HUMOR:-)

Tematy ogólne związane z sokolnictwem.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
jarek
młodszy sokolnik
Kontakt:

Post autor: jarek »

mocne...
Fahda
sympatyk
Kontakt:

Post autor: Fahda »

Tak a propos humoru, właściwego słownictwa i źródeł, z jakich należy czerpać wiedzę... :wink:
Ja zgodnie z poradą przedmówcy postanowiłam nie poprzestać na forum internetowym, tylko sięgnąć do poważnych publikacji wydanych drukiem w renomowanym wydawnictwie :grin:

I tu się właśnie zaczyna humor:

"...podobno w Sudanie ptakiem łowczym był sekretarz sępolan (Serpentarius Mill), chociaż niewykluczone, że mylono go z rarogiem"

"Sępów do polowań używano bardzo rzadko, jednakże polowanie z orłem bielikiem lub birkutem nazywano niekiedy polowaniem z sępem, gdyż oba te gatunki ptaków wykorzystują ciepłe prądy powietrza do unoszenia się w górę, tak jak to robią sępy"

"Do polowań z jastrzębiem nie należy używać konia, gdyż mógłby on stratować kroczącego z rękawicą myśliwego"

Nie będę mówić, w której to książce tak pisze, bo to by była złośliwość, pewnie zresztą wszyscy czytali :wink: No ale powiedzcie sami, czy to tylko mnie śmieszy :lol:
Awatar użytkownika
Pudlak Waldemar
sokolnik

Post autor: Pudlak Waldemar »

Awatar użytkownika
Pudlak Waldemar
sokolnik

Przechodzi chłopak z dziewczyną obok straganu z kwiatami –kwiaciarka woła do chłopaka ,,panie kup pan swojej dziewczynie kwiatki ‘’ Gość spogląda na swoją laskę –a do kwiaciarki nieeee nie trzeba ona jest już bzyknięta!!!! :lol:
JoHn DuMbaR
sokolnik

Post autor: JoHn DuMbaR »

http://www.youtube.com/watch?v=XIIfnJrL4Us jak ktos nie lubi wulgaryzmow niech nie wchodzi
Awatar użytkownika
pmichta
żółtodziób

Post autor: pmichta »

dariadaria
stażysta

Post autor: dariadaria »

Ostatnio zmieniony ndz maja 09, 2010 1:58 pm przez dariadaria, łącznie zmieniany 1 raz.
kazach
stażysta

uwaga na osła

Post autor: kazach »

kazach
stażysta

Post autor: kazach »

irek
młodszy sokolnik

Post autor: irek »

[quote="dariadaria"]http://www.youtube.com/watch?v=uDWHpQA_Xp0 :lol:

:mrgreen: tak się składa, że znam ją osobiście :mrgreen:
dariadaria
stażysta

Post autor: dariadaria »

Orzeł latajac pomiedzy skałami, zauwaza siedzacego na brzegu szczytu sokoła. Nagle
sokół składa skrzydła i spada w dwukilometrowa przepasc, nad sama ziemia wyprostowuje
lot i cudownie wzbija sie w powietrze. Zaciekawiony orzeł podlatuje do sokoła i pyta:
− Co robisz stary?
Sokol odpowiada:
− Jestem luzakiem, wiec sie luzuje i skacze sobie.
Na to orzeł:
− Moge z toba ?
I skacza razem. Zauwaza to wilk, wdrapuje sie na szczyt i pyta:
− Co robicie chłopaki?
Odpowiedz:
− Jestesmy luzakami, wiec sie luzujemy.
− Moge z wami ?
Skacza we trzech. Wiatr w siersci i w piórach, połowa drogi, leca na złamanie karku. Nagle
orzeł pyta:
− Wilk, a ty umiesz w ogóle latac ?
− Nie.
− Ty to dopiero jestes luzak. :lol:
garbus2
Site Admin
Kontakt:

Post autor: garbus2 »

niestety historia prawdziwa z maila jakiego dostałem:
Dzien Dobry Panu.
Na imie mam Michal i jestem zainteresowany kupnem jastrzebia lub sokola. Chcialbym uzyskac wiec informacji na temat rodzaju dostepnych drapieznikow (czy sa to ptaki szkolone?) oraz ceny i rodzaju odbroru lub dostarczenia ptaka.
CZekam na odpowiedz.
Michal.
moja odpoowiedź:
Witam, Mam na imie Adam i z tego co piszesz to nie masz zielonego pojecia o sokolnictwie. Sugeruję byś najpierw dowiedział się o co w tym chodzi a później zadawał pytania bo na chwile obecna wygląda to tak że nie masz prawa jazdy a usiłujesz kupić samochód:)
Pozdrawiam, Adam
I gwóźdź programu odpowiedź (przyznaje bez bicia ze nie wiem co to znaczy komprehensja tsad nie wiem czy to bardzo źle że ją mam):
Masz racje gosciu ze nie mialem do czynienia z sokolnictwem wiec dlatego chcialem tak jak napisalem zasrany slepaku zebys dostarczyl wiecej informacji ale ty jestes zakutym prostakiem ktory ma komprehensje ... no tak prostaka zajmujacego sie ptakami. Smiec zawsze bedzie smieciem!!!!!
Awatar użytkownika
Mbartnik
młodszy sokolnik
Kontakt:

Post autor: Mbartnik »

smutno się robi po Twoim poście - albo to angielski humor, albo poczucie humoru mi się zwichrowało.
Najgosze, że takich reakcji (złość za niespełnienie oczekiwań) u dzieciaków jest całkiem sporo.
Awatar użytkownika
Pudlak Waldemar
sokolnik

W takich warunkach śmiech jest najlepszym lekarstwem .
Przecież ręce ,nogi i cała reszta opada z przewagą reszty - na takie ,,coś’’! :lol:
Ostatnio zmieniony wt maja 18, 2010 10:34 pm przez Pudlak Waldemar, łącznie zmieniany 1 raz.
garbus2
Site Admin
Kontakt:

Post autor: garbus2 »

Mbartnik pisze:smutno się robi po Twoim poście - albo to angielski humor, albo poczucie humoru mi się zwichrowało.
Najgosze, że takich reakcji (złość za niespełnienie oczekiwań) u dzieciaków jest całkiem sporo.
faktycznie smutno ale nie pozostaje nic jak sie z tego smiac. Dzieci neo jak to sie mawia. Mi najbardziej zal tego ze nie ma zielonego pojecia o utrzymaniu ptaka a juz sie zastanawia jak go odbierze (moze poczta wyślą jak z allegro :)....)
ODPOWIEDZ