Warsztaty sokolnicze w Tucholi

Tematy ogólne związane z sokolnictwem.
kaja
młodszy sokolnik

Post autor: kaja »

Hm ,kiedys bylem na spotkaniu w tej wspanialej szkole,super spotkanie,polecam kazdemu kto interesuje sie sokolnictwem ,a pewna orkestra jak pieknie na rogach wywijala,mile wspominam,oj bylo o czym rozmawiac.Nie ukrywam ,ze to byl jeden potocznie mowiac z zastrzykow co pomogl w rozszezaniu zainteresowan w kierunku ptakow drapierznych . Do uslyszenia.
Awatar użytkownika
przemek
stażysta

Post autor: przemek »

Ja pojade z Poznania, ale jeszcze nie wiem dolkładnie kiedy :cool:
rarog1
stażysta

Post autor: rarog1 »

czy ktoś z Warszawy też będzie jechał? bo jak nie, to już dzisiaj będę musiał grzać z buta żeby zdążyć na 7 lutego
MarHel
sympatyk

Post autor: MarHel »

Czy podany termin jest już ostateczny? Nie ukrywam, iż wolałbym 2. połowę lutego...
Awatar użytkownika
Nowogrodzki
sokolnik
Kontakt:

Post autor: Nowogrodzki »

MarHel pisze:Czy podany termin jest już ostateczny? Nie ukrywam, iż wolałbym 2. połowę lutego...
Niestety trudno dobrać termin spełniający wszystkich oczekiwania :cry: . W kujawsko-pomorskim ferie w tym roku rozpoczynają się 16 lutego, 14 jest studniówka a później nasi sokolnicy jadą do domów. W marcu na latanie ptaków w obcym terenie w okresie toków niezbyt dobry czas.
Dobra wiadomość to ta, że bigos obiecany. Można też zaklepać nocleg za 25zł w naszym Hiltonie.
rarog1
stażysta

może ktoś wie jakie są najlepsze połączenia z Warszawy do Tucholi :?:
Awatar użytkownika
Stachu
sokolnik

Post autor: Stachu »

rarog1 pisze:może ktoś wie jakie są najlepsze połączenia z Warszawy do Tucholi
No niestety za dużego wyboru nie masz. Przesiadek cały zestaw murowany (mówię o pociągach). Możesz jechać przez Bydgoszcz, a potem to nie wiem, w jakich miejscowościach są przesiadki. Przypuszczam, że Laskowice, może jeszcze Wierzchucin albo cuś (a zatem 2 lub więcej przesiadek). Możesz też wybrać opcję przez Tczew i Chojnice (2 przesiadki). Ale moje informacje są nieco przestarzałe, bo Tuchola to dla mnie dawne dzieje i dużo mogło się zmienić.
rarog1
stażysta

wielkie dzięki Stachu.nie chcę jechać autem bo przecież będzie bigos i długie wieczorne pogawędki........ :lol:
iskra
młodszy sokolnik

Post autor: iskra »

Najlepiej jest przez Bydgoszcz bo to raptem 5-6 godzin (hehe raptem... :twisted: )
Ja może będę jechać to możemy się jakoś zgadać jeśli będziesz jechał pkp.
Awatar użytkownika
Raven_Corvus
sokolnik

Post autor: Raven_Corvus »

No i dupa w tym roku nici z warsztatow dla mnie :( akurat w ten dzien mam poczatek sesji, a glupio bylo by mi sie zerwac, zreszta nie po to zaczalem lesnictwo zeby nie skonczyc :(
Awatar użytkownika
Mamut
stażysta

Post autor: Mamut »

Odnośnie PKP. Można dobrać pociągi tak, że jadąc z Warszawy przesiadka jest tylko w Bydgoszczy. Ten z Warszawy to chyba jedzie z Lublina i później gdzieś dalej. W Bydgoszczy łapiemy (najprawdopodobniej szynobus) prywatnego przewoźnika i jedziemy prosto do Tucholi. Może być problem z biletami bo nie w każdym mieście sprzedają bilety na tego prywaciarza. Jesli komuś się nie podoba przesiadka w Bydgoszczy to chyba o 13.59 jest pociąg z Torunia bezpośrednio do Tucholi (prywatny szynobus).
Profesorze, studniówka jest w piątek 13 lutego. :-p
MarHel
sympatyk

Post autor: MarHel »

Właśnie ze względu na ferie druga połowa byłaby dla mnie lepsza. W wielkopolsce też zaczynamy 16.02... Z Poznania wie ktoś jak najlepiej dojechać?
Awatar użytkownika
Mamut
stażysta

Post autor: Mamut »

No dobra, niech będzie, że robię za informację...
Pierwsza opcja.
Poznań Główny (piątek 06 luty) 15.53 osobowy (tylko 2 klasa)
dojazd do Bydgoszczy o godzinie 18.58, odjazd z Bydgoszczy o godzinie 19.02 (pociągi na pewno skomunikowane i powinny na siebie czekać) w Tucholi jest o godzinie 20.28

Opcja druga.
Poznań Główny (piątek 06 luty) 12.29 pospieszny, dojeżdża do Bydgoszczy o godzinie 14.48, pociąg z Bydy do Tucholi odjeżdża o godzinie 15.52 i na miejscu jest o 17.29

Polecam tę stronkę: http://rozklad-pkp.pl/index.html

Jeśli chodzi o komunikację PKS, albo dojazd samochodem to niestety raczej nie pomogę.
haggard
sokolnik

Post autor: haggard »

MarHel pisze:Właśnie ze względu na ferie druga połowa byłaby dla mnie lepsza. W wielkopolsce też zaczynamy 16.02... Z Poznania wie ktoś jak najlepiej dojechać?
wybacz kolego ale wątpię żeby cała impreza został przeniesiona na inny termin pod kątem jednej lub dwóch osób...
iskra
młodszy sokolnik

Post autor: iskra »

No chyba pod kątem wszystkich studentów :twisted:
ODPOWIEDZ