Mięso

Tematy ogólne związane z sokolnictwem.
arche89
pisklę
Posty: 1
Rejestracja: pn gru 03, 2018 8:01 am
Lokalizacja: Wrocław

Post autor: arche89 »

Witam szanowne koleżanki i kolegów. Przeprasza za odkopanie tematu. Przymierzam się do sokolnictwa i mam pytanie odnośnie mięsa. Powtarzacie jak mantrę, żeby ograniczać drób sklepowy, hodowany masowo. Jam mam własne kury. Chodzą po podwórku, grzebią w ziemi, dostają zboże z mojego pola. Czy takie mięso mogę podawać w większej ilości (w stosunku do do gołębi lub przepiórek)?
garbus2
Site Admin
Posty: 2092
Rejestracja: ndz sty 30, 2005 10:54 am
Lokalizacja: KRK
Kontakt:

Post autor: garbus2 »

najlepsze jako podstawa są kurczaki jednodniowe niemniej kury z własnego wybiegu też mogą być
Rino
pisklę
Posty: 9
Rejestracja: śr lis 25, 2009 10:39 pm
Lokalizacja: Swiętokrzyskie

Post autor: Rino »

Można podawać, pod warunkiem, że kurczak nie padł z niewiadomej przyczyny (choroba, pasożyty) i szkoda go zakopać, no i oczywiście jeżeli lubimy mielone ze sklepu na niedzielny obiad.
ODPOWIEDZ