To i ja się przywitam (i pozdrowię kessy przy okazji )
Waldek
wyszkowskie
ornitolog, miłośnik sokolnictwa i ekofiołek
ptaki: kilka gat rodzimych drapoli (skutecznie wyrehabilitowanych i zwróconych Naturze)
Obecnie: ośrodek rehabilitacji ptaków drapieżnych (formalnie jeszcze w trakcie legalizacji, ale już z kompletem dokementów)
Michał Balcerowski
Warszawa
Ptak jeszcze nie ale w tym roku....znaczy nadchodzącym
Pies muszę najpierw więcej się dowiedzieć o układaniu psów myśliwskich także prędzej ptak niż pies
PS. Z rad kolegów i innych źródeł Laner bądź saker
Sławek Pawłowski
Warszawa / Tczew
Ptak raróg Falco cherrug samica 11-te pióro
Pies brak, nie poluję i nie potrzebuję w związku z tym, chociaż choruję nieustannie na owczarka niemieckiego (pies wybitnie myśliwski )
ptaka bym chciał, jednak na razie zostaje on w marzeniach (harrisa albo myszołowa) pytanie tylko czy będzie on w marzeniach lat 2, 20, czy na zawsze
pies: sznaucer miniatura
ps. zna ktoś może jakiegoś sokolnika z Elbląga? (może jeszcze nie teraz ale) chciałbym porównać jaka jest różnica między teorią a praktyką bo dotychczas sokolików w Polsce jedynie widziałem i to na dodatek tylko z dwa razy
Witam!
Dopiero dolaczylem do tego forum wiec wypadalo by sie przedstawic:
Krzysiek ze Starogardu Gdanskiego (50km od Gdanska).
Ptaka niemam ale planuje(samca raroga stepowego)
Psa mam wyzla niemieckiego krotkowlosego ale nie poluje
Pozdrawiam pana Kowalke!Ja tez konczylem Tuchole.
To chyba tyle.Pozdrawiam
Czesc Haggard!
Dzieki za zaproszenie ale teraz jestem w londynie, ale za trzy miesiace bede wracal wiec moze wtedy skorzystam?Jestem bardzo ciekawy jak wyglada taka praca na lotnisku i jakich ptakow do tego uzywasz? kris_stg@interia.pl
Witam wszystkich!
Po spotkaniu w Tucholi, gdzie miałem okazję osobiście poznać część społeczności tego forum, postanowiłem zasilić jego szeregi.
Jetem Hubert, mieszkam w Tucholi, ale ze względu na studia obecnie większość roku mieszkam w Poznaniu.
Sokolnicze już prawie od 9 lat, a obecnie latam z samcem lannera w trzecim piórze.
W miarę możliwości, w wolnych chwilach będę się starał podejmować tematy i dzielić się własnymi spostrzeżeniami.
Pozdrawiam.