Dziś na spacerze z znajomymi ( okolice lasu i zwałowiska(hałda)) widziałem nad hałdą (jak na dystans który mnie dzielił od hałdy troche spory) ptaka który charakterystycznie " wisiał " w powietrzu po jakiejś chwili się zerwał. Na 100% nie był to latawiec jak moi znajomi twierdzili. Czy jest to możliwe iż byla to Pustułka?
po drugie Nic mnie nie zadziwiło - poprostu go podziwiałem
po trzecie dużo razy widziałem Pustułki ale tylko podczas " zawisania"
a skoro już pisze to nie wiecie gdzie można zakupić książke Diany Durman-Walters p.t. MODERN FALCONER najlepiej księgarnie ( Katowice,Mikołów) bo u mnie w bibliotece nic o Sokolarstwie nie ma
Dusty' Earth' pisze:dużo razy widziałem Pustułki ale tylko podczas " zawisania"
Jeśli widziałeś pustułki podczas zawisania, to jaki problem był tym razem z identyfikacją? Była zielona, czy co?
Dusty' Earth' pisze:nie wiecie gdzie można zakupić książke Diany Durman-Walters p.t. MODERN FALCONER najlepiej księgarnie ( Katowice,Mikołów) bo u mnie w bibliotece nic o Sokolarstwie nie ma
Księgarnie? To chyba w jakiejś superksięgarni. W sklepiku na tej stronie kupisz. Biblioteka to chyba narodowa I bardzo Cię proszę, nie SOKOLARSTWO......
tylko że wcześniej nie wiedziałem o czymś takim jak Sokolnictwo. A ostatni raz (nielicząc dzisiejszego dnia) widziałem w poprzednie wakacje może przed...
oj Stachu,,może kolega widzial jakąs inną niż poprzednio sam dobrze wiesz ze się różnią.Gdyby kolega byl,lub jest bardzo mocno zainteresowany,niech poda adres wyśle wartosc to moge przeslac z jeden egzemplarz.
Dusty' Earth' pisze:
a skoro już pisze to nie wiecie gdzie można zakupić książke Diany Durman-Walters p.t. MODERN FALCONER najlepiej księgarnie ( Katowice,Mikołów) bo u mnie w bibliotece nic o Sokolarstwie nie ma
Książka kosztuje 35zl więc majątek to nie jest ale już od następnego tygodnia czekają mnie wydatki rzędu 500zl jak nie więcej ;/ więc marzec to najszybszy termin kiedy bym książke kupił