Nowy odbiornik R-300

Tematy ogólne związane z sokolnictwem.
Awatar użytkownika
Nisus
sokolnik
Kontakt:

Post autor: Nisus »

A to co powiedzial mi jeden z dystrybutorow na temat FM 1000

"(...)you will not find a better receiver made today. They are superior to anything we have seen in 20 years."
ZaP
sokolnik
Kontakt:

Post autor: ZaP »

skąd miałem :) moja słodka tajemnica ale testowalem 6 odbiorników, wkrótce na stronie mojej będą porównania i zestawienia dla nadajników i odbiorników różbych producentów.. jak znajde czas na zrobienie tego bo ma to być porządne zestawinie...
a narazie trochę pracy mam z ptakami...
ZaP
garbus2
Site Admin
Kontakt:

Post autor: garbus2 »

Nisus pisze:A to co powiedzial mi jeden z dystrybutorow na temat FM 1000

"(...)you will not find a better receiver made today. They are superior to anything we have seen in 20 years."
podobny marketing uslyszysz ze strony kazdego z producentow wszakrze mamy gospodarke rynkowa i kazdy usiluje przekonac ze to jgo produkt jest tym naj....
Awatar użytkownika
Nisus
sokolnik
Kontakt:

Post autor: Nisus »

Dystrybutor nie producent.

W sprzedarzy ma tez wiekszosc odbiornikow innych firm, wiec nie widze tu chwytu marketningowego. Tym bardziej co to mial by byc za chwyt, na FM-1000 czeka sie teraz ok 60 dni, a w tym samym czasie mogl by opchnac cos za ta sama cene innej firmy co akurat ma na skladzie.
Mija sie to z logika.
garbus2
Site Admin
Kontakt:

pozostaje wiec kwestia ceny
kazach
stażysta

Post autor: kazach »

cena jest atrakcyjna w stosunku do marshala
garbus2
Site Admin
Kontakt:

czyli nieatrakcyjna w stosunku do luksandera:)
haggard
sokolnik

Post autor: haggard »

no cóz. ferrari zawsze będzie droższe niż daewoo...
garbus2
Site Admin
Kontakt:

haggard pisze:no cóz. ferrari zawsze będzie droższe niż daewoo...

wazne by jezdzilo bez zarzutu...
ZaP
sokolnik
Kontakt:

haggard - jesli masz coć przeciw R-300 napisz konkretnie - co prawda jak niektórzy powiedzą nie jestem sokolnikiem, chociaż juz tuż przed egzaminem myśliwskim :) i ptakami zajmuję sie stosunkowo krótko aczkolwiek intensywnie. Z elektroniki dostępnej w świecie - konkretnie odbiorników telemetrycznych mialem chyba 80% dostępnych w dzisiejszych czasach w dłoniach - nawet ostatnio tak polularnego TinyLoc'a. Tak sie sklada, ze jesli coś robie lub pisze jest to poparte albo wiedzą albo doświadczeniem - po to ściągałem te odbiorniki i ponad 20 nadajników, żeby zrobić DUŻE zestawienieni możliwości sprzętu bo jak widać w Poslce funkcjonuje tylko zasada - ten powiedział że jest super to jest super itd... a ja niestety wole sam sprawdzić...
ZaP
haggard
sokolnik

nie ma nic przeciwko r-300 :) opieram sie na opini mojego kumpla który go używał ale ma prywatnie marshalla i mówi że jest lepszy. fakt że drogi ale podobno naprawde warto. jest bardzo dokładny i pracuje bez zarzutu. nie umniejszam tu zalet R300. chętnie poczytam jeśli ZAP wrzuci na stronę wyniki testów. nie twierdze że R300 jest do kitu ale nie wierzę że "marshall sie chowa"
ZaP
sokolnik
Kontakt:

kumpel uzywal r-300 ?? pokaż mi takiegow Polsce albo dalej co wiecej niż 2 miesiace temu uzywal r-300
żartujesz chyba, moze r-400 !!
ZaP
haggard
sokolnik

możesz miec rację Zap. napisze do niego i sie upewnie. a tak z ciekawosci jaka jest cena R300?
ZaP
sokolnik
Kontakt:

konkurencyjna :)
jak sie oficjalnie pojawi w sprzedazy to nie wiem jaka bedzie - sadze ze poniżej 500$
piotrek
garbus2
Site Admin
Kontakt:

ZaP pisze:konkurencyjna :)
jak sie oficjalnie pojawi w sprzedazy to nie wiem jaka bedzie - sadze ze poniżej 500$
piotrek
jesli tak to rzeczywiscie niezla cena nawet w stosunku do luksandera, a swoja droga porownywales tez ich odbiorniki?
ODPOWIEDZ