokolnictwo to zajęcie, które lubię uprawiać w duecie-ja i mój ptak
z dala od takich niezdrowych emocji. Powłóczyć się po lesie lub polu, znaleźć słonecznik , połuskać(Prawda, Heniu?)
Kolega ZaP ma żal do sokolników, że nie dostrzegają jego działalności ale często tak jest sokolniczymy dla siebie a nie dla publiki.
MN
Sokolnictwo to zajęcie, które lubię uprawiać w duecie-ja i mój ptak
Kolega ZaP ma żal do sokolników, że nie dostrzegają jego działalności ale często tak jest sokolniczymy dla siebie a nie dla publiki.
MN
-
ZaP
- sokolnik
- Kontakt:
co wnieść ?? NORMALNOŚĆ !! tylko tyle...
szacunek dla czlowieka a nie jego wieku i tego ile czasu on jest swój - jak chcialem kupić pierwszego ptaka to pewien Pan powiedzial - i tak nie kupisz, drugi powiedzial kup sobie sowe w Anglii.. wiec .. o czym rozmawiać ?? szczerze i bez emocji ? skoro są tylko przewielebni wszystko wiedzący i ich terminujacy ulegi pachołkowie... Wybaczie proszę ale ja prosiłem i kalałem się na kolanach 3 lata temu po informację, olano mnie totalnie, na szczęscie moj upór pozwolił mi dojść do tego co mam, a terz nie tylko ratuje dziekie ptaki ale rozmnażam swoje.. Czy to komuś siępodoba czy nie - legalnie i zgodnie z prawem...
Pozdrawiam kończąc swoje wypowiedzi w tym temacie
Piotr Zadworny
@ Pan Nowogrodzki - jaki żal, ja robie to co robie dla idei a nie dla pochwał i laurów !! w swoich wypowiedziach odpowiadam na zarzuty i pytania - proszę przeczytać wypowiedzi @PAko ... zresztą - widzę, że i tak tu się nic nie zmieni .. na łowach bylo widać i tu dokladnie to samo - co ja mogę wnieść skoro nie jestem swój..
@sokolnicy - na koniec pytanie - czemu w naszym kraju tak popularny jest chów wsobny?? przecież jako profesjonaliści chyba nie chcecie wprowadzać takich osobników - w tym roku trafił do mnie po przejściach samiec lannera - oczywiście dziadkowie i rodzice z jednej linii.. i tu niespodzianka - bardzo ciekawie zniekszatłcony
w jednym nozdrzu nie ma tego co sokoły zwykle mają - nie załapał się na promocję
... Ja nieznający sie jak widać na niczym wszyskie swoje pary ptaków mam z niespokrenionych rodziców a w Polsce - kasa a nie czystość gatunku... na szczescie nie tylko w Polsce można kupić ptaki bo jeśli by tak było hodowalbym obrazki
Pozdraiwam
szacunek dla czlowieka a nie jego wieku i tego ile czasu on jest swój - jak chcialem kupić pierwszego ptaka to pewien Pan powiedzial - i tak nie kupisz, drugi powiedzial kup sobie sowe w Anglii.. wiec .. o czym rozmawiać ?? szczerze i bez emocji ? skoro są tylko przewielebni wszystko wiedzący i ich terminujacy ulegi pachołkowie... Wybaczie proszę ale ja prosiłem i kalałem się na kolanach 3 lata temu po informację, olano mnie totalnie, na szczęscie moj upór pozwolił mi dojść do tego co mam, a terz nie tylko ratuje dziekie ptaki ale rozmnażam swoje.. Czy to komuś siępodoba czy nie - legalnie i zgodnie z prawem...
Pozdrawiam kończąc swoje wypowiedzi w tym temacie
Piotr Zadworny
@ Pan Nowogrodzki - jaki żal, ja robie to co robie dla idei a nie dla pochwał i laurów !! w swoich wypowiedziach odpowiadam na zarzuty i pytania - proszę przeczytać wypowiedzi @PAko ... zresztą - widzę, że i tak tu się nic nie zmieni .. na łowach bylo widać i tu dokladnie to samo - co ja mogę wnieść skoro nie jestem swój..
@sokolnicy - na koniec pytanie - czemu w naszym kraju tak popularny jest chów wsobny?? przecież jako profesjonaliści chyba nie chcecie wprowadzać takich osobników - w tym roku trafił do mnie po przejściach samiec lannera - oczywiście dziadkowie i rodzice z jednej linii.. i tu niespodzianka - bardzo ciekawie zniekszatłcony
Pozdraiwam
Ostatnio zmieniony pt lis 16, 2007 9:57 pm przez ZaP, łącznie zmieniany 3 razy.
- Raven_Corvus
- sokolnik
- Nowogrodzki
- sokolnik
- Kontakt:
PAKO, zawsze jesteś mile widziany, prawdopodobnie zrobimy otwarte walne zebranie Zakonu ( oczywista bez zobowiązań). Zawsze wtedy poruszamy jakieś sprawy ornitologiczne i sokolnicze w części szkoleniowej. Rozszerzymy formułę i zaprosimy osoby, które zechcą na tym spotkaniu zaprezentować nam ciekawe rzeczy o "drapolach"
M
M
- Raven_Corvus
- sokolnik