Zdjecia.

Tematy ogólne związane z sokolnictwem.
ODPOWIEDZ
haggard
sokolnik

Post autor: haggard »

zrobię jakies na dniach bez karnala. ptak mnie powala na łopatki. jeszcze nie miałem takiego sokoła. po przyjeżdzie bez zastanowienia zjadł z rękawicy, w mojej obecności sie wykąpał i czyścił pióra. charakter ma rozbójnika i kuka za wszystkim co lata. trzeciego dnia wsoczył na wabidło i wyżywał sie na nim okrutnie.jak probowałem mu wabidełko obrócic żeby widział mięso bez ceregieli mi przyładował szponem w rękę po czym wrócił do skubania jakby nigdy nic. nie byłoby w tym nic dziwnego gdzyby nie fakt że mam go trzy dni i cały czas pakuje go na full i wagę nie tylko nie spadła ale nawet wzrosła od przywiezienia a ptak jest wychowany prez rodziców, nie jest imprintem i z człowiekiem ma do czynienia od 4 dni. jestem strasznie zadowolony z tego małego agresora :)
lagger
młodszy sokolnik

Post autor: lagger »

Więc zapowiada się nieźle. Powodzenia.
Raziellus
sympatyk

Post autor: Raziellus »

A ja się pochwalę że dziś miałem okazję obejrzeć nowy nabytek kolegi haggarda! Ba! Nawet fotki bez karnala posiadam. Mogę umieścić jeśli właściciel się zgodzi. Zgadza sie kolega?? Hmm?? :wink: A ptak bardzo... aktywny? :mrgreen: A może to wina zbyt dużego rozproszenia umeblowaniem pokoju? Okiem lakia mogę stwierdzić jedynie że drapol napewno sprawia wrażenie świetne.
Raziellus
sympatyk

A tu fotki samicy gołębiarza, którą odratowałem od nomen omen gołębiarza... Facet zamierzał ją skrócić o głowę, na szczęście udało mi się przemówić mu do rozsądku i oddał ptaka pod warunkiem że nie wypuszczę go w promieniu kilkudziesięciu kilometrów... Najgorzej że młoda wpadła do szopy za gołębiem, ten zamknął drzwi i puknął ją :shock: , jak to mówi kijem w głowę, ogłuszył i tak do klatki złapał... Obawiałem się, że to puknięcie może mieć jakieś skutki uboczne, bo samica była w miarę spokojnie (później się trochę zaczęła stawiać :wink: ). Dla pewności zabrałem ptaka do kolegi bardziej doświadczonego zasięgnąć fachowej opinii. Po konsultacji z weterynarzem nie stwierdzono żadnych uszkodzeń poza zdartą trochę woskówką :mrgreen: Drapol został odrobaczony i podobnież zostanie wypuszczony w okolicach Pucka. :mrgreen: Szkoda że mamy w naszym dziwnym kraju takie prawo a nie inne, bo ptak naprawdę wyglądał na ciekawego. :mrgreen:
Załączniki
jastrzab 1.JPG
Ostatnio zmieniony czw lip 23, 2009 7:59 am przez Raziellus, łącznie zmieniany 1 raz.
Raziellus
sympatyk

I kolejne.
Sorky za ciekawe kadry, ale fotki strzelała matula, która obsługę aparatów skończyła na radzieckiej Smienie (swoją drogą całkiem przyzwoity aparacik!) :mrgreen:
Załączniki
jastrzab 2.jpg
Raziellus
sympatyk

I jeszcze jedno, ostatnie.

P.S. Z gołębiarzem zawarłem umowę, że jeśli jeszcze coś złapie, lub jakiś jego znajomy to zrobi to, nie będą mordować tylko mi oddawać. No cóż wypuścić nie wypuszczą , więc lepiej żeby u nich nie zostawały kolejne ewentualne zdobycze...
Załączniki
jastrząb 3.jpg
Ostatnio zmieniony czw lip 23, 2009 8:00 am przez Raziellus, łącznie zmieniany 1 raz.
skora
stażysta

Post autor: skora »

Ciekawa ta samiczka... pewnie dawała by radę największym dzikim bażantom...:)
pozdrawiam
haggard
sokolnik

Obrazek
Borat bez kaptura
lagger
młodszy sokolnik

No, ładny ten Twój samczyk. Nie taki mały i łapki spore.
skora
stażysta

Post autor: skora »

Fajny ptaszek:) Łapki żeczywiście niczego sobie:)
pozdrawiam
tercel
stażysta

Post autor: tercel »

Tegoroczne nowosci-po lewej samczyk haggarda-srodkowy jest moj i z prawej kolegi Michałą
Załączniki
DSC06974.JPG
haggard
sokolnik

można powiedzieć że w tym roku Pomorze wędrownymi stoi :wink:
polikarp
młodszy sokolnik

Post autor: polikarp »

Obiecująco wygląda wasza Pomorska Grupa Szturmowa :wink:
lagger
młodszy sokolnik

Wędrowny rulez :wink:
Awatar użytkownika
Mamut
stażysta

Post autor: Mamut »

Może średnio związane z dzisiejszym sokolnictwem, ale mimo wszystko piękna rzecz. Ten wisior zrobiła znajoma wzorując się na moim samcu lannera.
Załączniki
0_1.jpg
ODPOWIEDZ