Kilka wieści po aktualizacji |
Autor |
Wiadomość |
garbus2
Site Admin
Pomógł: 18 razy Dołączył: 30 Sty 2005 Posty: 2083 Skąd: KRK
|
Wysłany: Czw Sty 27, 2011 10:26 pm Kilka wieści po aktualizacji
|
|
|
Jak zapewne wiecie ostatnimi czasy roboty sieciowe przypuściły atak na wiele forow dyskusyjnych w tym rowniez i na te - udalo sie je zaktualizowac i wprowadzic odpowiednie zabezpieczenia ktore poki co dzialaja poprawnie. A poniewaz nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło to w ramach aktualizacji pojawiło się kilka opcji więcej
- dodano moduł z mapą forumowiczów i mozliwościa umieszczenia swojego znacznika dla kazdej zarejestrowanej osoby
- dodano moduł "pomógł" polega on na przyznawaniu punktów za rozwiazanie/udzielenie informacji przez autora danego tematu (moze ktos sie wykaze cierpliwoscia dla 90+ )
- dodano dział informacje administracyjne - można w nim umieszczać uwagi na temat funkcjonowania forum i ewentualnie pomysły
- poprawiono wyswietlanie załączników
- w systemie rang proponuje zmiane - każda osoba która zostanie wyznaczona nominacją przez 3 uzytkownikow z ranga co najmniej sokolnik bedzie miala prawo wybrac sobie range specjalna
- a moze by tak stworzyć osobne forum "tylko dla starych wyjadaczy" z dostepem tylko dla wybranych osób? |
|
|
|
 |
garbus2
Site Admin
|
Wysłany: Czw Sty 27, 2011 10:30 pm System Rang
|
|
|
Na chwilę obecną rangi przyznawane są wedle poniższych kryteriów
Nazwa Rangi Minimum Postów
pisklę 1
sympatyk 15
żółtodziób 30
początkujący 60
stażysta 100
młodszy sokolnik 200
sokolnik 500 |
|
|
|
 |
Mbartnik
młodszy sokolnik

Wiek: 43 Dołączył: 27 Sie 2008 Posty: 280 Skąd: Wzgórza Strzelińskie
|
Wysłany: Pią Sty 28, 2011 2:28 pm Re: System Rang
|
|
|
garbus2 napisał/a: | Na chwilę obecną rangi przyznawane są wedle poniższych kryteriów
Nazwa Rangi Minimum Postów
pisklę 1
sympatyk 15
żółtodziób 30
początkujący 60
stażysta 100
młodszy sokolnik 200
sokolnik 500 |
odejdź od komputera, życie Ci ucieka - powyżej 1000 |
_________________ Pozdrawiam
Marcin
www.pasiekibystrzyckie.pl; www.fundacjahuberta.pl
 |
|
|
|
 |
Birkut06
młodszy sokolnik Birkut
|
Wysłany: Pią Sty 28, 2011 2:35 pm
|
|
|
garbus2 napisał/a: | sokolnik 500 |
No to teraz pojawią się pewnie setki nic nie wnoszących postów aby tylko dobić do upragnionego "sokolnik"... |
|
|
|
 |
garbus2
Site Admin
|
Wysłany: Pią Sty 28, 2011 3:02 pm
|
|
|
te rangi obowiazuja w zasadzie od powstania forum wiec nie sadze by wytlumaczenie skad sie to bierze cos zmienilo |
|
|
|
 |
Pudlak Waldemar
sokolnik Drapole

Pomógł: 8 razy Wiek: 56 Dołączył: 01 Mar 2010 Posty: 1292 Skąd: Racibórz
|
Wysłany: Sob Sty 29, 2011 8:27 pm Re: Kilka wieści po aktualizacji
|
|
|
garbus2 napisał/a: |
- a moze by tak stworzyć osobne forum "tylko dla starych wyjadaczy" z dostepem tylko dla wybranych osób? |
Coraz większa ilość forumowiczów ma złożone pary ptaków i w taki czy inny sposób ,,przemycają '' tę informacje -nie koniecznie należą do ,,Gniazda'' ,a można by było trochę to ucywilizować -Większość ,,starych wyjadaczy'' i tak ma ptaki ,a w ten sposób mogli by bez problemu pouzupełniać ubytki !
Mimo ,że i tak pocztą pantoflową zawsze coś znaleźć można . |
_________________ Ptaki są moją pasją - sokolnictwo to ukoronowanie tej pasji!!!! |
|
|
|
 |
Gość
|
Wysłany: Sob Sty 29, 2011 9:09 pm
|
|
|
Waldek zaczyna gg jak Kaja nikt nie wie o co Kaman |
|
|
|
 |
Pudlak Waldemar
sokolnik Drapole

