Kruki - krukowate do filmu- teledysku. Najlepiej tresowane

Tematy ogólne związane z sokolnictwem.
ODPOWIEDZ
Greguar
pisklę

Post autor: Greguar »

Witam,
Jestem w trakcie przygotowywania artystycznego teledysku. I do tego projektu potrzebuję sfilmować kruki lub inne ptaki krukowate jedzące/ dziobiące mięso/ padlinę na śniegu.
Mam niewielkie doświadczenie i wiedzę o krukowatych dlatego zwracam się o pomoc do Was.

Chodzi o bliskie ujęcia dziobania mięsa gdzieś w plenerze, na śniegu. Żeby tego dokonać nawet posiadając dobry sprzęt trzeba bardzo blisko podejść do ptaków czyli na 3-5m. A z tym jest problem.
Dlatego szukam właścicieli ptaków lub miejsca gdzie są one na tyle oswojone z ludźmi, że można do nich podejść wystarczająco blisko. tj. 3-5m. lub pomocy czy je wabić i na ile będą chętne na padlinę, wnętrzności zwierzęce czy np. ryby.
Będę bardzo wdzięczny za kontakty/ podpowiedzi jak się do tego zabrać.
Jestem z Warszawy i w tej okolicy chciałbym nakręcić te ptaki.

Pomysł teledysku jest na tyle ciekawy, że bardzo zależy nam na dobrych i efektownych zdjęciach i zbliżeniach. Zgromadziliśmy już świetną ekipę także ciekawych aktorów. Brakuje tylko ptaków które zechcą choć trochę współpracować...

Pozdrawiam,
Grzegorz
501 72 15 72
hartfiel.grzegorz@gmail.com
Jura
pisklę

Post autor: Jura »

Zima to super okres na takiego typu akcje, ale ptaki są bardzo nieufne i dają się łatwo spłoszyć dlatego robienie zdjec z podchodu jest trudne. Ale istnieje możliwośc robienie ujęć z odległości kilku metrów tj. kryjówek. Ale radze tutaj zagadać z fotografikami przyrody. Wielu wrzuca na różne strony i blogi różnego rodzaju poradniki np. Klik
Ale z racji tego iż mamy mrozy, śnieg jest już za późno na stawianie czatwoni. Dlatego najlepiej skontaktować się z ptasiarzami, gdyż wielu wybudowało kryjówki i obecnie pstrykają świetne fotki. Niektórzy za opłatą umożliwiają dostę do czatwoni, inni za darmo - zależy do ludzi. Radzę popytac się tutaj, jak i autora zdjęcia: Klik
Greguar
pisklę

Post autor: Greguar »

Próbowałem robić podchody pod dzikie krukowate, ale oczywiście jest to bardzo trudne. A muszę podejść na 3-4m. a może jeszcze bliżej.
Dlatego będę wdzięczny za wszelkie podpowiedzi. - także od ludzi którzy mają do dyspozycji takie czatownie. W ramach rewanżu gwarantuję udział w bardzo ciekawym projekcie artystycznym z udziałem znanych aktorów i sportowców. A ptaki będą budowały atmosferę całości- czyli odgrywają ważną rolę w całości projektu.
Zapraszam,
Grzegorz
tel. 501 72 15 72
Krog
stażysta

Post autor: Krog »

Może spróbuj założyć podobny temat na fotoprzyroda.pl. To forum zapalonych fotografów przyrody. Myślę że będzie Ci dużo łatwiej.
wojtektkn
młodszy sokolnik

Post autor: wojtektkn »

.......................nic smutniejszego dawno nie czytałem......
a dużo czytam.
ODPOWIEDZ