Ceniki Ptakow Drapierznych

Tematy ogólne związane z sokolnictwem.
Awatar użytkownika
Nowogrodzki
sokolnik
Kontakt:

Post autor: Nowogrodzki »

Wiem ze regulaminie jest zabronione podawanie informacj o kupnie ptaków ale przyznam się ze mam już dwa jastrzębie i hoduje je już 4 lata nie legalnie i chciałbym mieć jednego legalnego ptaka drapieżnego i kto chciałby mi pomoc niech pisze na tego maile . Z góry dziękuję za pomoc.

Zgadzam się , że forum jest ogólnodostępne i powinniśmy kulturalnie edukować niedoinformowanych, ale...

Pytający wie, że:
1.W regulaminie jest ograniczenie dotyczące podawania cen
2.Sam przyznaje, że nielegalnie przetrzymuje 2 jastrzębie przez 4 lata

Jak bardzo życzliwej odpowiedzi oczekuje?
Margon
stażysta

Post autor: Margon »

Powiem Tak. W dzisiejszych czasach młodzież szuka wszystkiego czym może sie pokazać.
NIe zawsze nawet jeśli dla nich wydaje sie to dobre w świetle prawa tak nie jest. Sam kilka razy spotkałem sie z sytuacją gdy nie lubiany chłopak na podwórku pchwalił sie że znalazł podlota Dymówki i w ciągu jednej sekundy dzieciaki lecą do niego stadami by ją zobaczyć. Na początku przez przypadek a potem celowo może szukać czegoś nowego by sie pokazać. Bo co jak co ludzie zaczynają sie nudzić. A co do "nagany" którą tu zastosowaliśmy moim zdaniem chłopak powinien przyjąć to do siebie jak mężczyzna (jeśli takowym jest) i wyciągnąc z tego jakieś konsekwecje i może "może" kiedyś spełni się jego marzenie i uda mu się układać "legalnego ptaka".

Tyle z mojej strony
Krog
stażysta

Post autor: Krog »

Nie dyskutuje nad tym czy robi dobrze czy źle, bo tu nie ma dyskusji. Łamie prawo i nie ma zmiłuj. Łamie regulamin forum i też nie ma zmiłuj. Należy zamknąć temat i koniec dyskusji.
Wszystkie komentarze, inwektywy i wstawki nie wnoszą nic do dyskusji, a wręcz dla osób postronnych czytających forum świadczą na naszą niekorzyść. ten temat nie jest jedynym w którym to mam miejsce.
garbus2
Site Admin
Kontakt:

Post autor: garbus2 »

Margon pisze:Powiem Tak. W dzisiejszych czasach młodzież szuka wszystkiego czym może sie pokazać.
NIe zawsze nawet jeśli dla nich wydaje sie to dobre w świetle prawa tak nie jest. Sam kilka razy spotkałem sie z sytuacją gdy nie lubiany chłopak na podwórku pchwalił sie że znalazł podlota Dymówki i w ciągu jednej sekundy dzieciaki lecą do niego stadami by ją zobaczyć. Na początku przez przypadek a potem celowo może szukać czegoś nowego by sie pokazać. Bo co jak co ludzie zaczynają sie nudzić. A co do "nagany" którą tu zastosowaliśmy moim zdaniem chłopak powinien przyjąć to do siebie jak mężczyzna (jeśli takowym jest) i wyciągnąc z tego jakieś konsekwecje i może "może" kiedyś spełni się jego marzenie i uda mu się układać "legalnego ptaka".

Tyle z mojej strony
mysle ze proba usprawiedliwiania jakiegos ignoranta ktory nawet "drapieżnych" nie potrafi poprawnie napisac tym ze chce sie pokazac wola o pomste do nieba! Chyba ze cos zle zrozumialem. Stawiam sprawe jasno - nigdy ale to nigdy nie bedzie tu zgody na promowanie tego typu postaw. I mlody wiek niczego nie usprawiedliwia. Nalezy mocno dystansowac sie od takich dzieciecych zachcianek i lepiej dziecko teraz zbesztac zeby mu glupoty wybic z glowy a conajmniej nie pomagac. Jest tu wiele mlodych osob i spora czesc z nich potrafi zrozumiec - jesli ktos nie potrafi/nie chce to jego problem i tu niczego wiecej sie nie dowie
garbus2
Site Admin
Kontakt:

Krog pisze:Nie dyskutuje nad tym czy robi dobrze czy źle, bo tu nie ma dyskusji. Łamie prawo i nie ma zmiłuj. Łamie regulamin forum i też nie ma zmiłuj. Należy zamknąć temat i koniec dyskusji.
Wszystkie komentarze, inwektywy i wstawki nie wnoszą nic do dyskusji, a wręcz dla osób postronnych czytających forum świadczą na naszą niekorzyść. ten temat nie jest jedynym w którym to mam miejsce.
nic podobnego - sugerujesz ze mamy nie zauwazac jak ktos otwarcie przyznaje sie do lamania przepisow i jeszcze wymaga by mu pomóc?
pustul3
początkujący

Post autor: pustul3 »

Margon, Jeśli komuś chodzi tylko o pokazanie się z ptakiem to nie ma czego szukać tak w sokolnictwie jak i wogule w opiece nad ptakami
Margon
stażysta

Post autor: Margon »

Wiem. Widac troche zle mnie zrozumiałeś. Wiem ze jesli ktos traktuje to bardziej materialnie i tak praktycznie nie pasjonujac sie tym, nie kochajac tego, nie ma co szukac miedzy sokolnikami miejsca.
pustul3
początkujący

Post autor: pustul3 »

Zrozumiałem Cię,dlatego przyznałem Ci rację
Krog
stażysta

Post autor: Krog »

Sugeruje, że wyzywanie kogoś od gówniarzy i oszołomów nie wpływa dobrze na wizerunek Polskich Sokolników!!!!
Napisałem wyraźnie, że dla łamania prawa nie ma zlituj!
Takie tematy jako Admin powinieneś zamykać natychmiast po ich pojawieniu się na forum,
a łamanie prawa jako administrujący stroną zgłaszać na policję.
garbus2
Site Admin
Kontakt:

Krog pisze:Sugeruje, że wyzywanie kogoś od gówniarzy i oszołomów nie wpływa dobrze na wizerunek Polskich Sokolników!!!!
Napisałem wyraźnie, że dla łamania prawa nie ma zlituj!
Takie tematy jako Admin powinieneś zamykać natychmiast po ich pojawieniu się na forum,
a łamanie prawa jako administrujący stroną zgłaszać na policję.
masz takie samo prawo zglaszac tego typu wystepy na policje jak ja wiec mozesz skorzystac z tego przywileju/obowiazku. Zamkniecie tematu nic nie da bo wyrastaja one jak grzyby po deszczu i sa przykladem ignorancji - jesli bedzie ich wiecej to moze kolejny nastolatek raczy choc jeden przeczytac i niech sie obraza na to ze dostaje baty bo skoro nie potrafi sluchac lub zadac madrego pytania to znaczy ze nie warto by pakowal sie w sztuke ktora wymaga samodzielnosci i myslenia. Osobnik zakladajacy ten temat byl na tyle bezczelny ze nawet po doglebnym wyjasnieniu i zbanowaniu raczyl zadac jeszcze raz to samo glupie pytanie na email. A z dwojga zlego wole zeby postrzegano sokolnikow jako wyzywajacych od gowniarzy co nie jest zakazane niz od promujacych jednostki nielegalne posiadajace ptaki drapiezne co jest zakazane
ODPOWIEDZ