Wiązadła i dzwoneczek

Tematy ogólne związane z ptakami drapieżnymi
haggard
sokolnik

re młodziok

Post autor: haggard »

młodziok pisze:No ciekawe jak złape jak na polu lata co najmniej 30 metrów nad ziemią
nawet w tym momencie wykazujesz się kompletnym brakiem wiedzy. jastrząb często lata tuż nad ziemią żeby pozostac niezauważonym. naprawdę poczytaj trochę i zdobądz podstawy teoretyczne bo na razie próbujesz zacząc od praktyki. nie wiem dlaczego ale czytajac twoje posty mam wrażenie że masz zamiar w nielegalny sposób wejśc w posiadanie dzikiego jastrzębia (a może już go masz?).masz świadomośc że to nielegalne i karalne? wybacz to co napiszę w tym momencie ale po takich ciętych ripostach jakie zafundowali ci forumowicze trudno mi się oprzec wrażeniu że albo próbujesz jakiejś chorej prowokacji albo masz iloraz inteligencji na poziomie orangutana. wszystkie twoje wypowiedzi tworzą zgrabną całośc w postaci kogoś kto jest dokładnym przeciwieństwem cech które powinien prezentowac sokolnik. brak, elementarnej wiedzy i niejasne zamiary są powodem mojego apelu do kolezanek i kolegów z forum żeby nie udzielali odpowiedzi na twoje głupie pytania. obawiam się że każda udzielona ci informacja ma służyc nielegalnemu procederowi. :evil:
JoHn DuMbaR
sokolnik

Post autor: JoHn DuMbaR »

Młodociane osobniki wielu gatunkow ptakow drapieznych maja bardziej stonowane upierzenie niz ich dorosli rodzice. Dotyczy to wszystkich 4 wymienionych gatunkow uzywanych u nas w sokolnictwie (patrz Górski, Raróg, Jastrząb, Wędrowny).
Pzdr i wiecej samozaparcia na przyszlosc.
ZaP
sokolnik
Kontakt:

Post autor: ZaP »

@haggard - nie obrażaj orangutana - ten akurat potrafi sie czegoś nauczyć ... a kłusownikom mowie stanowczo NIE @!!
Awatar użytkownika
Nisus
sokolnik
Kontakt:

Post autor: Nisus »

JoHn DuMbaR pisze:Młodociane osobniki wielu gatunkow ptakow drapieznych maja bardziej stonowane upierzenie niz ich dorosli rodzice. Dotyczy to wszystkich 4 wymienionych gatunkow uzywanych u nas w sokolnictwie (patrz Górski, Raróg, Jastrząb, Wędrowny).
Pzdr i wiecej samozaparcia na przyszlosc.
BZDURY !! Kazdy kto sie zna na ptakach wie, ze:

Brazowe jastrzebie to odmiana lesna, a te takie szare to odmiana miejska. Tysiace lat adaptacji upierzenia do warunkow polowych. Jak taki szary leci miedzy blokami albo pod samochodem to go golebie prawie nie widza, takie ma camo !
Z ciekawostek lesny ma krotsze lapy, zeby nie zachaczaly o galezie. Miejski natomiast ma czesto lapy wielkosci ludzkiej stopy co pozwala mu zgrabnie lapac koty wyzerajace odpadki ze smietnika.
JoHn DuMbaR
sokolnik

Jejku jejku :razz: Nisus czepialski jestes wiesz? :mrgreen: Poza tym nie czytales co Haggard napisal?
Temu koledzy zadnego info nie udzilamy...a ty tu wszystkie szczegoly jak kawa na lawe wykladasz. Moze jeszcze mu o Thunderbirdach opowiesz bo slyszalem o 1 parze w okolicach Bielska gniazdujacej. Samica ma ponoć rozpiętość skrzydeł 2 Harpii a szpony jak u lwa. Swoja droga 4 lapy wskazywac moga ze byc moze mamy faktycznie do czynienia z lokalna migracyjna populacja gryfów(ponoć zalatują z Balkanów).
Awatar użytkownika
Nisus
sokolnik
Kontakt:

