Kilka pytań
Kilka pytań
Witam jestem na tym forum nowy i zainteresowałem się niedawno sokolnictwem i chciałbym wiedzieć czy trzeba być pełnoletni, czy pustułka, drzemlik lub kobuz są dobre na początek chodzi mi o to który z tych jest dobry na początek jaka wielkość woliery jest odpowiednia dla niego, ile godzin muszę z nim spędzać dziennie, a i ja nie chce z nimi polować tylko latać to i tak muszę zostać myśliwym czy jak chce się tylko latać to nie potrzeba nic,
Sorry za ort czy inne rzeczy ale jestem dysgrafikiem.
Sorry za ort czy inne rzeczy ale jestem dysgrafikiem.
-
JoHn DuMbaR
- sokolnik
-
JoHn DuMbaR
- sokolnik
-
JoHn DuMbaR
- sokolnik
http://www.sokolnictwo.pl/ksiazki.php sa po polsku
Zwierzak pisze:A to są książki i filmy są po ang jeśli tak to mogę coś tam z nich skumać bo nawet dobrze rozumiem ang. ale nie perfekt. Dzięki poszperam jeszcze na forum a jutro poszukam w empiku i w księgarniach a jak tam nie znajde to kupie w necie.
-
JoHn DuMbaR
- sokolnik
zauważyliście że takie pytania zadaja ludzie w tym samym wieku? jakaś prawidłowość. Czy internet tak bardzo przyzwyczaił ludzi że nie trzeba sie o nic starac i wszystko dostaje sie na talerzu pod nos? na to wygląda. ale każde forum ma jedną zasadę- zanim zaczniesz zadawc pytania i pisać posty przeczytaj FAQ i poszukaj czy na forum nie ma już odpowiedzi na pytania które chcesz zadać. Czy dzieci neostrady które od przedszkola siedzą przed kompem tego nie wiedzą? nawet w internecie sa zasady i obowiązuje pewna kultura. lenistwu i ignorancji mówmy NIE 
no tak faktycznie stwierdzenie "Tłumaczenie książki Training BIrds of prey" niejednoznacznie mówi ze jest to polsku, tak samo jak "Film z polskimi napisami". Bo przeciez mogłem przetłumaczyć z angielskiego na hebrajski i wrzuciłem na strone po polsku licząc ze trafie na kogos kto wlada polskim i akurat potrzebuje taki przeklad....Zwierzak pisze:Aha zastanawiałem się czy są po polsku ale tytuły były po ang. którą byś mi proponował.
I jakiego byś mi proponował ptaka na początek to nie ma dla mnie znaczenia jaki.
żebys sie nie zdziwil bo za miesiac moze byc i w empiku. Niedlugo wychodzi pierwsza ksiazka jednego z polskich sokolnikow. Fakt ze ma byc bardziej w kontekscie albumowo-ciekawostkowym ale kilka dobrych rad tam rowniez bedzie. Autor polował z jastrzebiami na czaplekazach pisze:Zwierzak pisze:A to są książki i filmy są po ang jeśli tak to mogę coś tam z nich skumać bo nawet dobrze rozumiem ang. ale nie perfekt. Dzięki poszperam jeszcze na forum a jutro poszukam w empiku i w księgarniach a jak tam nie znajde to kupie w necie.![]()
jak znajdziesz to daj znac który to EMPIK.........