|
Wysłany: Sob Sty 29, 2011 9:12 pm
|
|
|
No teraz pojechałeś mi po ,,rajtuzach '' Chcesz otwartym tekstem dobrze -dział sprzedam -kupie ptaka -raroga ,wędrownego ,itd ,itp
A że na forum tego nie można- to może w dziale zamkniętym! |
_________________ Ptaki są moją pasją - sokolnictwo to ukoronowanie tej pasji!!!! |
|
|
|
 |
garbus2
Site Admin
|
Wysłany: Sob Sty 29, 2011 10:07 pm
|
|
|
Pudlak Waldemar napisał/a: | No teraz pojechałeś mi po ,,rajtuzach '' Chcesz otwartym tekstem dobrze -dział sprzedam -kupie ptaka -raroga ,wędrownego ,itd ,itp
A że na forum tego nie można- to może w dziale zamkniętym! |
ostatnio kombinujesz jak kon pod gore. na tym forum nie bedzie takiego dzialu i wyjasnialem to wielokrotnie dlaczego. chwaliłes sie ze cale forum przeczytales a to ominales? |
|
|
|
 |
Pudlak Waldemar
sokolnik Drapole

|
Wysłany: Sob Sty 29, 2011 10:21 pm
|
|
|
Wiedziałem ,że tak będzie Rozpędziłem się z pierwszym postem 2 był sprowokowany ! |
|
|
|
 |
Pudlak Waldemar
sokolnik Drapole

|
Wysłany: Nie Sty 30, 2011 8:30 am
|
|
|
A że na forum tego nie można- to może w dziale zamkniętym!
-------------------------------------------------------------------
Jak wynika z tego cytatu -nie ominąłem i wystarczyło napisać ,,mimo zmian to zasady pozostają nie zmienne'' |
|
|
|
 |
garbus2
Site Admin
|
Wysłany: Nie Sty 30, 2011 9:22 am
|
|
|
ominąłeś - co to za różnica czy jest ogolnodostepne czy za haslem skoro efekt jest ten sam - właściciela strony można posądzać o pośrednictwo i daj juz spokój bo niezależnie od twoich kombinacji to sie nie zmieni. |
|
|
|
 |
sowek96
żółtodziób
|
Wysłany: Czw Lut 24, 2011 7:25 pm
|
|
|
MAM PROBLEM.KTOŚ USUNĄŁ TEMAT KTÓRY ZAŁOŻYŁEM I MNIE O TYM NIE POINFORMOWAŁ.NIE WIEM NA JAKICH ZASADACH DZIAŁA TO FORUM!!!! DLA NIEJASNOŚCI PODKREŚLĘ IŻ TEGO TEMATU NA FORUM WCZEŚNIEJ NIE BYŁO ! TO BYŁ TEMAT O SOWACH.ZAŁOŻYŁEM GO OKOŁO TYDZIEŃ TEMU ! |
|
|
|
 |
ZaP
sokolnik www.drapole.pl
Pomógł: 3 razy Wiek: 46 Dołączył: 23 Sie 2005 Posty: 832 Skąd: Ostrów Mazowiecka
|
Wysłany: Czw Lut 24, 2011 8:05 pm
|
|
|
najpierw szacunek dla forumowiczów i wyłącz CAPS'a
a na forum jest tak, ze admin rządzi i reklamacji nie uznaje |
_________________ --
ZaP |
|
|
|
 |
garbus2
Site Admin
|
Wysłany: Czw Lut 24, 2011 11:20 pm
|
|
|
sowek96 napisał/a: | MAM PROBLEM.KTOŚ USUNĄŁ TEMAT KTÓRY ZAŁOŻYŁEM I MNIE O TYM NIE POINFORMOWAŁ.NIE WIEM NA JAKICH ZASADACH DZIAŁA TO FORUM!!!! DLA NIEJASNOŚCI PODKREŚLĘ IŻ TEGO TEMATU NA FORUM WCZEŚNIEJ NIE BYŁO ! TO BYŁ TEMAT O SOWACH.ZAŁOŻYŁEM GO OKOŁO TYDZIEŃ TEMU ! |
ja nie usuwalem takiego tematu o ile pamietam wiec moze troche spokojniej na poczatek. Zasady na jakich dziala forum sa okreslone jeden dzial wyzej od tego...
reklamacje uznaje o ile sa zasadne - te nie sa zasadne wiec nie ma czego uznawac |
|
|
|
 |
|