W ostatnia sobote odkrylem tajemnice gryfich sladow, to moj sasiad wracal z knajpy na czworaka, zrobil przed domem wypluwke i umoscil sobie legowisko kolo iglaka. Tak ze gatunek lokalny, gniazdujacy.
opiolus
stażysta

Post autor: opiolus »

hahahahahaL:):):) nisus ale sie usmialem:))
jetsem tego samego zdania o tymze forumowiczu-mysle ze albo jest juz w posiadaniu albo probuje jakiegos dziczka zlapac!1
oby NIE udalo mu sie to!!
szkoda ptaka!!!
JoHn DuMbaR
sokolnik

Nisus =regards :mrgreen:
młodziok
sympatyk

Post autor: młodziok »

Po pierwsze to wy chyba nie jesteście sokolnikami bo sokolnicy maja cierpliwość i wyrozómiałość dla początkujacych a wy od razu oskarżacie mnie o kłusownictwo i mój kolega sokolnik nigdzie sie nie spieszy i mi zawsze da radę w przeciwieństwie do was, u mnie są dwa gatunki jastrzębi brązowo biały i szaro brązowy widać wy sie nie znacie na jastrzębiach. Wy jesteście dumni tylko z tego że jesteście sokolnikami a pozatym nic was nie obchodzi
ZaP
sokolnik
Kontakt:

Post autor: ZaP »

ja nie jestem sokolnikiem ale mam jastrzebie,, teraz 3 albo 4.
ale jeden specjalny gatunek bez ogona ;)
młodziok
sympatyk

tak ty to masz dobrze bo cie chociarz nikt o kłusownictwo nie oskarża zwłaszcza że jeszcze nigdy nie widziałem jastrzębia z bliska a tak wogóle to masz fajną stronkę :wink:
Ostatnio zmieniony sob gru 22, 2007 9:17 pm przez młodziok, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Nisus
sokolnik
Kontakt:

Stary daj juz sobie siana, nie jest to smieszne idz teraz zasmiecac forum akwarystyczne dla odmiany. Mozesz zapytac ich czy rekina mozna w wannie trzymac, na pewno sie usmieja.

Jesli jestes osoba uposledzona umyslowo to przepraszam za to co pisze, zdeklaruj sie, przynajmniej bedziemy mogli podejsc do ciebie powazniej i nikt nie bedzie cie atakowal.
Awatar użytkownika
Raven_Corvus
sokolnik

Post autor: Raven_Corvus »

Moim skromnym zdanie to koles pie&%#(*@z napiales ze widziales jak Ci golebie zlapal a teraz piszesz ze nie widziales i moim zdaniem ty masz myszolowa gdzies w stodole, bos go zlapal nie wiem jak ale to nie musialo byc trudno, stad ci to wszystko potrzebne bo myslisz, ze z dziczka myszolowa to ty zrobisz lowce wszech czasow, a posluchaj mnie teraz nie bede ci trul ze to przestepstwo tylko powiem jedno nic nie zlapiesz a ptak zdechnie i bedzie smierdzial! wiec zrub nam wszystkim przysluge i wypusc go puki jeszcze nie jest zapuzno.

ps. Co za ludzie!
młodziok
sympatyk

niemiluchy :twisted:
opiolus
stażysta

Post autor: opiolus »

ciemnogrod z tego kola, wlasciwie to brak słow!!
ja za nim powochałem sokolnictwo to najpierw poczytalek knigi pozniej poogladamel filmy, potem bylo spotakinie z sokolnikiem io ntak nuz polecialo1
jak masz kolege sokolnika takiego ja ty "mądrego" to tylke biedne te ptaki!!!
ODPOWIEDZ