Filmy z youtube
kiedyś toczyła sie tu dyskusja na temat co jest zwierzyną łowną a co nie. okazuje sie że Anglicy jedzą mięso gawronów i podobno jest bardzo smaczne
http://www.youtube.com/watch?v=uI6slOkb ... ure=relmfu
http://www.youtube.com/watch?v=uI6slOkb ... ure=relmfu
Witam
Pan haggard napisał że filmik (http://www.onlineadventur...Falconry-Dubai1)jest bardzo ciekawy.Dlaczego?Pewnie gdyby był na filmie haris i tak by ktoś podpuszczał harisowi ofiarę to by było dużo śmiechu i inne, że haris to wrona i takie tam podobne, ale że jest na filmiku białozór czy jego hybryda to już jest extra i ciekawe i że super.
Takie moje skromne zdanie i bez obrazy.
pozdrawiam.
Pan haggard napisał że filmik (http://www.onlineadventur...Falconry-Dubai1)jest bardzo ciekawy.Dlaczego?Pewnie gdyby był na filmie haris i tak by ktoś podpuszczał harisowi ofiarę to by było dużo śmiechu i inne, że haris to wrona i takie tam podobne, ale że jest na filmiku białozór czy jego hybryda to już jest extra i ciekawe i że super.
pozdrawiam.
-
JoHn DuMbaR
- sokolnik
Ten filmik zamiescilem ja, jak zreszta polowe innego spamu, bylo to kupe lat temu...film mial byc ciekawostka i mial charakter przesmiewczy, co do porownywania HH z bialozorem to jak Berik zauwazyl lepiej w to bagno nie wchodzic zwlaszcza, ze posiadacze HH maja specyficzne poczucie humoru i nie lubia jak sie ich ptaki z blotem miesza, osobna kwestia, ze grupa ta wyjatkowo rosnie w sile i bedzie rosla bo wnet na forum polowa stalych uzytkownikow bedzie je miec a 2 polowa rozmnazac <extra>. Mysle, ze zamiast stref moderowanych, ktore nie do konca sie sprawdzaja (delikatnie mowiac) za kilka lat koniecznoscia stanie sie wzorem iff utworzyc sekcje tylko dla HH . To tak dla Ciebie Adam i innych uzytkownikow do przemyslenia.
John
posiadam HH ale nie uważam zeby mój HH byłby porównywalny z Białozorem więc specyficzne poczucie humoru sie chyba u mnie nie objawia
to tak jakby sie chciało powiedzieć ze FSO jest lepsze od ferrari...
z drugiej strony jednak chyba nikt nie lubi jak sie jego ptaka miesza z błotem...
"lepiej kiepsko jechać niż dobrze iśc"
z drugiej strony jednak chyba nikt nie lubi jak sie jego ptaka miesza z błotem...
"lepiej kiepsko jechać niż dobrze iśc"
Kolego daruj sobie te wywody. napisałem że ciekawy a nie że popieram i mi sie podoba wiec nie dorabiaj. nie zmienia to faktu że białozór pokazał klasę i w przeciwienstwie do filmu z harrisami nikt mu nie popduszczał gołębi z połamanymi lotkami kiedy jest idealnie w pozycji i na pułapie. Ptak musiał dogonić kaczkę w poziomie co jednak jest znacznie większym wyczynem niz spikowanie na głowę z idealnej pozycji. Ja nic do harrisów nie mam bo sam mam 3 choć traktuje je jako ptaki do pracy. gdybym potrzebował ptaka do polowania wybrałbm jastrzębia. bez względu na wszystko chwalenie sie filami z podpuszczaniem zwierzyny jest słabe i na bank nie przysparza nam miłośników. pewne rzeczy w układaniu sa konieczne ale po co to eksponowac? wyluzuj odrobinę. wiecej dystansumirek1 pisze:Witam
pozdrawiam.
tak na marginesie- jedyne filmy z podpuchami jakie lubię to filmy z Utah Sky Trials. tam rozgrywka jest uczciwa. to bardzo mocne lotowe gołębie. na kilkadziesiąt atakow gołebi schwytanych przez ptaki jest tylko kilka. i teraz sobie sam zadaj pytanie kolego... skoro najlepsze sokoły wedrowne, białozory i hybrydy w Ameryce mają tak niewielką skutecznosc mimo tego że są o niebo szybsze od harrisa i w dodatku moga bez problemu gonić 2 km to jakim cudem na filmie z harris łapie każdą podpuchę która leci dziwnie kulawo i wolno. trochę juz rzeczy w życiu widziałem i w cuda nie wierzę. w dalszej kłótni nie chcę brać udziału. chyba ze zamiast tego zmieni sie w merytoryczną dyskusję
witam
panowie /film z kaczka pod helikopterem i , to modelem to dopiero obciach , i pytam co to ma byc pogon za czym chyba tuningowana kaczka , ten bialozur zachowuje sie jak ges wyscigowa / to zabawa ludzi ktozy maja za duzo many i w lbach sie poprzewracalo .jak ja wstawilem filmiki z hh i golebie chwytal z podlamanymi latkami jak stwierdzili panowie sokolnicy to huzia na juzia ja lotek nie przycinalem tylko wstawilem filmy to bylo oburzenie /przeciez to ja wstawilem jak WY to wszystko jest wporzadku i pytam gdzie tu tolerancja ..pomijajac wszystko to powiem ze film daje do myslenia co ludzie moga wymyslec ku uciesze . licze ze nikogo nie obrazilem .chwal cwik //
i zaczęło się... :/ brak umięjętnosci czytania ze zrozumieniem jest coraz powszechniejszy jak widzę. Problem w tym Jerzy że ty krytykę filmu ktory wrzuciłes odbierasz jako krytykę Twojej osoby. film który wrzucil JD a teraz Kazach jest również filmem z podpuchą ale przynajmniej ta podpucha jest nietuningowana, ptak jest rozkapturzany i puszczany z rękawicy do rozpędzonej kaczki która leci juz na pułapie. BiałozÓr startuje z rękawicy od zera wiec ma dużo trudniej i kaczka ma spore fory. a jakie fory ma gołąb z podciętymi lotkami wypuszczony z torby pod krążącym na pułapie harrisem? naprawdę nie widzisz różnicy? mnie filmik z ta kaczką nie zachwyca choc widać że białozór jest pierwsza klasa. helikopter był po to żeby białozorowi utrudnic, zmusić go do naprawdę poważnego wysiłku i dać większą szanse kaczce. to wprawdzie nic innego jak film z podpuchą ale dużo uczciwszy niz ten z harrisami. Jeśli nadal tego nie rozumiesz to juz chyba możemy zakonczyc ta bezsensowną dyskusję
witam
witam/ panie [ps]hagard ,nie rostrzasajmy tego kto zle czyta iniekojazy , powiem tak kazdy ptak uzywany w sokolnictwie jest dobry zalezy do czego przeznaczony ,niema sesu sie spierac kto co wstawil wszystkie te filmy sa krencone pod publike ,lepsze lub gorsze . pytam jak pana hh sie sprawuja, , napewno nie sokoly bialozory /poprostu harrisy /jest pan mam nadzieje z nich zadowolony , jako ptak do ploszenia jest super . pozdrawiam