ptaki łowne ankieta

Tematy ogólne związane z sokolnictwem.
ania0407_84
pisklę

ptaki łowne ankieta

Post autor: ania0407_84 »

witam państwa serdecznie. Piszę pracę magisterską na temat ptaków łownych, w tym celu potrzebuję zebrania wiadomości które zostały umieszczone w ankiecie, która jest anonimowa. Proszę o pomoc, gdyż bez tej ankiety nie mogę wykonać żadnych badań. Z góry dziękuję.
zapraszam na
http://www.moje-ankiety.pl/wypelnij/kwe ... iusz/7540/
Ostatnio zmieniony czw paź 29, 2009 1:22 am przez ania0407_84, łącznie zmieniany 3 razy.
ZaP
sokolnik
Kontakt:

Post autor: ZaP »

a gdzie ta ankieta ??
ZaP
garbus2
Site Admin
Kontakt:

Post autor: garbus2 »

nie to zebym sie czepial ale gluszec/cietrzew to tak jakby pod ochrona sa....
Awatar użytkownika
Nowogrodzki
sokolnik
Kontakt:

Post autor: Nowogrodzki »

Przepiórka też nie ptak łowny, a głuszec strzelony wiosną jest niejadalny(sama żywica)

Ciekawy jestem jaki temat ma ta praca magisterska?
ZaP
sokolnik
Kontakt:

Post autor: ZaP »

w POlsce są pod ochroną a w szwecji sie na nie poluje - nie napisane gdzie się poluje na te ptaki

ZaP
Awatar użytkownika
Stachu
sokolnik

Post autor: Stachu »

Proponuję zajrzeć do prawa łowieckiego czy jak to tam nazwać. Połowa pytań zostanie skasowana lub zmniejszona o kilka punktów do wyboru.
JoHn DuMbaR
sokolnik

Post autor: JoHn DuMbaR »

Nie widze nic nieprawidlowego w tej ankiecie, strona merytoryczna jest ok. Pytania w stylu kiedy polowales / czy polowales na gluszce / przepiorki etc tez jest prawidlowe. Mysle ze na tym forum znajdzie sie kilka osob ktore byly w PZŁ w okresie gdy na czesc z tych kurakow wolno bylo polowac. Poza tym sa jeszcze wyjazdy chocby na Bialorus.
M.Kamińska
początkujący

Post autor: M.Kamińska »

Na Białorusi to się dzieje - i dobrze i źle. Mi część kolorowo znakowanych ptaków wytłukli przed sezonem i wyniki mi się nie zgadzają :sad:
Ale co do samej ankiety - też mnie ciekawi, co jej autor studiuje i dokładny temat mgr
ania0407_84
pisklę

ankieta jest utworzona również dla osób starszych, a głuszec i cietrzew dopiero zostały objęte całkowitą ochroną w 1995 więc można powiedzieć że znajdzie się kilka osób które na nie polowały.
Awatar użytkownika
Mbartnik
młodszy sokolnik
Kontakt:

Post autor: Mbartnik »

Koleżanko Anno - nie zaspokoiłaś jeszcze naszej ciekawości co do rodzaju studiów i tematu pracy. A może to tajemnica?

Ankieta? wygląda bardziej na badanie rynku niż pracę związaną z naukami humanistycznymi. Niemniej może warto było by poprawić "to dzieło", żeby nadawoło się do wypełnienia, a wtedy pewno nie jedna osoba chętnie się "udzieli".
ania0407_84
pisklę

Proszę bardzo to żadna tajemnica :)Jestem studentką IIroku MSU na Uniwersytecie Warmińsko-Mazurskim w Olsztynie i wykonuję pracę magisterską w Katedrze Towaroznawstwa i Badań żywności, tematem mojej pracy jest ukazanie wiedzy na temat ptaków łownych, a także preferencji mięsa z ptaków łownych, oraz ogólnych upodobań na ogóle respondentów oraz kołach łowieckich,myśliwych jak również pasjonatów z tej dziedziny ankieta na ogóle respondentów zawierała inne pytania, ta została stworzona z myślą o osobach polujących obecnie bądź w przeszłości.
Awatar użytkownika
Mbartnik
młodszy sokolnik
Kontakt:

Post autor: Mbartnik »

I od razu jest mi milej. Swoją drogą drugi rok i praca magisterska trochę mi się kłuci ze sobą, no ale cóż- czasy pewno już inne. Do niedawna - kiedy byłem na drugim roku - myślało się zupełnie o innych reczach - i zdecydowanie nie była to nauka.

Jeśli mogła byś droga Anno jeszcze ową ANKIETĘ usprawnić, to znaczy - wygenerować ankietę do wypełnienia przy pomocy "pól do kliknięcia" umiożliwiło by to wypełnienie powyższej, a nie zastanawianie się - czy opisać esej, a potem wysłać na PW lub e-mail (gdzie ta anonimowość??? - ale tu już się czepiam - niezobowiązująco).
ania0407_84
pisklę

Panie Marcinie ,najpierw 4 lata studia inżynierskie , no i kontynuując poprzedni kierunek można już na II roku studiów zdobyć tytuł magistra to i tak wychodzi 6 lat więc nie jest to aż tak mało:)
ania0407_84
pisklę

a odnośnie tej ankiety to próbowałam utworzyć pola do zaznaczania, ale niestety nie znalazłam takiej opcji, a opcja do utworzenia ankiety przy wysyłaniu postu, służy do utworzenia tylko jednego pytania, więc nawet jeśli wysłałabym 21 takich ankiet (bo tyle mam pytań) to nie miałabym wtedy porównania bo niektóre osoby odpowiedziały by np. na dwie ankiety czyli (2) pytania a pytania są tak sformułowane, że tworzą określony podział na kilka grup, co łączy się w całość, więc pozostała mi tylko opcja wysłania tego tak jak jest. chyba, że ktoś ma jakąś propozycję, żeby to inaczej zrobić?
Awatar użytkownika
jarek
młodszy sokolnik
Kontakt:

Post autor: jarek »

ania0407_84 pisze:chyba, że ktoś ma jakąś propozycję, żeby to inaczej zrobić?
A i owszem. Można np. użyć czegoś takiego: http://www.moje-ankiety.pl/ :cool:
ODPOWIEDZ