na jastrzebia i nie tyylko!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Tematy ogólne związane z ptakami drapieżnymi
tomek40499
pisklę

Post autor: tomek40499 »

A gdy kupuje się jastrzębia to w jakim wieku on jest umie już latać czy jak to wygląda???
Awatar użytkownika
Pudlak Waldemar
sokolnik

Post autor: Pudlak Waldemar »

Tomek masz wiadomość na PW !
TB
młodszy sokolnik

Post autor: TB »

tomek40499 pisze: tylko boje się kary która by mnie czekała.
no właśnie :???: ty powinieneś rozumieć czemu tak nie mozna postepować i negować tego typu zachowania, a nie "bać się"...
Awatar użytkownika
Stachu
sokolnik

Post autor: Stachu »

tomek40499 pisze:w mojej okolicy kupić jastrzębia czy innego ptaka to nie problem
Rozumiem, że od kłusowników?Jak znam życie, to najbardziej cierpią na tym jak zwykle Bogu ducha winne myszołowy itp itd. Jak czytam takie rzeczy, to mi ziemniaki w piwnicy gniją :evil:

tomek40499 pisze:A gdy kupuje się jastrzębia to w jakim wieku on jest umie już latać czy jak to wygląda???
Może lepiej zainteresuj się jakąkolwiek lekturą na temat sokolnictwa, zamiast zadawać (wybacz słowo) przygłupawe pytania. W obecnej chwili można znaleźć co nieco w internecie. Dla chcącego nic trudnego. Najbliżej masz.....to oto forum sokolnicze (dziesiątki tematów i tysiące postów) oraz sklepik na sokolnictwo.pl :shock:

TB pisze:tomek40499 napisał/a:
tylko boje się kary która by mnie czekała.
Tak jak napisał TB-czy rozróżniasz widmo kary od potępiania czegoś, czego się nie wolno dopuścić? Bo "boisz się kary", ale to nie znaczy, że nie powstrzymasz się od zrobienia czegoś złego. Zaznaczam, iż będziesz gotowy do sokolniczenia dopiero, gdy W PEŁNI zrozumiesz to, co napisałeś Ty sam i wszyscy, którzy Tobie odpowiedzieli. Bardzo łatwo jest zniszczyć coś (świadomie czy nieświadomie), natomiast niekiedy naprawienie tego jest niemożliwe.
Awatar użytkownika
Pudlak Waldemar
sokolnik

No panowie nie ma co bić piany- na PW po rozmowie ze mną Tomek stwierdził ,że tak duże obowiązki go trochę przerastają i odpuszcza sobie ,,sokolniczenie’’
Z pozdrowieniami Waldek . :lol:
tomek40499
pisklę

po czytaniu tych postów stwierdzam że potrzeba mieć dożo czasu by zająć się ptakiem a ja mam czas tylko w sobotę i niedziele. ale zawsze mnie pasjonowały ptaki drapieżne może za parę lat się zdecyduje
tomek40499
pisklę

a co do kosowników to na allegro jest żywo łapka
http://www.allegro.pl/item1046516386_zy ... lebie.html
tomek40499
pisklę

-----------------
Ostatnio zmieniony ndz maja 23, 2010 5:42 pm przez tomek40499, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Pudlak Waldemar
sokolnik

Tomku zadajesz pytania na które nikt ci nie odpowie /cena ptaka /choć w przybliżeniu trafiłeś większość tej sumy to cała otoczka związana z ptakiem !Podałem Ci link do najczęściej zadawanych pytań , ale najwyraźniej nie czytałeś go!!
A ja już prawie chciałem Cię chwalić za rozsądek !!! :evil:
Taką odpowiedź dostał inny ,,entuzjasta’’ sokolnictwa !

1.Każdy ptak dla miłośnika sokolnictwa jest BEZCENNY!
2.Pokaż że zasługujesz na uwagę ze strony Sokolników /cierpliwie poczytaj całe forum ,i naprawdę nie 1 książkę a co najmniej z 5 /-by nauczyć się terminologii i gatunków ptaków drapieżnych i o co właściwie chodzi w utrzymaniu ,opiece i sposobie postępowania z nimi! http://sokolnictwo.pl/catalog/ksi-ki
3.Nikt Ci z tego egzaminów robić celowo nie będzie ,ale jeżeli nie wykażesz się choć podstawową wiedzą na zadany temat –nie będziesz traktowany poważnie !
4.Ptaki teoretycznie żyją nawet dłużej niż psy –zastanów się czy byłbyś w stanie tak długi okres się nimi zajmować i policz ile TY w tedy będziesz miał lat- to nie chomik ,że po 1,5 roku problem sam się rozwiąże!
5.Zastanów się czy naprawdę możesz wpakować w to 5 -10 tysięcy /budowa woliery ,zakup ptaka ,zakup telemetrii ,karma dla podopiecznego ,akcesoria, /
6.Żecz ważna -czy będziesz mógł mu poświęcić od 2 do 5 godzin dziennie 365 dni w roku
/piątki ,świątki ,czy niedziele /
7.Czy będzie miał kto się nim zająć gdy będziesz chory lub z jakichś innych przyczyn nie będziesz mógł osobiście wykonywać swoje OBOWIĄZKI !!!!!
8.Jeżeli tylko cena Cię interesuje to jest to forum sokolnicze ,a nie supermarket więc nikt Ci jej nie poda !

A co do psa to tu masz link który być może Ci się przyda .
http://sokolnictwo.pl/forum/viewtopic.php?t=917
ps
Jeżeli masz zadawać kontrowersyjne pytania i wkurzać pół polski – to lepiej wystaw tylko moją cierpliwość na próbę bo inni mogą być mniej wyrozumiali -pytaj na PW !!!!!!!!! :???:
garbus2
Site Admin
Kontakt:

Post autor: garbus2 »

tomek40499 pisze:-----------------
to jest duzo bardziej sensowne niz to co napisales w tym poscie przed jego przeedytowaniem :) wszystko o co tam pytales bylo omawiane tu tak czesto ze wrecz nie wypada po raz kolejny zadawac tego pytania i wcale nie jest ono dobre na poczatek
ODPOWIEDZ